چاپ

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 lomicomposter

 توضیح: پرسش و پاسخ های سوالات 181 تا 199 همگی در مصاحبه با دکتر مانوژ؛ متخصص، راهبر و پیدا کننده بایوتک پلیکان مطرح شده اند.

181- کمپوست سازی چیست؟

کمپوست سازی تجزیه ملکول های شیمیایی مرکب همانند کربوهیدرات ها از قبیل سلولز، چربی، پروتئین، لیگنین به ترکیبات ساده تر( منومرها/ دیمرها) همانند مونومرهایی است که غذای میکروب ها را تشکیل داده و یا رشد آن ها را تسهیل می کنند. برای مثال؛ کربوهیدرات ها منبع قند هستند. پروتئین منبع آمینو اسید است. تجزیه لیگنین برای حیات میکروب ها خیلی مهم است، زیرا لیگنین بطور طبیعی تولید می شود تا گیاهان را از عفونت های باکتریایی محافظت نماید.

182- حداقل بار میکروبی مورد نیاز برای کمپوست سازی چقدر است؟

استانداردهای کمپوست وجود حداقل 200 هزار کلنی میکروبی را در هر سانتی متر کمپوست ضروری می کند. این اطمینان می دهد که تمام مواد مغذی به شکل یونی خود تبدیل می گردند و قابل جذب و استفاده توسط گیاهان می شوند.

183-زمان مورد نیاز برای تلقیح، تشکیل کلنی در کمپوست سازی چقدر است؟

صرف نظر از مقدار زباله، برای تلقیح سریع باید حداقل 2% تلقیح میکروبی به آن اضافه شود. بنابراین برای 1 کیلوگرم، 20 گرم لازم است. 36 ساعت وقت می برد تا میکروب ها تشکیل کلنی بدهند.

184- آیا ما می توانیم زائدات را در روز بعد اضافه کنیم؟

 بله؛ ما نیازمندیم که میکروب های تازه را بصورت بالا اضافه کنیم. هرچند، در روز سوم، ما حدود 1 کیلوگرم بستر پر جمعیت داریم که می تواند برای تلقیح 50 کیلوگرم از زائدات مورد استفاده قرار گیرد. در انتهای ششمین روز، ما 50 کیلوگرم تلقیح برای 2500 کیلوگرم زائدات داریم.

185- در رطوبت و درجه حرارت ایده آل کمپوست سازی چقدر طولل می کشد؟

زائدات کاملا تلقیح شده تقریبا در مدت 25 روز تبدیل به کمپوست می شوند

186- هدایت الکتریکی کمپوست نهایی چقدر است؟

کمتر از 20 میلی مهوس

187- آیا 24 ساعته می توان کمپوست تهیه کرد؟

برای تلقیح، 36 ساعت زمان لازم است و برای کمپوست سازی 1 گرم تا هر مقدار، حداقل 25 روز زمان لازم است. این به آن معنا است که حجم زائدات فقط در 20 امین روز شروع به کاهش می کند.

188- کمپوست حاصل از کمپوست سازی 24 ساعته چطور کمپوستی است؟

حجم توسط مکانیزم های دیگر کاهش یافته است. این مکانیزم، آبگیری است. مواد بیولوژیکی 80 درصد رطوبت دارند که توسط ماشین گرفته می شود. چیزی که ما خارج می کنیم مواد بی اثر اسیدی است که برای کمپوست سازی نیاز به آب دهی مجدد و تلقیح دارد.

74 p2 0528

189- کدام میکروب در 24 ساعت تشکیل کلنی می دهد؟

هیچ میکروبی در جهان وجود ندارد که در 24 ساعت کلنی تشکیل دهد. حداقل زمان تلقیح 48 تا 72 ساعت است و روزها طول می کشد تا کلنی تشکیل گردد و کمپوست سازی آغاز گردد. شاید، 15 تا 20 روز. لذا؛ ماشین 24 ساعته کمپوست ساز نیست.

