نیم نگاه


midanidVERY

 5comver0007

 09122039437       09224055895         02188331528

فوری! فروشی! بدون معطلی! در انبار فقط یک سطل بوکاشی و دو بسته سبوس موجود است! در صورت تمایل به خرید، قبل از دیگران، تماس بگیرید!!

HUOS TOTAL

RUMI4

آب و صابون بهتر است یا دستکش!؟
این سوالی است که خیلی ها این روزها مطرح می کنند. سازمان بهداشت جهانی به این اعتقاد رسیده که شستشوی مرتب و کامل دست ها با آب و صابون بهتر از استفاده از دستکش است، زیرا دستکش ها احساس ایمنی کاذب به افراد داده و باعث می شوند آن ها انجام اقدامات و رفتارهای بهداشتی را خیلی جدی نگیرند.

glove
با این حال، در زمینه کار با مواد غذایی، مشتری ها بیشتر دوست دارند غذایی که با دستکش دستکاری شده را میل کنند و نه غذایی که با دست، ولو تمیز، آماده سازی شده است.
یکی از خوبی های دستکش این است که افرادی که دستکش به دست دارند کمتر دستشان را به بینی و چشمشان می زنند و لذا، کمتر مواد غذایی را آلوده می کنند. با این حال، در باره استفاده از دستکش باید چیزهای بیشتری را در نظر بگیریم و بنابراین در مورد کار با دستکش بیشتر صحبت خواهیم کرد.
اولین نکته کار با دستکش این است که چون فرایند تهیه غذا یک فرایند در بر گیرنده فعالیت های مختلف است، نمی توان استاندارد ویژه ای را برای دستکش ها در نظر گرفت.
کسانی که به کار تهیه غذا اشتغال دارند در معرض خطرات گوناگونی هستند، بعضی از آن ها در معرض بریدن دستشان با چاقو هستند، شماری از آن ها ممکن است در اثر حرارت بالا آسیب ببینند، برخی از مواد شیمیایی خطرناک صدمه می بینند، روغن ها، چربی ها و باکتری های مواد غذایی می توانند به عده ای دیگر لطمه وارد کنند.
با این حساب، انتخاب یک دستکش مناسب برای حفظ ایمنی کارکنان، کاملا ضروری به نظر می رسد.
هر سال در امریکا 80 میلیون نفر در اثر مصرف غذا مسموم می شوند و 5500 نفر در اثر مسمومیت می میرند. هر کدام از این افراد زنده مانده خوب می دانند که مصرف غذای سالم تا چه اندازه اهمیت دارد. به گونه ای مشابه، کارکنانی که دچار بریدگی دست شده اند یا با التهابات پوستی مواجه گشته اند یا صدمه دیگر خطرات مرتبط با غذا را به جان خریده اند خوب می دانند که نیاز دارند دست های خود را از خطرات محیط کار حفاظت نمایند. در سال 2010 میزان جراحت های حین کار یا بیماری های کارگران فول تایم صنایع غذایی بیش از سر جمع تمام تولید کننده های دیگر و بخش های خصوصی بوده است. نسبت ها در صنایع نان و شیرینی پایینتر از متوسط و در صنایع آماده سازی و بسته بندی محصولات دریایی بیش از حد معمول گزارش شده است.
نکته مثبت گزارش تهیه شده توسط دایره آمار کارگری این بوده که جراحت ها و بیماری های صنایع گوشت در پایین ترین حد قرار داشته است( 6.5 جراحت به ازای هر 100 کارگر فول تایم در سال) این موضوع وقتی پیش آمد که نسبت به ثبت اتفاقات اقدام گردید. این امر یک بهبودی بیش از 60 درصد در 10 سال را نشان می داد و این آمار کماکان در حال بهتر شدن است.
حفاظت مناسب؛ یک خیابان دو راهه
انتخاب دستکش مناسب می تواند به تهیه کنندگان غذا و دستکاری کنندگان غذا کمک کند تا ایمنی کارگران را افزایش داده و ضمن اطمینان از تهیه غذای سالم برای مشتری ها، هزینه های جراحات کارکنان را کاهش دهیم. استفاده از دستکش باعث می شود که در حین درست کردن غذا، دست ها سالم و تمیز باقی بمانند. بر عکس این قضیه هم هست، یعنی دستکش ها از آلوده سازی مواد غذایی، به ویژه وقتی زخم باز یا بریدگی در دست و انگشتان کارگران وجود داشته باشد، جلوگیری می نمایند.
کلید عملکرد درست یک دستکش را باید در بی عیب و نقصی آن جستجو کرد. دستکش ها متهم به این هستند که با نگهداری چربی غذا، خطر حوادث محیط کار را افزایش می دهند. آن ها همچنین قادر به نگهداری پاتوژن های دست های کارگران صنایع غذایی هستند. با وجودی که دستکش ها خطرات را ازدیاد بخشیده و یا آلودگی ها را منتقل می کنند، سازمان غذا و داروی ایالات متحده بر این باور است که شستشوی دست ها با آب و صابون و یا حتی استفاده از مواد ضد عفونی کننده ممکن است برای جلوگیری از شیوع میکروب ها کافی نباشد. انواع مختلف دستکش ها کاربردهای مختلفی دارند و در کاهش بروز خطر نقش موثری ایفا می کنند.
مقررات دستکش
