چاپ
بازدید: 7728

تب مالت( کد 0413)

در دنیای امروز تب مالت عمومی ترین بیماری باکتریایی است که می تواند از حیوان به انسان سرایت نماید.مهمترین مسیر انتقال بیماری مصرف شیر خام یا پنیر درست شده از شیر خام یا –با وقوعی کمتر-مصرف گوشت خام است.

در اروپای مرکزی و شمالی تب مالت با پروش مناسب حیوانات به گونه موفقیت آمیزی کنترل شده و بنابراین امروزه کمتر به چشم می خورد.در نتیجه اهالی این کشورها با کمتر حیوانی برخورد می کنند که دارای این نوع عفونت باشد.در آلمان از سال 2000 تب مالت در گاو و گوسفند و بز دیده نشده و موارد گاه و بیگاه بروز بیماری تنها در خوک ها به چشم خورده است.

هر چند اهالی مدیترانه و شبه جزیره عربستان, مردمان خاورمیانه,ساکنین افریقا و امریکای مرکزی و جنوبی در معرض ابتلا به عفونتی هستند که ناشی از مصرف غذاهای حیوانی است.مردمان دیگر کشورها برای اینکه خودشان را از ابتلا به تب مالت محافظت کنند باید دقت کنند که در سفر به این مناطق از مصرف شیر و محصولات لبنی و گوشت خام خودداری نمایند.این دقت نظر باید در مورد پنیرهای گوسفندی و بزی صادره از این مناطق هم اعمال شود.

سوالات

عامل بیماری تب مالت چیست؟

بروسلا(عامل بیماری بت مالت) باکتریی است که به شکل اسپور نیست اما با این حال مقاوم است.این باکتری باعث ایجاد عفونت در انسان و حیوان می شود.اگرچه تمامی گونه های آن انسان را بیمار نمی کنند.بروسلا ملی تنسیس(بروسلوز گوسفند و بز)مسئول اغلب عفونت های انسانی شناخته می شود.

تب مالت چیست؟

عفونت ایجاد شده توسط بروسلا تب مالت نام دارد.در دنیا تب مالت در زمره عمومی ترین عفونت های باکتریایی است که می تواند از حیوان به انسان سرایت کند.افراد مبتلا از علایمی نظیر آنفلوآنزا رنج میبرند;علایمی همچون تب,لرز, از دست دادن اشتها و خستگی

چطور تب مالت به انسان منتقل می شود؟

تب مالت اکثرا از گوسفند,بز ,گاو و خوک به انسان انتقال پیدا می کند.عوامل بیماری یا مستقیما به انسان منتقل می شوند و یا از طریق غذاهایی که منشا حیوانی دارند.انتقال انسان به انسان نیز محتمل است.

چه غذاهایی تب مالت ایجاد می کنند؟

تب مالت می تواند از طریق مصرف غذاهای خام بدست آمده از حیوانات آلوده به انسان منتقل شود.اغلب عفونت ها توسط مصرف شیر خام گوسفند یا بز یا پنیر یا دیگر محصولات ساخته شده از شیر خام ایجاد می شود.

آیا عوامل بیماری در آلمان وجود دارند؟

تعداد بیماران مبتلا وابسته به تعداد حیواناتی است که تب مالت دارند.در آلمان از سال 2000 گاو و گوسفند و بز تب مالت ندارند.اما در میان خوکها گاه و بیگاه تب مالت دیده می شود.البته عامل بیناری خوک ها به ندرت موجب ایجاد بیماری در انسان می شود.

تب مالت باید قانونا گزارش شود.در 2013 در آلمان 28 مورد جدید ابتلا به تب مالت ثبت شد.اغلب بیماران بیماری را در نتیجه اقامت در مناطق بومی تب مالت گرفته بودند.در اغلب موارد عامل بیماری مصرف شیر خام گوسفند یا بز بود.

در کدام نواحی خطر ابتلا از طریق مصرف غذای خام وجود دارد؟

تب مالت در مدیترانه,شبه جزیره عربستان, خاور میانه,افریقا و امریکای مرکزی و جنوبی یافت می شود.در دنیا هر ساله 500000 مورد جدید ابتلا به بیماری تشخیص داده می شود.

در دراز مدت مهمترین راه جلوگیری از ابتلا به عفونت تب مالت کنترل تب مالت در حیوانات است.در اروپای شمالی و مرکزی با کنترل و پایش,تب مالت حیوانات تقریبا ریشه کن شده است.در برخی کشورهای هم مرز با مدیترانه تب مالت حیوانی مکررا دیده می شود.در اروپا, پرتغال,اسپانیا,جنوب ایتالیا و ترکیه به ویژه آلوده هستند.

چطور مصرف کنندگان می توانند خود را در برابر غذاهایی که عفونت تب مالت را انتقال می دهند محافظت نمایند؟

مصرف کنندگان می توانند با نخوردن شیر و گوشت خام ,خودشان را از ابتلا به تب مالت محافظت نمایند.غذا باید دست کم دو دقیقه در حرارت 72 درجه سانتیگراد گرم شود.این توصیه به ویژه برای شیر گوسفند و بز است و محصولاتی که از شیر خام درست می شود; همانند پنیری که در نواحی بومی تب مالت درست می شود.این توصیه ها فقط به درد کسانی نمی خورد که به مناطق آلوده سفر می کنند و در آنجاها غذا می خورند بلکه برای مصرف غذاهایی نیز هست که در مناطق بومی تب مالت تولید شده و به سایر کشورها همچون آلمان صادر می شوند.

*این مقاله ترجمه بوده و به این دلیل از بومی سازی آن خودداری شده است!همین ترجمه بودن و نگاه از بیرونش هم هست که به ما کمک می کند که قضایا را شفاف و آنطور که هست ببینیم!