walden-pond



بارها تخم مرغ را در کاسه محتویات دیگر شکسته اید. پس می توانید بگویید که در کدام بارها تخم مرغ "خراب" و در کدامین موارد تخم مرغ "سالم" بوده است. متاسفانه، تخم مرغ ها از موادی که تعیین تازگیشان به سهولت میسر شود نیستند، زیرا پوسته حفاظتی مات آن، سفیده و زرده را در خود پنهان می دارد.


با این حال، راههایی آسان وجود دارند که وفق آن ها می توانید سر از تازگی تخم مرغ در آورده یا مانع از خرابی آن ها گردید.

badtokhm1
کی تخم مرغ را "بد" می گوییم؟
تمام کارتن ها و سینی های تخم مرغ های فروخته شده در استرالیا باید برچسب " بهترین تاریخ مصرف" را بخورند و این راحت ترین و قابل اعتماد ترین راه برای تشخیص خوردنی بودن تخم مرغ می باشد. تاریخ یاد شده بیانگر تاریخی است که تا قبل از آن می توان تخم مرغ را خورد. این تاریخ 6 هفته بعد از زمانی که تخم مرغ ها در کارتن جمع آوری می شوند می باشد.
ولی با تخم مرغ های بدون کارتن چه کنیم؟ جواب کوتاه این است که شما باید تخم مرغ ها را در کارتنی که تخم مرغ ها را با آن خریداری نموده اید در یخچال نگهداری کنید. پوسته های تخم مرغ خلل و فرج دارند و کارتن کمک می کند که آن ها در برابر آلودگی های بالقوه محفوظ بمانند.
اگر "بهترین تاریخ مصرف" را ندارید، بعضی وقت ها میسر است که با بو کردن تخم مرغ به سادگی پی به بدی تخم مرغ ببرید. تخم مرغ سالم کلا بو نمی دهد، اما تخم مرغ خراب بوی ضعیف اسید داده و شما را مستحضر اینکه چیزی درست نیست می نماید.
اگر مطمئن نیستید، تخم مرغ را در ظرف تمیز بشکنید تا بوی آن به وضوح قابل استشمام باشد. با استشمام هر تیزی و تندی، تخم مرغ را دور انداخته و کل ظرف را بشویید.
یک روش تمیزتر و قابل اعتماد تر، که مفرح نیز هست، استفاده از آزمایش شناوری می باشد. این افسانه نیست؛ تخم مرغ تازه غرق می شود، اما تخم مرغ کهنه روی آب می ماند.
یک ظرف را از آب سرد شیر پر کنید و تخم مرغ را داخل آن قرار دهید. اگر تخم مرغ به ته ظرف رفته و بدنه آن کف ظرف را لمس کرد، تخم مرغ خوب و خوردنی می باشد.
یک تخم مرغ بد شناور می شود، زیرا سلول های بزرگ هوا اساس آن را تشکیل می دهند. هر تخم مرغ شناوری باید دور انداخته شود.

badtokhm2
تخم مرغ های خوب پخته شده را چطور ذخیره سازی کنیم؟
تخم مرغ هایی که خوب جوشیده اند داستان دیگری دارند، زیرا آن ها عمر قفسه به مراتب کوتاهتری از تخم مرغ های خام دارند. این امر به خاطر این است که جوشاندن، پوشش حفاظتی بیرونی پوسته را حذف کرده و به خلل و فرج بیشتر، اجازه می دهد که به باکتری ها و دیگر آلاینده ها "بفرما" بزنند.
تخم مرغ های خوب پخته می توانند با پوست یک هفته در یخچال بمانند، اما این زمان در مورد تخم مرغ های پوست کنده به کوتاهی پنج روز است. دقت کنید که تخم مرغ ها را تا دو ساعت از زمان پخت باید در یخچال قرار داد.

badtokhm3
تخم مرغ بد شبیه چیست؟
خیلی سخت است که به پوست تخم مرغ نگاه کرده و در باره بدی تخم مرغ حرف بزنیم. تخم مرغ های شکسته یا بی رنگ را می توان بد در نظر گرفت، اما عموما تازگی تخم مرغ ها فقط با شکستن معلوم می شود.
برای چک کردن مرحله تخم مرغ، آن را داخل یک بشقاب بشکنید و به دقت به رنگ و ضخامت سفیده و زرده نگاه کنید. یک تخم مرغ تازه باید زرده به رنگ زرد روشن یا زرد نارنجی بوده و سفیده ضخیم آن خیلی پراکنده نشود. در یک تخم مرغ بد، زرده تخت تر و رنگ پریده است و سفیده خیلی روانتر می باشد.
همچنان که قبلا تشریح شد، تخم مرغ های گندیده دارای بوی گرگردی هستند.
چطور جلو بد شدن تخم مرغ را بگیریم؟

badtokhm4
برای اینکه تخم مرغ ها تا جایی که ممکن است در زمان طولانی تازگی خود را حفظ کنند راههای متعددی وجود دارد. در زیر از تعدادی روش سخن به میان آمده تا شما را مطمئن سازد که تخم مرغ بد مصرف نخواهید کرد.
قبل از خرید نگاهی به داخل کارتن تخم مرغ ها انداخته و تخم مرغ های کثیف یا شکسته را خریداری نکنید.
تا جایی که ممکن است بلافاصله تخم مرغ ها را به خانه برده و آن ها را داخل ماشین داغ رها نسازید.
نگهداری تخم مرغ های داخل یخچال در کارتن به شما کمک می کند که از از دست رفتن آب، جذب بو و شکستگی پیشگیری به عمل آورید.
تخم مرغ ها را در سردترین نقطه یخچال نگه دارید؛ طبقه میانی یا پایینی یخچال. تخم مرغ های قرار داده شده در جا تخم مرغی درب، در معرض نوسانات زیاد درجه حرارت هستند.
تخم مرغ ها را پس از بیرون آوردن از یخچال نباید بیش از 2 ساعت در درجه حرارت معمولی نگهداری نمود. این امر باعث می شود که تخم مرغ ها عرق کرده و محیط مناسبی برای رشد باکتری ها پدید آورند.
تخم مرغ های یخچالی تا شش هفته نگهداری می شوند. با این حال بهتر است "بهترین تاریخ مصرف" را مد نظر قرار دهید.
با خوردن تخم مرغ فاسد چه اتفاقی می افتد؟
با فساد تخم مرغ، شما در معرض باکتری های مسبب مسمومیت غذایی خواهید بود؛ باکتری هایی از قبیل سالمونلا و اشرشیا کلی. نشانه های مسمومیت غذایی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
اسهال
دردهای شکمی و دل پیچه
تب
تهوع و استفراغ
نشانه ها به مدت 6 تا 48 ساعت بعد از مصرف تخم مرغ مشاهده شده و بین 4 و 7 روز طول می کشند. در اغلب موارد، نشانه ها خود بخود از بین می روند.

نکته اول: چنانچه متن بالا نیاز شما را بر آورده نکرده است، کلیدواژه خود را در قسمت جستجو( بالای صفحه) وارد کرده و مقالات مرتبط با خواسته خود را ملاحظه نمایید. شاید یکی از آن ها بر طرف کننده نیاز شما باشد
نکته دوم: در صورت تمایل به اخذ مشاوره تلفنی از قوانین مشاوره، مندرج در بالای صفحه یا صفحه نخست، کسب اطلاع نمایید.
نکته سوم: چنانچه مایل هستید فعالیت خود را با صرف هزینه ای معقول در سایت "یاشار بوم راشین" تبلیغ نمایید، لطفا اینجا را کلیک کنید.