چاپ
بازدید: 2165

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مردم توصیه کرده که جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری "کرونا" شستشوی کامل و مرتب دست ها با آب و صابون را کاملا جدی بگیرند.
بر خلاف تصور، این کار، آنقدرها هم که به نظر می رسد، ساده نیست.


شما، برای اینکه بتوانید شستشوی کامل و مرتب دست ها با آب و صابون را جدی بگیرید، باید قادر باشید به چهار سوال اساسی "چرا؟"،"کی؟"،"چطور؟" و "در چه مدت؟" پاسخ درست و حسابی بدهید.
این روزها رسیدن به جواب "چرا باید دست ها را بطور کامل و مرتب با آب و صابون بشوییم؟" چندان سخت نیست، زیرا بیشتری ها در پاسخ " برای اینکه کرونا نگیریم" را بر زبان می آورند.
واقعیت این است که قبل از بروز و شیوع بیماری کرونا یا پیش از آنکه این نام هراس افکن بر سر زبان ها بیفتد هم دلایل فراوانی وجود داشت که ما را به جدی گرفتن شستشوی کامل و مرتب دست ها با آب و صابون سوق می داد!
اگر از شما خواسته شود که دو بیماری دم دستی که در طول زندگی بیش از دیگر بیماری ها آزارتان داده است را اسم ببرید، شاید نام "اسهال" و "سرماخوردگی" از دهانتان خارج شود.
با این حال شاید ندانید که آمارها حاکی از آن است که از هر دو مورد بیماری "اسهال"، یکی و از هر پنج مورد بیماری "سرماخوردگی"، باز هم، یک مورد به شستشوی کامل و مرتب دست ها با آب و صابون ربط پیدا می کنند!
این امر به معنای این است که اگر در گذشته شستشوی کامل و مرتب دست ها با آب و صابون را جدی تر می گرفتید، علاوه بر اینکه از رنج برخاسته از تردد مداوم بین دستشویی و اتاق کار یا دیگر اتاق های خانه آسوده تر بودید، آب بینی و دهان خود را نیز، بیش از دیگران، در سر جای خود ملاحظه می کردید!
در جواب سوال، "کی باید دست ها را بشوییم؟"، عده ای به پاسخ "سه بار کافیش است" می رسند و این در حالی است که نگاهی به مواقع مورد نیاز شستشوی دست، ما را به نتیجه "عدد و رقمش خیلی بیشتر از این ها است" می کشاند.
مواقعی که شستشوی کامل و مرتب دست ها با آب و صابون را لازم داریم، عبارتند از:
1- بعد از دست زدن به یک چرخ خرید فروشگاهی
2- بعد از استفاده از دستگاه خودپرداز
3- بعد از پیاده شدن از هواپیما
4- بعد از دست دادن با کسی
5- موقع استفاده از وسایط حمل و نقل عمومی
6- بعد از استفاده از تلفن همراه یک نفر دیگر
7- وقتی کسی در خانه شما بیمار است
8- بعد از تحویل گرفتن دارو از داروخانه
9- بعد از خروج از مطب دکتر
10- بعد از بارگذاری ماشین ظرفشویی
11- بعد از سفارش غذا در رستوران
12- بعد از لمس یک حیوان ولگرد
13- بعد از دست زدن به تخم مرغ و گوشت خام
14- بعد از عطسه و سرفه
15- قبل و بعد از استفاده از محصولات بهداشتی زنانه
چگونگی شستشوی کامل دست ها با آب و صابون را هم خیلی ها، به درستی، نمی دانند. وفق توصیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یک شستشوی کامل دست ها با آب و صابون 12 مرحله دارد که آن ها را می توان در اشکال زیر ملاحظه نمود:

HANDWASH
بر خلاف تصور، شستن با دقت و بی دقت دست ها توفیر اساسی با هم دارند و شما نمی توانید با شستن بی دقت دست ها به همان نتیجه شستشوی دقیق دست ها برسید.
معمولا، دست هایی که بی دقت شسته می شوند، برخی از جاهای خود را کاملا نشسته باقی می گذارند. در این باب باید گفت که اصولا ساختار دست طوری است که اگر شما با دقت کامل دست های خود را نشویید برخی جاها را اصلا شسته نشده و بعضی مکان ها را دارای شستشوی کم و ناقص، باقی خواهید گذارد.
اشکال زیر، جاهایی از دست ها که در هنگام شستشو، از دست شستشوی کامل، کاملا قسر در می روند را کاملا نشان می دهند.

shostan
زمان شستشوی کامل دست ها 40 تا 60 ثانیه است، اما براستی چطور باید در هنگام شستشوی کامل دست ها این زمان را رعایت کنیم؟ آیا باید در هر بار مراجعه به روشویی کرونومتر یا ساعت دارای ثانیه شمار همراه داشته باشیم!؟
قطعا، این کارها را هم می توان کرد، اما راه ساده تر این است که یکبار برای همیشه خود را از شر مشکل یاد شده رهایی بخشید!
شعر، ترانه یا آوازی که دوستش دارید را زمزمه کرده و در هنگام زمزمه کردن نگاهی به کرونومتر یا ساعت دارای ثانیه شمار بیندازید( از یار یا دوست یا همراه دومتان! هم می توانید کمک بگیرید!)
در هر جای شعر، ترانه یا آواز که کرونومتر یا ساعت ثانیه شمار، رقم 60 ثانیه را نشان داد، کار تمام است!
شما از این به بعد می توانید در هنگام شستشوی دست ها، آواز، ترانه یا شعر مورد اشاره را زمزمه کرده و با رسیدن به جایی که زمانش را قبلا تست کرده اید، خیال خود را تخت اینکه زمان شستشوی کامل دست را کاملا رعایت نموده اید، نمایید.
چنانچه مایل هستید فعالیت خود را در سایت "یاشار بوم راشین" با صرف هزینه ای معقول، تبلیغ نمایید لطفا اینجا را کلیک کنید.