چاپ
بازدید: 1699

این سوالی است که خیلی ها می پرسند و بسیاری آن را به غلط پاسخ می دهند.
این محصول انباری آشپزخانه برای حل چربی و زائدات فوق العاده است، اما آیا واقعا ضد عفونی کننده هم هست؟

در حالی که ممکن است سرکه به عنوان یک ماده متعادل کننده چربی در پخت و پز شناخته شود، کسانی هستند که سرکه را به عنوان یک محلول تمیز کننده هزارکاره می شناسند. سرکه یک راه علاج واقعی و آزمایش شده است که در تمیز کردن ظروف پخت و پز و زایدات خوراکی آشپزخانه کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، آیا سرکه باکتری ها و ویروس های مضر را هم می کشد؟ ما برای جواب، نظر متخصصین و دانشمندان و افراد معتبر و شناخته شده سازمان حفاظت از محیط زیست را جویا می شویم. بخوانید و در باره ضد عفونی کنندگی سرکه بیشتر بدانید.
سرکه چیست؟
سرکه سفید واقعا یک کارگر معجزه گر است. مغز آدمی بابت دانستن وجود ماده ای که در رنگ کردن تخم مرغ، تمیز کردن چربی و حفظ و نگهداری غذا کاربرد دارد، دچار سردرگمی شده و براستی هنگ می کند. پس واقعا این محصوا انباری از چه چیز درست شده است؟ سرکه یک محصول محلول است که از 5 تا 10 درصد اسید استیک و 90 تا 95 درصد آب تشکیل شده است.
اسید استیک از فرایند تخمیر تولید می شود، جایی که تن ها میکروارگانیزم الکل اتانول را فرآیند می کنند. هر چیز دارای الکل قابلیت تبدیل شدن به سرکه را دارد، از نوشیدنی گرفته تا آب سیب قوی و بیشتر. سرکه سفید حاصل تقطیر غله است.
طبیعت اسیدی سرکه منجر به این می شود که بین طعم های خامه ای یا چرب پخت و پز تعادل ایجاد کند و از خیلی سنگین شدن ظروف ممانعت به عمل آورد. ولی استفاده از سرکه تنها به مقوله آشپزی اختصاص ندارد. امروزه ما در جستجوی یک سوال دیگر کاملا اساسی هستیم: سرکه ضدعفونی کننده است؟ جواب سوال را در اینجا خواهید گرفت.
سرکه ضد عفونی کننده است؟
اگر شما امیدوار هستید که میکروب هایی همانند عوامل سرماخوردگی، آنفلوآنزا و دیگر ویروس ها را از بین برده و حذف کنید، بهتر است بی خیال سرکه گردید. سرکه سترون کننده یا ضد عفونی کننده مصوب و مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست نیست. این، به معنای این است که سرکه 99.9 درصد باکتری ها و ویروس ها را نمی کشد و سطح ایمنی استاندارد بهداشت و تندرستی عمومی را به ارمغان نمی آورد.
درست است که سرکه خواص ضدعفونی کنندگی دارد، اما این ماده به اندازه تمیز کننده های تجاری قادر نیست ویروس ها و باکتری های مضر را بکشد. از آنجا که این ماده 99.999 درصد باکتری ها و ویروس ها را نمی کشد، معیار و ویژگی مورد نیاز برای اینکه تحت عنوان یک ضد عفونی کننده شناخته شود را نمی تواند داشته باشد.
پس سرکه برای چه چیزی خوب است؟ جواب ساده است: تمیز کاری. تمیزکاری طبق تعریف مرکز کنترل بیماری ها، فرآیندی فیزیکی است که اشغال ها و دیگر ناخالصی های سطوح را حذف می کند. این فرایند محتاج کشتن میکروب ها نیست، اما در هر صورت با حذف آن ها، از شمار میکروب ها(ویروس ها و باکتری ها) می کاهد.
سرکه در برابر سفید کننده
در حالی که سرکه یک ماده ضد عفونی کننده مصوب و مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست شناخته نمی شود، آیا می توانید نام یک ماده ضدعفونی کننده را حدس بزنید؟ درست حدس زده اید: سفید کننده( در ایران تحت عنوان وایتکس معرفی شده است). در مواقع تمیز کاری، سفید کننده باید با آب رقیق شود. محلول سفید کننده وابسته به غلظت خود می تواند تحت عنوان ضدعفونی کننده یا سترون ساز در نظر گرفته شود.
سفید کننده ارزان است و در استفاده از آن، خطر آتش سوزی، استفاده کننده و کاربر را تهدید نمی کند. با این حال باید دقت نموده و آن را به اندازه دلبخواه مصرف نکنید. استفاده بیش از حد ضدعفونی کننده ها می تواند به تندرستی آسیب رسانیده و عواقب ناجور زیست محیطی به همراه داشته باشد. بهترین کار این است که چیزهایی مثل توالت ها و سینک ها که می توانند در تماس با باکتری های خطرناک قرار گیرند و یا سطوح تماس بالایی همانند شیرها و دستگیره های درب ها ضد عفونی گردد.
کی از سرکه استفاده کنیم؟
گفتیم که سرکه نباید خط نخست مبارزه با ویروس ها و باکتری ها باشد. با این حال سرکه می تواند در تمیزکاری مفید واقع شود( تعریف ما در باره تمیزکاری، که در بالا عنوان شد، را مجددا به خاطر آورید.) داشتن سرکه سفید در تمامی زمان ها( مثلا سایز گالنی آن) یک ایده خوب است که باعث می شود شما روزانه از شر چربی ها و زایدات خلاص شوید.

اسیدیته کمک به انحلال کرده و نقاطی که به سختی پاک و تمیز می شوند را نرم می نماید. در نتیجه آن ها راحت تر توسط یک اسفنج تمیز می گردند. از سرکه برای تمیز کردن سینک های کثیف، بالای اجاق های چربی گرفته، ماهی تابه های دارای یک ورقه کثیفی، وسایل پخت و پز فولاد ضد زنگ و حتی زودپز استفاده نمایید.
خط آخر
علیرغم اینکه سرکه یک محلول ارزان، موثر و غیر سمی تجزیه کننده سمی و زایدات است، ضد عفونی کننده نیست. اگر می خواهید دست به اقدامات لازم زده و ابزار کشتن میکروب ها( ویروس ها و باکتری ها) را مهیا سازید، فهرست مواد ضد عفونی کننده مصوب و مورد تایید سازمان حفاظت از محیط زیست را جستجو نمایید.
یادآور می شود که علاوه بر سرکه، برخی از محصولات غذایی از جمله نمک و لیمو را هم می توان به عنوان ماده تمیز کننده در نظر گرفت.
وفق آنچه که بیان گردید، اختلاف واقعی بین پاک کننده و ضد عفونی کننده این است که این دو محصول کاملا مکمل هم هستند.اگر بخواهید کاملا خانه،آپارتمان و محل کارتان را تمیز کنید باید از نتایج بهینه هر دو این ها کمک بگیرید.
چنانچه مایل هستید با صرف هزینه ای معقول، فعالیت خود را در سایت "یاشار بوم راشین" تبلیغ نمایید، لطفا اینجا را کلیک کنید.