چاپ

بوکاشی| راهنمای کمپوست(کد 0270)


راهنمای زیر فقط برای کمپوست سازی خانگی است. برای کمپوست سازی تجاری، نیاز دارید که نکات مصوب را مورد مطالعه قرار دهید.
بوکاشی چیست؟
بوکاشی از لحاظ فنی یک روش کمپوست سازی نیست، زیرا در عوض تجزیه به تخمیر بی هوازی غذا بها می دهد. سبوس بوکاشی، مخلوطی از باکتری ها و مخمرها، غذا را با بوی خیلی کم تجزیه می کند( بویی تا حدی شبیه ترشی) و انتشارات مضر ایجاد نمی کند. گوشت، مواد لبنی و غذاهای پخته شده می توانند در سطل بوکاشی فرآیند شوند و پاتوژن ها و علف های هرز به دلیل اسیدیته بالا کشته می شوند. فرآیند تخمیر یک نشتی باکتری های مفید ایجاد می کند که می تواند برای جلوگیری از انسداد داخل زهکش ها ریخته شود، برای جلوگیری از جلبک استفاده شود یا به عنوان کود مصرف گردد.
بر خلاف دیگر روش های کمپوست سازی، به دلیل نیاز به سبوس بوکاشی، هزینه کمپوست سازی در بوکاشی مستمر است. با این حال، این سیستم فضای کمی اشغال می کند، زمان بازگشت سریعتری دارد و می تواند موادی که دیگر روش ها نمی توانند را فرآیند نماید.


بوکاشی؛ چطور؟
گام 1: یک سطل درست کنید یا بخرید
بوکاشی نیاز به یک ظرف هوابند دارد، زیرا یک فرآیند بی هوازی است. شما می توانید یک سطل تجاری بوکاشی بخرید یا با استفاده از یک سطل 5 گالنی با یک در آب بند و اضافه کردن یک شیر آب کنترل شیرابه در کف، یکی بسازید.
گام 2: سبوس بوکاشی را بخرید یا درست کنید
سبوس، هزینه مستمر تخمیر بوکاشی است که در طی زمان اضافه می شود. آن ها که می خواهند هزینه را کاهش دهند، دستورالعمل های ساخت سبوس را بصورت آن لاین جستجو می کنند. اجزای اصلی عبارت از سبوس برنج یا گندم، آب، میکروارگانیزم های موثر و شیره چغندر هستند. باکتری لاکتوباسیلوس، جزء کلیدی سبوس بوکاشی، می تواند در خانه پرورش یابد و به عنوان جایگزین میکروارگانیزم های موثر استفاده شود. در بیشتر حوزه های روستایی، ممکن است قادر باشید با استفاده از کود، سبوس خود را بسازید.
گام 3: زائدات را ریز کنید( اختیاری ولی توصیه شده است)
این امر سطح در دسترس باکتری ها را برای تخمیر سریعتر افزایش می دهد.
گام 4: خرده های غذا و سبوس را در ظرف بریزید
خیلی از برندهای سبوس تجاری توصیه می کنند که یک مشت سبوس به ازای هر 2 تا 3 اینچ زائدات و خرده های غذایی ریخته شود. اگر ظرف شما شیر دارد( که به سوراخ های زهکشی ترجیح داده می شود) می توانید قبل از ریختن خرده ریزها می توانید مقداری سبوس را در ته ظرف لایه بندی نمایید. قاعده عمومی این است که سبوس به مقدار خیلی زیاد ریخته نشود.
گام 5: ترکیب را فشرده نمایید تا هوا را تا جایی که ممکن است حذف کرده و درب را ببندید
شما می توانید از یک بشقاب غذا یا تکه ای مقوا استفاده نموده و محتویات را فشرده نمایید. یک بشقاب یک راه خوب است که محتویات را در حین تخمیر، سنگین می سازد.
وقتی سطل شروع به پر شدن می کند یا شما می خواهید از بوکاشی خود استفاده کنید، اضافه کردن مواد را متوقف نمایید.
گام 6: هر دو یا سه روز مایع را زهکشی کنید
شیرابه پر از باکتری های مفید است که می تواند در زهکش ریخته شده و رفع انسداد نماید، جهت جلوگیری از جلبک استفاده شود یا برای استفاده به عنوان کود رقیق شود. به عنوان کود، نرخ توصیه شده 100 به 1 است؛ 100 قسمت آب به یک قسمت شیرابه. از مایع رقیق شده در مدت 24 ساعت استفاده نمایید.
گام 7: برداشت
به مجرد پر شدن سطل، 2 هفته منتظر مانده و بعد برداشت کنید. محصول بوکاشی نمی تواند مستقیما به گیاهان اضافه شود، چون اسیدیته بالا دارد. شما می توانید محصول بوکاشی را در 8 تا 12 اینچ عمق خاک و به دور از گیاهان موجود دفن کنید تا بعد از یک تا دو هفته خاک گیاهکاری را تشکیل دهد.
نکته: با قرار دادن محصول بوکاشی تخمیر شده در یک سطل کمپوست ایستا یا ورمی کمپوست، به فرآیندهای کمپوست سرعت بدهید.( برای تغذیه کرم ها از مقادیر کوچک استفاده کنید)

صفحه نخست

در صورت تمایل می توانید اقدام به خرید سطل یا سبوس کمپوست ساز خانگی بوکاشی نمایید!