نیم نگاه


midanidVERY

 5comver0007

 09122039437       09224055895         02188331528

فوری! فروشی! بدون معطلی! در انبار فقط یک سطل بوکاشی و دو بسته سبوس موجود است! در صورت تمایل به خرید، قبل از دیگران، تماس بگیرید!!

HUOS TOTAL

RUMI4

آنتی اکسیدان ها(کد 0140)


خلاصه

راهنمایی ضروری: اغلب قریب به اتفاق مطالب این سایت ترجمه خود ما هستند. با توجه به اینکه برخی از این مطالب برای خواننده ایرانی ابهام و سرگشتگی ایجاد می کند، گاه مجبور به ارائه توضیحات اضافی هستیم. از آنجا که برای همه خوانندگان واجب و ضروری است که مطالب ترجمه را از توضیحات اضافی تشخیص دهند، تمام توضیحات اضافی را بصورت نوشته های کج دارای خط زیرین آورده ایم.


فرآیند اکسیداسیون در بدن انسان مواد شیمیایی ناپایداری تولید می کند که رادیکال های آزاد نام دارند. این رادیکال های آزاد به غشای سلولی و دیگر ساختمان ها آسیب وارد می کنند.
رادیکال های آزاد با واریته ای از بیماری ها لینک شده اند( شامل امراض قلبی و سرطان های ویژه)
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی در غذاها هستند که رادیکال های آزاد را جارو نموده و خنثی می کنند.
برخی شواهد نشان می دهند که مکمل های آنتی اکسیدان بخوبی مکمل های طبیعی، سبزیجات و میوه ها، کار نمی کنند.
در این صفحه شما با توصیه های رژیمی آنتی اکسیدان ها آشنا خواهید شد.
در این صفحه:
1- آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد
2- تاثیر رادیکال های آزاد
3- آنتی اکسیدان های مبارز با بیماری ها
4- منبع آنتی اکسیدان ها
5- مکمل های ویتامین و آنتی اکسیدان ها
6- توصیه های رژیمی آنتی اکسیدان ها
7- کجا کمک بگیریم
فرایند اکسیداسیون در بدن انسان به غشای سلولی و ساختارهای دیگر از جمله پروتئین های سلولی، لیپیدها و DNA آسیب می رساند . هنگامی که اکسیژن متابولیز می شود، مولکول های ناپایدار به نام «رادیکال های آزاد» ایجاد می کند که الکترون ها را از مولکول های دیگر می دزدند و باعث آسیب به DNA و سلول های دیگر می شوند.
بدن می تواند با برخی رادیکال های آزاد کنار بیاید و به آن ها نیاز دارد تا به طور مؤثر عمل کنند. با این حال، آسیب ناشی از اضافه بار رادیکال های آزاد در طول زمان ممکن است برگشت ناپذیر شود و منجر به بیماری های خاصی (از جمله بیماری های قلبی و کبدی) و برخی سرطان ها (مانند سرطان های دهانی، مری، معده و روده) شود.
اکسیداسیون را می توان با استرس، سیگار کشیدن، الکل، نور خورشید، آلودگی و عوامل دیگر تسریع کرد.
آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد
آنتی اکسیدان ها در برخی مواد غذایی یافت می شوند و ممکن است با خنثی کردن آن ها از برخی آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری کنند. از جمله این موارد می توان به آنتی اکسیدان های مواد مغذی، ویتامین های A، C و E، و مواد معدنی مس، روی و سلنیوم اشاره کرد.
