چاپ
بازدید: 3819

چطور کیفیت آب آشامیدنی را کنترل کنیم؟

ANALYSE
آب آشامیدنی یکی از ایمن ترین نوشیدنی هاست;مزه گوارایی دارد و قابل استفاده در مقاصد خانگی است.آب آلوده آبی است که باکتری هایی دارد که بیماری ایجاد می کنند.آب ناپاک آبی است که مواد نامطلوب یا ناسازگار برای نوشیدن یا استفاده های خانگی دارد.


آب آشامیدنی نباید در برگیرنده موارد زیر باشد:
بیماری های ایجاد شونده توسط موجودات زنده یا باکتری های مضر یا میکروارگانیزمهایی در ابعاد کلوییدی
مواد شیمیایی سمی محلول از همه رقم
گازهای قابل اعتراض-ولی ممکن است شامل مقادیر خوبی اکسیژن محلول باشد
مواد معدنی محلول که در ایجاد سختی زیادی آب موثر بوده و نباید در محل قرارگیریشان رسوب و ته نشست ایجاد نمایند.
آب آشامیدنی نباید شامل مقادیر محسوسی از مواد معلق باشد.باید تا آنجا که ممکن است بی رنگ,بی بو ,خنک و گوارای آشامیدن باشد.
مناسبت آب برای هر هدف ویژه ای فقط بعد از آنالیز کامل و بررسیهایی که روی مبدا یا منبع یا سرچشمه آن صورت می گیرد تعیین می شود
یک آنالیز کامل آب شامل چهار بخش است
1-فیزیکی
2-شیمیایی
3-باکتریولوژیکی
4-میکروسکوپی
در منابع آب آشامیدنی آنالیزهای باکتریولوژیکی و فیزیکی اهمیتی اساسی دارند.
آزمایشهای ساده زیر برای آنالیزفیزیکی آب آشامیدنی مهمند تا کیفیت آن را کنترل نمایند.
حضور ناخالصی های آلی یا آلودگی حاصل از فاضلاب
4 قطره محلول پرمنگنات پتاسیم را به یک لیوان کوچک آب اضافه نمایید و آن را خوب به هم بزنید.اگر نمونه خالص باشد به رنگ صورتی یا قرمز در خواهد آمد.اگر ناخالصی های آلی موجود باشند رنگ به زرد یا کمرنگی تغییر رنگ خواهد داد.پر منگنات پتاسیم می تواند بصورت کریستال هم اضافه شود.
حضور سرب
شش قطره اسید سولفوریک را به یک لیوان کوچک آب اضافه کنید.اگر رسوب سفید ایجاد شد دلالت بر وجود سرب دارد.
راه دیگر شناسایی حضور سرب در زیر بیان شده است
یک قطره سولفید آمونیم را به یک لیوان کوچک آب اضافه کرده و آن را خوب به هم بزنید.یک تغییر رنگ سیاه رسوب دلالت بر حضور سرب دارد.
حضور روی یا آهن
چند قطره فروسیانید پتاسیم را به یک لیوان کوچک آب اضافه نموده و آن را خوب به هم بزنید.اگر رنگ آب سبز شد روی وجود دارد و اگر رنگ آب آبی شد آهن وجود دارد.
حضور مس
8 قطره آمونیاک را به یک لیوان کوچک آب اضافه نمایید.اگر رنگ آب آبی شد در آب مس وجود دارد
حضور اسید کربنیک
آهک را به نمونه آب اضافه کرده و آن را خوب به هم بزنید تا شیری شود.اگر این کدورت با اضافه کردن اسید هیدروکلریک ناپدید شود دلالت بر حضور اسید کربنیک دارد.