walden-pond



استایروفوم در برابر کاغذ:کدام فنجان ها برای محیط زیست بهترین هستند؟
در مغازه های خوار و بارفروشی، خریداران عادت به شنیدن "کاغذ یا پلاستیک؟" دارند.وقتی مشتریان کافی شاپ سفارش بیرون بر می دهند معمولا "کاغذ یا فوم؟" را دشت نمی کنند، هر چند هر رستوران باید تصمیم بگیرد که از فنجان های کاغذی یا فومی استفاده نماید.اغلب کافی شاپ ها همانند اکثر شهرها و حتی ایالت کالیفرنیا به اختیار خود از کاغذ استفاده می کنند، زیرا باور دارند که این انتخاب بیشتر دوستدار محیط زیست می باشد.در حالی که کاغذها بهتر و سریعتر از فوم های پلی استایرن تجزیه می شوند، با در نظر گرفتن دیگر فاکتورهای زیست محیطی به روشنی معلوم نیست که استفاده از کاغذ واقعا اختیار بهتری باشد.پس واقعا کدام این دو انتخاب بهتری به شمار می آید؟


(فنجان های پلی استایرن عموما فنجان های استایروفوم نام دارند، اما استایروفوم نامی تجاری است که برای محصولات مشابه آنچه در عایق سازی ساختمان ها استفاده می شود به کار برده می گردد.فوم مورد استفاده برای درست کردن فنجان ها از لحاظ فنی استایروفوم نیست.)
فوم های پلی استایرنی و کاغذها مزایایی دارند
باور عمومی بر این است که از لحاظ دوستدار محیط زیست بودن،فنجان های کاغذی از فنجان های تشکیل شده از فوم پلی استایرن بهترند، زیرا کاغذ از درخت که منبعی تجدید پذیر است درست می شود.در مقابل،پلی استایرن ها محصولات جانبی نفت و گاز طبیعی هستند که منابع تجدید پذیر نیستند.با این حال، اغلب فنجان های کاغذی از پوشش پلی اتیلنی تشکیل شده اند که از سوخت های فسیلی نشات گرفته و بنابراین مزیت استفاده از فنجان های کاغذی را کاهش می دهد.
از لحاظ محاوره عمومی، فرآیند تولید فنجان های پلی استایرن از منابع کمتری استفاده می کند و بنابراین نسبت به تولید فنجان های کاغذی بیشتر دوستدار محیط زیست می باشد.با این حال با در نظر گرفتن آنچه که بعد از استفاده اتفاق می افتد باید گفت که فنجان های کاغذی نسبت به فوم ها تجزیه بهتر و سریعتری داشته و خوبتر بازیافت می گردند.
ملاحظه دیگری که کاغذ را مطلوبتر می کند سمیت است.فنجان های پلی استایرن، به ویژه وقتی در مایکروویو قرار داده می شوند، می توانند مواد شیمیایی مضری همچون بنزن را به داخل فنجان نشت دهند.بعضی وقت ها حیوانات آن ها را با غذا اشتباه گرفته و اقدام به مصرفشان می نمایند.فنجان های کاغذی دارای پوشش پلی اتیلن حتی در صورت قرارگیری در مایکرویو یا مصارف اتفاقی سمی نیستند.
به خاطر اینکه فنجان های کاغذی سریعتر تجزیه شده و سمی نیستند، اغلب مردم در نهایت به آن ها خو می گیرند.وقتی تولید مدنظر قرار میگیرد،فنجان های کاغذی هنوز در لبه نهایی قرار دارند.با این حال اختلاف بین فنجان های کاغذی و پلی استایرنی از لحاظ تاثیر گذاری بر محیط زیست زیاد نیست.
مطالعه همبستگی کاغذ و فوم پلی استایرن
مطالعه ای در آلمان صورت گرفته که در آن با در نظر گرفتن تمامی عوامل، شباهت های تاثیرات زیست محیطی فنجان های کاغذی و پلی استایرنی بررسی شده است.مطالعه ده طبقه از اثرات زیست محیطی را مد نظر قرار داده و اثر هر نوع فنجان را روی هر طبقه بررسی کرده است.پژوهش کنندگان فنجان های کاغذی را در 5 طبقه برتر دانسته و فنجان های پلی استایرنی را در 5 طبقه دیگر بهتر قلمداد نمودند.
در قیاس با ساخت فنجان های کاغذی، تولید فنجان های پلی استایرنی:
نیاز به حدود 42 درصد آب کمتر دارد.
نیاز به حدود 17 درصد انرژی کمتر دارد.
از 22 درصد نفت کمتر جهت تامین مواد اولیه و ترابری استفاده می کند.
در صورت دفع نادرست توسط مواد شیمیایی همچون دی اکسید کلر مواد مضر را وارد منابع آب می نماید.
نیاز به قطع درختان ندارد.
در مقابل، در قیاس با فنجان های فومی، فنجان های کاغذی:
حدود 28 درصد گازهای گلخانه ای کمتر تولید می کنند.
در لندفیل ها بر خلاف بیش از یک میلیون، در مدت 20 سال تجزیه می شوند.
در عوض 50 سال، در آب در مدت چند روز تجزیه می شوند.
ساده تر و با نرخ بالاتر بازیافت می شوند.
سمی نیستند(بالا را ببینید)
بعضی از شرکت ها در حال تولید فنجان های کاغذی قابل کمپوست شدن می باشند.
بهترین فنجان، فنجان دارای قابلیت استفاده مجدد است
اغلب صنایع قهوه بطور فکورانه ای در حال جایگزینی فنجان های پلی استایرنی با فنجان های کاغذی هستند.با این حال،مزایای زیست محیطی کاغذ اندک است.لذا بهترین انتخاب زیست محیطی این است که شما فنجان های قابل استفاده مجدد را همراهتان بیاورید.در امریکا هر فرد بطور متوسط بین 2.1 و 3 فنجان قهوه می نوشد. با این حساب و اگر مصرف قهوه هر نفر را 3 فنجان در روز در نظر بگیریم، متوجه خواهیم شد که بهره گیری از فنجان های قابل استفاده مجدد نقش مهم و حیاتی در حفاظت از محیط زیست دارد.

PAPCUP
چنانچه مایل هستید فعالیت خود را در سایت "یاشار بوم راشین" تبلیغ نمایید، لطفا اینجا را کلیک کنید.