اعتقاد بر این است که سایر ترکیبات غذایی مانند مواد فیتوشیمیایی گیاهان اثرات آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به ویتامین ها یا مواد معدنی دارند. این ها آنتی اکسیدان های غیر مغذی نامیده می شوند و شامل فیتوشیمیایی ها، (مانند لیکوپن گوجه فرنگی و آنتوسیانین های یافت شده در زغال اخته) هستند.
تاثیر رادیکال های آزاد
بعضی شرایط ایجاد شده در اثر رادیکال های آزاد عبارتند از:
تخریب عدسی چشم، که به از دست رفتن بینایی کمک می کند.
التهاب مفاصل( آرتریت)
آسیب به سلول های عصبی که در وضعیت سلامتی موثر است( از جمله بیماری های پارکینسون و آلزایمر)
تسریع فرآیند پیر شدن
افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، از آنجا که رادیکال های آزاد کلسترول لیپوپروتئين کم تراکم (LDL) را تشویق می کنند تا به دیواره های شریان بچسبد.
سرطان های خاصی که توسط DNA سلول آسیب دیده آغاز شده اند.
انتی اکسیدان های مبارز با بیماری
رژیم غذایی دارای آنتی اکسیدان های زیاد ممکن است خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها (از جمله بیماری های قلبی و سرطان های خاص) را کاهش دهد. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را از سلول های بدن جارو می کنند و از آسیب های ناشی از اکسیداسیون جلوگیری کرده یا آن ها را کاهش می دهند.
اثر حفاظتی آنتی اکسیدان ها همچنان در سراسر جهان مورد مطالعه قرار می گیرد. به عنوان مثال، مردانی که مقدار زیادی ازلیکوپن آنتی اکسیدانی (در گوجه فرنگی یافت می شود) می خورند ممکن است کمتر از مردان دیگر به سرطان پروستات مبتلا شوند.
لوتئین که در اسفناج و ذرت یافت می شود، به بروز کمتر زوال عدسی چشم و از دست دادن بینایی مرتبط در سالمندان مرتبط شده است.
اعتقاد بر این است که فلاونوئیدها، (مانند کاتچین های چای یافت شده در چای سبز) به نرخ پایین بیماری های قلبی در ژاپن کمک می کنند.
منابع آنتی اکسیدان ها
غذاهای گیاهی منابع غنی از آنتی اکسیدان ها هستند. آن ها بیشتر در میوه ها و سبزیجات و همچنین غذاهای دیگر از جمله آجیل، دانه های سبوس دار و برخی گوشت ها، طیور و ماهی ها فراوان هستند.
منابع خوب آنتی اکسیدان های ویژه عبارتند از:
ترکیبات سولفور آلیوم- تره فرنگی، سیر و پیاز
آنتوسیانین ها- بادنجان، انگور و توت
بتاکاروتن- کدو تنبل ، انبه ، زردآلو ، هویج ، اسفناج و جعفری
کاتچین ها- شراب قرمز و چای
مس_ غذاهای دریایی، گوشت بدون چربی، شیر و آجیل
 کریپتوکسانتین ها- کاپسیکوم قرمز، کدو تنبل و انبه
 فلاونوئیدها- چای، چای سبز، مرکبات، شراب قرمز، پیاز و سیب
اندول ها- سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی ، کلم و گل کلم
ایزوفلاونوئیدها-سویا، پنیر سویا، عدس، نخود فرنگی و شیر
لیگنان ها- دانه کنجد ، سبوس ، غلات سبوس دار و سبزیجات
لوتئین-سبزیجات برگ مانند سبز همانند اسفناج و ذرت
لیکوپن- گوجه فرنگی ، گریپ فروت صورتی و هندوانه
منگنز-غذای دریایی، گوشت کم چرب، شیر و آجیل
پلی فنل-آویشن
سلنیوم- غذای دریایی، دل و جگر و کله پاچه و خون(اعضا و احشای موجود در قصابی)، گوشت کم چرب و دانه های سبوس دار
ویتامین A – کبد، سیب زمینی شیرین، هویج، شیر و زرده تخم مرغ
ویتامین ث- پرتقال، مویز سیاه، کیوی، انبه، بروکلی، اسفناج، فلفل، توت فرنگی
