چاپ
بازدید: 3645

در مورد کارهایی که افراد مرتبط با موادغذایی در رستوران ها,اغذیه فروشی ها,چلوکبابی ها,رستوران های سنتی و غیره باید انجام دهند اطلاعات خوبی در دسترس است اما متاسفانه خیلی از افراد شاغل در این اماکن در مورد چگونگی یخ زدایی دانش کافی ندارند.لذا بد نیست در این باره کمی توضیح داده شود:

مهمترین عامل کنترل کننده رشد میکروارگانیزم ها, کنترل درجه حرارت و زمان طبخ و نگهداری مواد غذایی است.مواد غذایی منجمد را باید بصورت منجمد شده نگهداری نمود.مواد غذایی بالقوه خطرناک را باید سریعا و به روشی مناسب از حالت انجماد خارج نمود تا از رشد سریع باکتری های پاتوژن جلوگیری گردد.برای ذوب یا خارج کردن مواد غذایی بالقوه خطرناک از حالت انجماد شرایط زیر باید رعایت گردد:الف-مواد غذایی در یخچال در دمای 5 درجه سانتیگراد یا پایین تر نگهداری شود یا ب-بطور کامل در آب جاری غوطه ور گردد.برای این روش موارد زیر هم باید رعایت گردد:
1-دمای آب 21 درجه سانتیگراد یا کمتر باشد.2-سرعت آب برای اختلاط کافی باشد.3-دمای قسمت های ذوب شده مواد غذایی آماده مصرف نباید به بالای 5 درجه سانتیگراد برسد.
ج-استفاده از ماکروویو