سازمان غذا و دارو دستکش های دردسترس دارای گریدهای مختلف را به رسمیت شناخته و استفاده از دستکش های یکبار مصرف یا چند بار مصرف را بی عیب می داند. فرق دو نوع دستکش یاد شده به دوام، قدرت و استحکام و قابلیت تمیز شدن بر می گردد. دستکش های چند بار مصرف نیازمند این هستند که مقاوم، غیر جاذب، مقاوم در برابر مواد ضد عفونی کننده خورنده باشند. این دستکش ها باید مقاومت کافی در برابر شستشوهای مکرر و ضد عفونی کردن های پرشمار داشته باشند و آسیب و صدمه نبینند. هر دو این دستکش ها باید در تماس با مواد غذایی ایمن بوده و ماده، رنگ یا مزه به غذا منتقل نکنند.
دستکش های مناسب فرِایند
همانطور که بیان شد، فرآیند تهیه غذا یک فرآیند متشکل از چند فعالیت است و لذا هیچ دستکش استاندارد صنعتی که برای همه منظورها مناسب باشد وجود ندارد. کسانی که گوشت، مرغ، ماهی را آماده می کنند باید دستکش های مقاوم در برابر برش و بریدگی داشته باشند. کارگران و کارکنان در معرض درجه حرارت های بالا باید دستکش های مقاوم در برابر حرارت دست کنند. تیم ضد عفونی کننده جاهای تهیه غذا باید از دستکش های مقاوم در برابر مواد ضدعفونی کننده تند و سوزآور استفاده نمایند.
برخی از کارکنان یک دستکش را بارها و بارها می پوشند. این، در حالی است که جهت جلوگیری از آلودگی متقاطع در هر شیفت 8 ساعته یک دستکش باید حدود 30 بار تعویض شود. بعضی از کارکنان دستکش به دست باید مهارت بالایی که کار با دستکش می طلبد داشته باشند. برای دیگران، این مهارت یک عنصر کلیدی نیست. در اینجا با هم به برخی از ویژگی های دستکش های مورد استفاده در صنایع غذایی می پردازیم:
دستکش های مقاوم در برابر برش و بریدگی: عموما کاربرد این نوع دستکش ها به مقاومت آن ها در برابر برش بر می گردد. فناوری پیشرفته الیافت و تارها به کمک کارکنانی که می برند یا استخوان در می آورند شتافته است. استفاده از مش های فولادی ضد زنگ نیز، دستکش را مقاوم می کند. ظرافت های طراحی، اشکال مختلف بافت و در هم تنیدگی الیاف مرکب به استحکام و مقاومت در برابر برش اضافه شده و استفاده از الیاف پیشرفته در ساخت دستکش ها را عمومی ساخته است. انجمن امریکایی آزمایش و مواد، دستکش ها را بر مبنای استحکام تقسیم بندی نموده و به هر نوع، گرید ویژه ای داده است. آزمایشات ویژه نشان خواهند داد که آیا دستکش های تولیدی توانایی برآورده ساختن نیازمندی های مصوب را دارند یا خیر!
دستکش های یک بار مصرف: اغلب دستکش های مصرفی صنایع غذایی یکبار مصرف هستند. آن ها می توانند از جنس وینیل یا لاتکس لاستیکی یا نیتریل باشند که البته کیفیت های آن ها یکسان نیست. برای مثال، دستکش های وینیل، ممکن است برای کاربردهای سریع درآوردن- پوشیدن حداقل کیفیت را داشته باشند یا اینکه می توانند با فرمولاسیون استرچ و راحتی سازگار، فوق العاده مهندسی شده باشند. دستکش های نیتریل برای استفاده افراد بسیار ماهر ساخته شده اند و با کیفیت بالاتر، خستگی دست را کم می کنند؛ موضوعی که در دوره های طولانی دستکش به دست داشتن مهم شمرده می شود.
دستکش های مناسب برای ضد عفونی کردن: کسانی که به امور نظافت و ضدعفونی کردن مشغولند باید از انواع دیگر دستکش استفاده نمایند. این دستکش ها یکبار مصرف بادوام هستند و یا دستکش های چند بار مصرفی می باشند که حفاظت پوست دست از مواد ضد عفونی کننده را ایجاد می کنند.
در برخی از موارد، دستکش های مقاوم در برابر مواد شیمیایی مورد نیاز هستند. دستکش های چند بار مصرف ممکن است آستر داشته باشند یا نداشته باشند. برخی مدل ها حفاظت بازو را هم فراهم می آورند. حداقل نیازهای آن ها این است که آب بند بوده و مانع از نفوذ مواد شیمیایی به پوست گردند. دستکش های فراهم کننده این منظور می توانند از جنس نیتریل، لاتکس لاستیکی طبیعی، نئوپرن و پلی وینیل کلراید باشند.
یک دستکش برای هر دست
بر پایه تعاریف بالا، واضح است که دستکش ها کاربردهای مختلفی داشته و می توانند از بسیاری از مخاطرات محیط های کاری پیشگیری نمایند. با نرخ بالای آلودگی غذا و جراحات کارگری محیط های کاری، تعجبی ندارد که کارخانجات دستکش، میلیون ها دلار صرف پژوهش کرده و دستکش هایی را عرضه کنند که واقعا به درد خطوط تامین غذا می خورند.
ضروری است که کارکنان و کارگران صنایع غذایی را از انواع و اقسام خطرات محافظت نماییم. نتایج پژوهش ها و ردیف اختیارات حفاظت از دست را امروزه می توان به سادگی پیدا کرد، اما موضوع این است که در عوض سوال " آیا باید دست ها را با دستکش محافظت نمود؟" می بایست پرسش "چطور باید این کار را انجام دهیم؟" مطرح گردد.

در صورت تمایل به اخذ مشاوره تلفنی لطفا با متخصصین و کارشناسان "بهداشت محیط دم دستی" تماس حاصل فرمایید