walden-pond



برنج چیست؟
برنج از حبوبات غله ای است و غذای نیمی از مردم جهان را تامین می کند. برنج در خیلی از کشورها کشت می شود، هر چند بطور عمده از آسیا می آید. برنج معمولا بعد از یک پخت ساده خورده می شود، هرچند مقادیری از آن آسیاب شده و با تبدیل شدن به آرد، به عنوان محتویات دیگر عذاهای پخته شده مصرف می گردد. حبوبات صبحانه برنج پف کرده در اروپا و امریکا مصرف دارند.


چطور ضایع می شود؟

ber1

تصویر شماره 1- تصویر شالیزار برنج
کپک ها مهمترین میکروب های مرتبط با غلات در حین رشد، برداشت، ذخیره و حمل و نقل هستند. آن ها به دو دسته تقسیم می شوند:
قارچ میدانی که سبب بیماری گیاهان در حال رشد می گردد
قارچ ذخیره که می تواند حبوبات خشک شده را ضایع نماید.
قارچ میدانی نیاز به رطوبت فراوان برای رشد فعال دارد، ولی قارچ ذخیره مانند پنی سلیوم و آسپرژیلوس می توانند در مقادیری بسیار کمتر هم رشد نمایند. اسپورهای قارچی داخل غله برداشت شده از تجهیزات فرآیندی و غبار محیط زیست می شوند.
شرایط خوب ذخیره، کلید نگهداری برنج تازه است، زیرا اسپورها فقط در شرایط مطلوب رطوبت، حرارت و اکسیژن به فرم رویشی در می آیند. قارچ ها نمی توانند در دانه های برنج که در زیر 14 درصد رطوبت نگهداری می شوند رشد کنند. گرما نیز رشد قارچ را تسریع و تشدید می کند.
برنج های خراب شده رنگ خود را از دست داده و بی بو و بی خاصیت می گردند. وقتی برنج شروع به فاسد شدن می کند، میکروب های دیگر هم هجوم آورده و فرآیند خراب شدن را تکمیل می کنند.
می تواند مضر باشد؟

ber2

تصویر شماره 2- برنج ذخیره شده در بسته های خشک بدون درز
بعضی از قارچ های میدانی می توانند میکوتوکسین در برنج در حال رشد ایجاد کنند. این یک مشکل جدی نیست و در غلاتی همانند گندم هم دیده می شود. این سموم که در صورتی که خورده شوند ایجاد سرطان می کنند، در طی فرایند باقی می مانند.
غلات خوب ذخیره شده خشک هستند و باکتری در آن ها رشد نمی کند. پاتوژن هایی همانند سالمونلا در میدان جمع آوری می شوند یا در طی فرآیند از انسان ها و حیوانات نشات می گیرند. اگر برنج در یک غذای مرطوب استفاده شود، این باکتری ها می توانند باقی مانده و تکثیر شوند. پختن باکتری ها را می کشد، اما برنج پخته شده می تواند آلودگی های محیط را جذب کند. برای اجتناب از این امر، دقت کافی باید مبذول شود.
مسمومیت غذایی نشات گرفته از برنج پخته شده، باسیلوس سرئوس می باشد. اسپورها در شرایط پخت باقی می مانند. اگر غذا بخوبی سرد نشود و به عنوان مثال در آشپزخانه گرم رها گردد، آن ها به فرو رویشی تبدیل شده و رشد می کنند.
باکتری، توکسین هایی تولید می کنند که عامل اسهال و استفراغ هستند.
قبل از خوردن، برنج همیشه باید:
در مقادیر کوچک پخته شود
اگر بلافاصله استفاده نمی شود، در حرارت زیر 6 درجه سانتیگراد نگه داشته شود.
در حرارت بالا مجددا گرم گردد.
چنانچه مایل هستید فعالیت خود را با صرف هزینه ای معقول در سایت "یاشار بوم راشین" تبلیغ نمایید، لطفا اینجا را کلیک کنید.