چاپ
بازدید: 4422

دلیل کیفیت بالای عسل طبیعی آن است که به طور کامل حاصل عصاره شهر گل های طبیعی و فرآوری زنبور بوده است.
عسل مصنوعی کیفیتی بسیار کمتر دارد,زیرا یا با کمک زنبور ساخته شده,یا کاملا بدون کمک زنبور که در این صورت فقط حاصل فعالیت و فرآوری بشر است.

هر دو روش اخیر در دسته عسل های تقلبی جا می گیرد.
در عسل های تقلبی فرآوری شده با کمک زنبور معمولا آب و شکر به تغذیه زنبورها افزوده می شود و واضح است که چنین تغذیه ای صد در صد حاصل شهد گل ها نیست.
عسل تقلبی فرآورده شده بدون دخالت زنبور نیز از مواد گلوکزی مثل شربت قند یا مواد نشاسته ای یا شیره میوه هایی همچون خرما و توت یا ترکیبی بین آن ها به دست می آید.بنابراین ,هر چه عصاره شهد گل های طبیعی و فعالیت طبیعی زنبور در تهیه عسل کمتر یا هیچ باشد, عسل به دست آمده مصنوعی تر و صنعتی تر بوده,خاصیت عسل طبیعی را نداشته و تقلبی محسوب می شود.
برای عموم مردم, شناخت عسل طبیعی از تقلبی بسیار سخت است اما با عمل به برخی موارد پی آمده می توان به صورتی مطمئن تر اقدام به خرید عسل طبیعی نمود:
*از فروش گاه ها یا افراد و زنبورداران مطمئن خرید کنید.
*عسل را به طور عمودی درون لیوانی از آب بریزید.در صورتی که ته آن جمع شد و در آب حل نشد کیفیت طبیعی عسل در حد مطلوب است.هر چه سرعت حل نشدن عسل در آب بیشتر باشد,خلوص آن کمتر و در نتیجه غیر طبیعی تر است.
*شیشه عسل را برگردانید و به سرعت بالا یا پایین رفتن حباب های درون عسل دقت کنید.هرچه کندتر حرکت کند,بهتر است.
*مقدار کش آمدن عسل نیز تا حدودی در تشخیص عسل طبیعی از نیمه طبیعی و صنعتی موثر است.عسل طبیعی به دلیل داشتن رطوبت کمتر, روان شدگی کمتری دارد.
*عسل طبیعی, شیرینی, مزه, طعم و بوی مشخص دارد.شیرینی عسل طبیعی بر خلاف نوع مصنوعی هیچ شباهتی به مزه شکر و قند ندارد و به محض برداشتن در پوش آن, بو و رایحه مطبوع آن به مشام میرسد.
برگرفته از همشهری ;به نقل از جام جم آن لاین