چاپ
بازدید: 1830

شما نمی توانید بر مبنای چشیدن، بوییدن یا دیدن بگویید که یک عذا با ایمنی پخته شده است. ترمومتر غذا تنها چیزی است که خاطر شما را جمع می سازد. این ترمومتر به شما می گوید که درجه حرارت پخت، مناسب بوده و باکتری ها حذف شده اند.

termohen
ترمومتر غذا فقط برای گوشت و ماکیان مورد استفاده قرار نمی گیرد. حداقل درجه حرارت داخلی ایمن باید جهت ممانعت از مسمومیت های غذایی تمام غذاها رعایت شود. محدوده خطر غذاهای فاسد شدنی بین 40 و 140 درجه فارنهایت است. غذاهای فاسد شدنی که بیش از 2 ساعت در محدوده خطر قرار می گیرند( یکساعت در درجه 90 فارنهایت یا بیشتر) ایمنی خوردن را ندارند. یک ترمومتر غذایی بعد از پختن غذا هم مورد نیاز است تا اطمینان حاصل شود که درجه حرارت به محدوده خطر وارد نشده است. این امر به ویژه برای بوفه یا خوراک هایی که روی پیشخوان قرار می گیرند، مهم است.
انتخاب ترمومتر غذایی
گستره ای از ترمومترهای غذایی وجود دارد. بهترینش را انتخاب کرده و آن را موقع پخت غذا مورد استفاده قرار دهید.
ترمومترهای دیال اون سیف(Dial oven-safe): در جای خود در حین پخت غذا می مانند. آن را تا 2 تا 2.5 اینچ در ضخیم ترین قسمت غذا فرو کرده و در یک تا دو دقیقه قرایت نمایید. از این نوع ترمومتر برای گوشت های کبابی، دیزی و سوپ استفاده کنید. آن ها مناسب غذاهای نازک نیستند.
ترمومترهای رقمی قرایت فوری(Digital instant-read): در حین پخت در غذا باقی می ماند. به اندازه نیم اینچ در بدنه غذا فرو کرده و برای قرایت درجه حرارت، 10 ثانیه انتظار بکشید. این ترمومتر مناسب غذاهای ضخیم و نازک است. غذاهای یخ زده واقع در سینی کم عمق، با این ترمومتر سازگار هستند.
ترمومترهای قرایت سریع غیر دیجیتالی(Dial instant-read): نمی توانند در حین پخت در غذا باقی بمانند. بدنه(میله) را 2 تا 2.5 اینچ در ضخیم ترین قسمت غذا فرو کنید. 10 تا 15 ثانیه بعد کار قرایت را انجام دهید. مناسب گوشت های کبابی، دیزی و سوپ بوده و در پهلوی ظروف نازک درج می گردند.
ترمومترهای پاپ آپ: ممکن است در هنگام خرید پرنده، در ماکیان باشند. وقتی درجه حرارت نهایی غذا به حد ایمنی و پخت غذا می رسد، این ترمومترها ظاهر می شوند. همیشه با استفاده از یک ترمومتر متعارف، گوشت را اعتبارسنجی نمایید.
ترکیب چنگال- ترمومتر(Thermometer-fork combination): این ترمومترها برای کباب پزی راحت هستند و قرایت در 2 تا 10 ثانیه صورت می گیرد. حداقل یک چهارم اینچ عمق را در ضخیم ترین قسمت غذا، به همراه سنسور چنگال کاملا درج شده، قرار دهید.
ترمومترهای ایمنی مایکروویو: این ترمومترها فقط برای مایکروویوها مورد استفاده دارند.
شاخص های حرارتی قابل دفع: یکبار مصرف هستند. در محدوده حرارتی ویژه کار می کنند. برای مثال در درجه حرارت های ایمن برگرها یا جوجه کار می کنند. آن ها از مواد حساس به درجه حرارت ساخته شده اند. وقتی ماده تغییر رنگ می دهد، قرایت باید طی 5 تا 10 ثانیه صورت گیرد.
چطور از ترمومتر غذا استفاده کنیم؟
قبل از استفاده از ترمومتر غذا، دستورالعمل سازنده را بخوانید. آگاه باشید که چطور ترمومتر را در غذا فرو کنید و قرایت صحیح را به دست آورید. این گام های ساده را پیموده و اطمینان داشته باشید که از ترمومتر غذا بدرستی استفاده خواهید کرد:
گام یک- تستش کنید. از آب یخ یا آب جوش استفاده کنید تا مطمئن گردید که ترمومتر شما عدد صحیح را نشان می دهد.
گام دو- کالیبره اش کنید. دستورالعمل را بخوانید و متوجه گردید که چطور باید ترمومتر را تنظیم نمایید. در صورت نیاز، باید بلد باشید قرایت صحیحی داشته باشید.
گام 3- آن را در جای درست قرار دهید. جای صحیح مهم است تا قرایت درستی به دست آورید. ترمومتر را در ضخیم ترین قسمت غذا بگذارید، ترمومتر نباید استخوان را لمس کند، چربی یا غضروف هم همینطور!
گام 4- عجله نکنید. وابسته به نوع ترمومتر، زمان توصیه شده را رعایت کنید. برای محصولات گوشتی شامل گوشت گاو خام، خوک، بره، استیک گوساله، گوشت کبابی و آرواره، قبل از بیرون آوردن گوشت از منبع حرارتی، از ترمومتر غذا استفاده نمایید. برای ایمنی و کیفیت، قبل از مصرف یا بریدن گوشت، حداقل سه دقیقه به گوشت اجازه باقیماندن بدهید.
گام 5- مراقبش باشید. ترمومتر غذا را بعد از هر استفاده با آب صابون داغ شستشو دهید. این امر از آلودگی متقاطع و گسترش باکتری های مضر پیشگیری به عمل خواهد آورد.
محل مناسب ترمومتر غذا
ترمومتر غذا را در ضخیم ترین قسمت غذا قرار دهید. ترمومتر نباید چربی، استخوان و رگ و ریشه را لمس کند. نزدیک انتهای پخت و پز و نه در زمانی که پخت به پایان رسیده است، درجه حرارت را کنترل نمایید. به این نکته توجه کنید که به جهت ایمنی و حفظ کیفیت، گوشت حداقل سه دقیقه قبل از مصرف یا برش باید به حال خود رها شود.

FOODJADQ

تهیه ترمومتر غذا و استفاده از آن فقط نیمی از کار است. نیم دیگر به پخت غذاها با درجه حرارت داخلی ایمن مربوط می شود.