ویتامین E – روغن های نباتی( همانند روغن آرد مغر گندم)، آووکادو، آجیل، بذر و غلات سبوس دار
روی- غذای دریایی، گوشت کم چرب، شیر و آجیل
مواد شیمیایی حیات وحش- گوشت قرمز، امعا و احشا و ماهی. همچنین، از گیاهانی که حیوانات می خورند نشات می گیرد.
مکمل های ویتامین و آنتی اکسیدان ها
شواهد رو به ازدیادی وجود دارد که نشان می دهند آنتی اکسیدان هایی که از غذاها تامین می شوند بسیار از آنتی اکسیدان های تامین شده از غذا و عرضه شده بصورت قرص موثرتر هستند.
پژوهش ها نشان می دهند که بعضی از مکمل های ویتامین می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند. برای مثال، ویتامین A (بتا کاروتن) که با کاهش خطر ابتلا به سرطان های ویژه مرتبط دانسته شده است، موجب افزایش ابتلا به برخی از دیگر سرطان ها، مانند سرطان ریه در سیگاری ها، می گردد.( اگر ویتامین A از گروه های غذایی خالص شده باشد)
یک مطالعه بررسی اثرات ویتامین E نشان داد که مزایای آن مشابه زمانی که به عنوان یک مکمل مصرف می شود، نیست.
همچنین، مواد معدنی آنتی اکسیدانی یا ویتامین ها می توانند به عنوان طرفدار اکسیدان ها یا آسیب رساننده به 'اکسیدان ها' عمل کنند؛ اگر آنها در سطوح به طور قابل توجهی بالاتر از مقادیر توصیه شده برای مصرف رژیم غذایی مصرف شوند.
یک رژیم غذایی متعادل که شامل مصرف آنتی اکسیدان ها از غذاهای کامل است، بهترین است. اگر شما نیاز به مصرف یک مکمل دارید، به دنبال مشاوره از دکتر خود و یا متخصص رژیم غذایی بوده و مکمل هایی که حاوی تمام مواد مغذی در سطوح توصیه شده می باشند را انتخاب کنید.
توصیه های رژیمی برای آنتی اکسیدان ها
تحقیقات بر سر اینکه آیا مکمل های آنتی اکسیدانی مزایای بهداشتی مشابه آنتی اکسیدان ها در غذاها را ارائه می دهند یا نه، دارای اختلاف نظر می باشند.
برای رسیدن به یک رژیم غذایی سالم و متعادل، توصیه به خوردن طیف گسترده ای از پنج گروه اصلی مواد غذایی در هر روز می شود.
سبزیجات و بنشن یا لوبیا
میوه
غلات و غذاهای دانه ای حاوی سبوس
گوشت کم چرب، ماکیان و پروتئین( همانند ماهی، تخم مرغ، پنیر سویا، بنشن، آجیل و دانه ها)
لبنیات و آلترناتیوهای لبنی- به ویژه کم چرب( شیر کم چرب برای کودکان زیر دو سال توصیه نمی شود)
برای برآورده کردن نیازهای غذایی، به عنوان حداقل، مصرف روزانه میوه و سبزی را مراعات نمایید. هرچند اندازه مصرف را باید وابسته به جنس، سن و مرحله زندگی، قلمداد نمود، یک قطعه میوه انداره متوسط یا نیم فنجان سبزی پخته شده را می تواند حدودا مناسب ارزیابی نمود.
خطوط راهنمای رژیم غذایی استرالیا برای سنین ویژه، مرحله زندگی و جنس، جهت سروها و قسمت ها توصیه های بیشتری را ارائه داده است.
همچنین، تصور می شود آنتی اکسیدان ها و دیگر اجزای ایجاد کننده محافظت حاصل از سبزیجات، بنشن ها و میوه ها باید به طور منظم از اوایل زندگی مصرف شوند تا موثر باشند.
#خوردنی_سالم #خوردنی_سالم_ویتامین_مکمل

صفحه نخست

مهم: اگر اطلاعات خود را بیش از مطالعه و خواندن، از طریق شنیدن به دست می آورید بهتان توصیه می کنیم که "چرا مشاوره تلفنی!؟" را بخوانید.