190- کمپوست ساز 24 ساعته چه می کند؟

ماشین کمپوست ساز 24 ساعته، اجازه بدهید آن را خشک کن 24 ساعته بنامم، به سادگی آب و سایر اجزای فرار را از مواد آلی که برای کمپوست در آن ریخته می شود، خارج می کند. تکثیر میکروبی وجود ندارد. اگر بسته بندی و نگهداری شود، بصورت ماده غیر قابل تجزیه بیولوژیکی خواهد ماند. این منجر به تجمع مواد غیر بیولوژیکی در سطح خاک می شود که بطور فزاینده ای فلورا و فونای میکروبی را می کشد، زیرا هوموس تولیدی وجود ندارد.

191-اگر ما زائدات را به کمپوست ساز 24 ساعته اضافه کنیم، آیا میکروب ها تشکیل کلنی می دهند؟

اکنون یک بحث می تواند این باشد که ماشین کمپوست ساز 24 ساعته حقیقتا محصول را در 24 ساعت خالی نمی کند و ما اضافه کردن زائدات را برای 20 الی 25 روز بعدی ادامه می دهیم و در این زمان، میکروب ها می توانند رشد کنند. حتی تحت این شرایط، میکروب ها نمی توانند رشد کنند زیرا محتویات رطوبت کاهش یافته است. بنابراین، خروجی ماشین کمپوست ساز 24 ساعته یک ماده مازاد آب گرفته و زغال شده است. اکنون مشکل آغاز می شود. اگر مواد مازاد تحت شرایط طبیعی کمپوست شوند، محتویات لیگنین تجزیه نخواهند شد. هدایت الکتریکی، میکروب های ساکن و هوموس تولیدی کم می شود و در نهایت دی اکسید کربنی وجود خواهد داشت که توسط گیاهان جذب می شود. به عبارت دیگر؛ چرخه، طبیعی است و این به سادگی در مورد سرخ کن صدق نمی کند.

192-به مجرد اینکه کمپوست در تماس با آب قرار می گیرد چه اتفاقی می افتد؟

این خروجی، به مجرد تماس مجدد با آب، شروع به بیرون دادن فنل های اسیدی می کند که خاک را بیشتر تباه می سازد. مواد مشابه با زائدات لیگنین کارخانه خمیر کاغذ است. اجزای سلولزی داخل مواد رستنی به سبب حرارت و اکسیداسیون بطور جزیی تجزیه می شوند. ولی مواد فنلی، اگرچه بطور جزیی تجزیه می شوند، اسیدی باقی می مانند. در مقابل، در فرآیند کمپوست سازی متعارف، این مواد فنلی تجزیه می شوند.

193-چطور روی گیاهان و رشدشان تاثیر می گذارد؟

وجود ماده فنلی در خاک به سادگی تمام مواد مغذی را جذب کرده و گیاهان را خفه می کند. مردم به اشتباه این پدیده را "گرما" می نامند.

فرآیند کمپوست معمولی نیاز به حذف سریع کربن دارد در حالی که بیشتر نیتروژن دست نخورده باقی می ماند. در حالی که در سرخ کن، ماده آلی - وقتی گرم می شود - پروتئین را سریعتر تجزیه می کند و اسیدهای آمینه حاصل سریعتر گازهای نیتروژن را آزاد می کنند. این اتلاف بزرگ نیتروژن آلی است. قیمت فعلی نیتروژن آلی (با محتوای 3 درصد در کمپوست که 10 روپیه در کیلوگرم قیمت دارد) حدود 300 روپیه در کیلوگرم است. در حالی که اوره کربن منفی با 50 درصد نیتروژن همان مقدار نیتروژن آلی را با 50 روپیه در کیلوگرم تحویل می دهد. این منجر به استفاده بی رویه از اوره شیمیایی می شود که اکنون خاک را از بین می برد.

194-چطور کمپوست ساز 24 ساعته چرخه ارگانیک دینامیک را می شکند؟

نیتروژن آلی محلول است و نیاز دارد که در داخل هوموس یا بصورت نیترات ها تثبیت شود. فقط یک چیز می تواند آن را تثبیت کند: میکروب ها. فرآیند کمپوست سازی باید در تولید هوموس نگهداری شود. هوموس کمک می کند که میکروب ها رشد کنند. میکروب ها کمک به تجزیه مواد آلی می کنند تا مواد مغذی را رها کنند. مواد مغذی توسط گیاهان جذب می شوند. گیاهان مواد آلی بیشتری را رها می کنند. این یک چرخه آلی پویا است. خشک کن یک شکستگی در این فرآیند بوجود می آورد.

