نیم نگاه


midanidVERY

 5comver0007

 09122039437       09224055895         02188331528

فوری! فروشی! بدون معطلی! در انبار فقط یک سطل بوکاشی و دو بسته سبوس موجود است! در صورت تمایل به خرید، قبل از دیگران، تماس بگیرید!!

HUOS TOTAL

RUMI4

تاریخچه رنگ آمیزی غذا(کد 0200)

راهنمایی ضروری: اغلب قریب به اتفاق مطالب این سایت ترجمه خود ما هستند. با توجه به اینکه برخی از این مطالب برای خواننده ایرانی ابهام و سرگشتگی ایجاد می کند، گاه مجبور به ارائه توضیحات اضافی هستیم. از آنجا که برای همه خوانندگان واجب و ضروری است که مطالب ترجمه را از توضیحات اضافی تشخیص دهند، تمام توضیحات اضافی را بصورت نوشته های کج دارای خط زیرین آورده ایم.


تاریخچه رنگ آمیزی غذا به صدها سال قبل بر می گردد
فهرست
تاریخچه رنگ آمیزی غذا
رنگ آمیزی طبیعی غذا
رنگ های مصنوعی غذا
حفاظت مصرف کننده
آینده رنگ آمیزی غذا
چرا کلا رنگ به غذا می زنیم؟
ما اول با چشم می خوریم. این به معنی این است که غذاهایی که به زیبایی و با استفاده از هنری که به خرج داده ایم تقدیم شده و رنگی می باشند، اشتها را بیشتر تحریک می کنند. امروزه، ما رنگ های لوکس دارای ایمنی مورد استفاده در غذاها را داریم که به غذاها رنگی که مطلوب ما است را می دهند؛ هر چند این امر همیشه عمل نمی کند.
تاریخچه رنگ آمیزی غذا
در زمان های قدیم، عصاره های گیاهان و علف ها و پوست میوه و سبزی برای افزودن رنگ غنی به غذا مورد استفاده قرار می گرفتند. زعفران، هویج، انار، انگور، توت و توت فرنگی، چغندر، جعفری، اسفناج، نیل، تورنسل، شنگار(ریشه گاوزبان)، ساندر قرمز( یک چوب پودر شده)، داودی و زرد چوبه، همگی، عوامل رنگ دهنده غذا شناخته شده اند.
برخی از اجداد ما نیز از مواد طبیعی مانند مواد معدنی و سنگ معدن مانند لاجورد (کربنات مس)، برگ طلا، و برگ نقره استفاده می کردند که برخی از آن ها سمی و دارای استفاده نادرست بودند.
الیس فلمینگ در مورد کتاب های آشپزی تحقیق کرد که قدمت آن ها به سال ۱۳۹۰ بعد از میلاد برمی گردد. او فهرست جالبی از افزودنی های غذایی مورد استفاده در صدها سال پیش را با نقل قول های جذاب به زبان انگلیسی قدیمی از منابعی گرد آوری کرده و در داستان آموزنده اش در مورد رنگ آمیزی مواد غذایی سال گذشته آورده است.
رنگ آمیزی طبیعی غذا
بعضی از عمومی ترین رنگ های طبیعی غذا، کاروتنوئیدها، کلروفیل ، آنتوسیانین و تورمریک( ریشه زرد چوبه) هستند:
کاروتنوئیدها یک رنگ قرمز، زرد یا نارنجی دارند و اغلب کاروتنوئیدهای خوب شناخته شده بتاکاروتن هستند که رنگ سیب زمینی شیرین و کدو تنبل را سبب می شوند. بتاکاروتن اغلب به کره نباتی و پنیر اضافه می شود تا به آن ها رنگ اشتها آور بدهد.
کلرفیل یک رنگدانه طبیعی است که در همه گیاهان سبز پیدا می شود. غذاهای با طعم لیمو ترش و نعناع از قبیل بستنی و آب نبات اغلب با استفاده از کلرفیل رنگ دار شده اند.
آنتو سیانین ها به انگور، زغال اخته و کران بری، رنگ های آبی و ارغوانی تند می دهند و اغلب برای رنگ دار کردن محصولات دارای پایه آب همانند ژله و نوشیدنی های غیر الکلی استفاده می شوند.
زردچوبه فقط به عنوان ادویه مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه غذاها را به رنگ زرد تند مطبوع، همانند آنچه در موستارد و دیگر غذاها دیده می شود، در می آورد.
رنگ های مصنوعی غذا
هنگامی که رنگ آمیزی طبیعی مواد غذایی به دلیل هزینه جمع آوری و پردازش مواد مورد استفاده برای ساخت آن ها بیش از حد گران شد، رنگ های مصنوعی که می توانستند با کسری از هزینه، تولید انبوه شوند، ماندگاری طولانی تری داشتند، و زنده تر بودند در صحنه ظاهر شدند.
در اوایل سال ۱۸۵۶ ویلیام هنری پرکین اولین رنگ آلی مصنوعی را کشف کرد که ارغوانی روشن نامیده شد و برای رنگ آمیزی غذاها، داروها و لوازم آرایشی استفاده شد.
تا سال ۱۹۰۰ یک عمل رایج برای غذاها، داروها، و لوازم آرایشی موجود در آمریکا این بود که به طور مصنوعی رنگ آمیزی شوند. با این حال، همه عوامل رنگ آمیزی بی ضرر نبودند (برخی حاوی سرب، آرسنیک، و جیوه بودند) و برخی برای پنهان کردن غذاهای تر یا معیوب مورد استفاده قرار می گرفت.
در سال ۱۹۰۶ آژانس های فدرال پا به عرصه وجود گذاشتند و کنگره، قانون غذا و مواد مخدر ایالات متحده آمریکا را تصویب کرد که استفاده از رنگ های سمی یا مضر در قنادی و رنگ آمیزی یا رنگ آرایی مواد غذایی برای پنهان کردن آسیب یا حقه را ممنوع می کرد.
حفاظت مصرف کننده
قانون غذا و دارو و مواد آرایشی فدرال سال 1938 در نهایت قوانین سخت گیرانه حاکم بر استفاده از غذاهای مصنوعی را بوجود آورد و در کمال تعجب، تنها هفت رنگ برای استفاده گسترده در مواد غذایی تایید شد. آنها هنوز هم در لیست امروز وجود دارند و عبارتند از: آبی شماره 1 (آبی درخشان FCF)، آبی شماره 2 (ایندیگوتین)، سبز شماره 3 (سبز تند FCF)، قرمز شماره 3 (اریتروزین) ، قرمز شماره 40 )آلورای قرمز AC)، زرد شماره 5(تارترازین)، زرد شماره 6(زرد غروب آفتاب FCF)
امروزه، صدها رنگ دهنده غذا وجود دارند که قوانین سختگیرانه را مراعات کرده اند و برای مصرف کننده ایمن می باشند.
آینده رنگ آمیزی غذا