با آبدهی مجدد، ما آن را استریل می سازیم. با مقدار هدایت الکتریکی بالا، فنل ها به بیرون نشت می کنند که نه فقط میکروب ها را می کشند؛ بلکه همچنین با بلوکه کردن تشکیل هوموس، حتی از تجزیه برگ های مرده پیشگیری می کنند. لذا؛ از انتقال الکترولیتیکی مواد مغذی به ریشه ها جلوگیری می گردد. وجود فنل‌ها همچنین ریز مغذی‌های کاتیونی (با بار مثبت) را جذب می‌کند که گیاهان را گرسنه نگه می دارد و در نتیجه خاک را کاملاً از بین می‌برد. محصول تا زمانی که ماده دوباره هیدراته شود، میکروب های لیگنو سلولولیتیک طبیعی در آن تشکیل کلنی دهند، لیگنین را تجزیه کرده و به باکتری ها اجازه دهند تا کمپوست درست کنند، تجزیه نمی شود.

195- رابطه کمپوست سازی 24 ساعته با رد پای کربن در چیست؟

کل ایده ایجاد کمپوست خوب با ارزش رسانایی الکتریکی پایین (EC) این است که مردم را قادر سازد باغبانی بدون خاک را شروع کنند و ردپای کربن را کاهش دهند. خشک کن ها این هدف را زائل می سازند. این ماده باید با مخلوط کردن با خاک حداقل به نسبت 1: 500 (کمپوست 24 ساعته: خاک) رقیق شود تا امکان کشت در محیط فراهم شود. ما حتی نمی توانیم در مورد قدرت مورد نیاز برای راه اندازی این ماشین ها و ردپای کربن گنجانیده شده صحبت کنیم.

196- مقدار هدایت الکتریکی ایده آل کمپوست چقدر است؟

صرف نظر از ورودی، فرآیند کمپوست باید مقدار EC را به کمتر از 20 میلی مهوس کاهش دهد (در واقع، من 10 را ترجیح می دهم).

197- نسبت کربن به ازت ایده آل در کمپوست چقدر است؟

نسبت کربن به ازت بهترین کمپوست احتمالا 20 به 1 است. هر گونه افزایش بیشتر فقط با افزودنی شیمیایی یا مواد نیتروژن بالا مانند پروتئین یا به دلیل کم آبی است.

198-زمان برای ارزیابی اثر این "کمپوست" بر روی خاک چقدر است؟

دو اثر وجود دارد. اولی که اثر عمده است: قرار بود این ماده به هوموس تبدیل شود تا میکروب ها را در خود جای دهد، اما اکنون به یک ماتریکس غیرقابل پذیرش تبدیل شده است. دومی، نیمه عمر است. آن می تواند آغاز به کمپوست شدن در چند ماه نماید. در آغاز آن شروع به نشت دادن فنل می کند که در ابتدا گیاهان را از بین می برد. مکان های دپوی چنین زباله های خشک شده ای را می توان ظرف 2 تا 3 سال بازیابی کرد. این بدان معناست که ما زباله ها را خشک می کنیم و سپس فرآیندها را مانند کمپوست سازی معمولی انجام می دهیم. bپس چرا نتوانیم آن را از راه درست انجام دهیم؟b چرا آب را بگیریم، بعد آبدهی کرده و کمپوست تولید کنیم؟

199-چه باید در باره آن ها که آن را به خاک اضافه می کنند باید گفت؟

آن ها هرگز نمی دانند. این کار مثل این است که یک اونس توکسین را به توده کنونی اضافه کنیم.

200- پس آیا باید بی خیال کمپوست سازی در خانه شد؟

به هیچ وجه! شما می توانید از سطل های کمپوست ساز معمولی برای تبدیل زائدات میوه و سبزی و پسماندهای غذایی به کمپوست استفاده کنید.