اکثر مردم با تکنیک های رنگ آمیزی مورد استفاده برای رنگ کردن یخ زدگی کیک جشن آشنا هستند.خوب! در اینجا چیزی جدید است. یکی از آخرین محصولات رنگ آمیزی مواد غذایی در بازار، رنگ اسپری مواد غذایی خوراکی در قوطی های آئروسل است که در رنگ های قرمز، آبی، طلا، نقره ای، و دیگر رنگ ها می آیند. همه این ها ایمن برای مواد غذایی و امن (چقدر خوب!) و تایید شده توسط FDA هستند.

کلا چرا یک نفر می خواهد رنگ به غذا بزند؟

در گذشته، و تا درجه خاصی امروز، رنگ به غذاها اضافه می شد تا آن را برای مصرف کننده جذاب تر به نظر برسانند و به این ترتیب آن ها را قابل فروش تر گردانند. پنهان ساختن عدم مرغوبیت محصولات یا تغییر رنگ و فساد آن ها از دلایل دیگر استفاده از رنگ به حساب می آمده و می آید. امروزه طبیعی به نظر آمدن غذاهای خالص ارزش بالایی دارد. نحوه رنگ کردن غذای خود به طور طبیعی را می توانید در جاهای دیگر بخوانید.

تاریخچه_رنگ_غذا#

صفحه نخست

مهم: اگر اطلاعات خود را بیش از مطالعه و خواندن، از طریق شنیدن به دست می آورید بهتان توصیه می کنیم که "چرا مشاوره تلفنی!؟" را بخوانید.

در ضمن، اگر دوستدار این هستید که در زمره حامیان ما باشید، لطفا اینجا را کلیک کنید.