نیم نگاه


midanidVERY

 5comver0007

 09122039437       09224055895         02188331528

 

HUOS TOTAL

RUMI4

سوالات مکرر آب آشامیدنی( کد 0401)

به علت اینکه آب یک منبع طبیعی است , مزه,رنگ و بوی آن بعضی وقت ها از روز به رو.ز,شهر به شهر و شیر به شیر تا حدی متفاوت است.

از طرف دیگر میزان تصفیه آب بر مبنای سخت گیری های ایالتی و دولت فدرال که آب را برای آشامیدن ایمن می نماید فرق می کند.
در اینجا ما بعضی از سوالات مرتبط با آب آشامیدنی را که معمولا پرسیده می شوند مطرح نموده و پاسخ آن ها را ذکر می نماییم:
منگنز
من در باره منگنز و آب شنیده ام.آیا منگنز ملاحظه مهمی در آب آشامیدنی است؟آیا منگنز اصولا در آب پیدا می شود؟
منگنز ماده معدنی طبیعی است که عموما در تخته سنگ ها, خاک,آب زیر زمینی و آب سطحی یافت می شود.اغلب آب ها مقادیر کمی منگنز در درونشان دارند.
سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده امریکا و سازمان حفاظت از محیط زیست بخش ماساچوست استاندارد ثانویه زیبایی شناختی آب آشامیدنی را برای منگنز معادل با 50 قسمت در میلیارد دانسته است.البته این میزان یک استاندارد تندرستی نیست.در مقادیری بیش از 50 در میلیارد آب ممکن است رنگ قهوه ای بگیرد, مزه نامطبوع بدهد و روی تجهیزات استحمامی و رختشویی رنگ سیاه باقی بگذارد.اخیرا سازمان حفاظت از محیط زیست بخش ماساچوست میزان منگنز آب که بیش از آن مشکلات تندرستی ایجاد می کند را 300 در میلیارد دانسته است.منگنز ماده مغذی ضروری است و توصیه فوق برای نوزادان است که با مصرف آب دارای منگنز بیش از مقدار یاد شده دچار مشکلات تندرستی می شوند.
معمولا مقدار منگنز آب کم و در محدوده 5 الی 10 قسمت در میلیارد است که 5 تا 10 بار کمتر از مقداری که در استاندارد زیبایی شناختی آمده است بوده و علاوه بر آن 30 تا 60 برابر پایین تر از مقداری است که استاندارد ماساچوست برای تندرستی مقرر داشته است.
مسئولین و دست اندر کاران آب ماساچوست هرگز به آبی برخورد نکرده اند که منگنز آن از 50 قسمت در میلیارد استاندارد ثانویه یا 300 قسمت در میلیارد توصیه تندرستی بیشتر باشد.
آیا آب ایالت ماساچوست سخت یا نرم است؟
سختی و نرمی آب به علت وجود مواد معدنی کلسیم و منیزیوم است.با پایین تر بودن غلظت مواد معنی آب نرم تر به حساب می آید.سختی آب آشامیدنی ماساچوست 16 میلی گرم بر لیتر یا یک گرین در گالن است.
این آب نرم است و بنابراین شما احتیاج به استفاده از مایع ظرفشویی,پاک کننده رختشویی و دیگر صابون ها به مقدار زیاد ندارید.بسیاری از ماشین های ظرفشویی جدید دارای این قابلیت هستند که بر روی میزان سختی آب تنظیم شوند و لذا در قیاس با جاهایی که آب سخت دارند مجبور به استفاده از مایع ظرفشویی زیاد نیستند.
آب زرد
در زمستان بعضی وقت ها آب زرد رنگ از شیر خارج می شود.این رنگ بر روی تجهیزات آشپزخانه و حمام و رختشویی ما لکه می گذارد.چرا این اتفاق می افتد؟آیا این آب برای استفاده ایمن است؟چطور این لکه ها از بیم می روند؟
آب ماساچوست از منابع کوبین و واچوست می آید که بعضی وقت ها به خاطر میزان پایین آهن محلول برداشته شده از لوله های آهنی قدیمی دو سیستم و همچنین سیستم آبرسانی اجتماع شما زرد می شود.این امر اساسا در زمستان اتفاق می افتد زیرا آب مصرف کمی دارد و آب در لوله ها برای مدت زمان بیشتری باقی می ماند.این آب ممکن است از لحاظ زیبایی شناختی مطبوع نباشد اما سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده رنگ زرد برآمده از میزان آهن زیاد را تهدیدی برای تندرستی نمی داند.مغازه های ابزار فروشی محصولات ارزان قیمتی دارند که رنگ روی لباس ها و سطوح خانگی را از بین می برند.مسئولین و دست اندرکاران آبرسانی و مردم یک بار چندین مایل از لوله های قدیمی را عوض کردند که کاری پر هزینه و زمان بر بود.حل طولانی مدت مشکل زمان می گیرد اما مسئولین و دست اندرکاران امور آبی ماساچوست هر زمان که بتوانند در راه تمیز سازی و تعویض لوله ها گام بر می دارند.
آب زنگی
هر چند وقت یک بار در خانه با آبی که به نظر زنگاری می رسد مواجه می شوم.بعضی وقت ها حتی ذرات زنگ شناور در آب را مشاهده می کنم.چه سبب این می شود و من با مشاهده اش چکار باید بکنم؟
آب قرمز و یا همان آب دارای لکه های زنگی قرمز یا سیاه مورد پرسش شما با افزایش یا تغییر جریان آب در ارتباط است و عموما به دلیل شکستگی های لوله اصلی,فعالیت های آتش نشانی و یا تغییر مسیر جریان بوجود می آید.این اتفاقات ذرات کوچک زنگ را جدا می کند و ته نشست های داخل لوله را به هم میزند.شرایط ایجاد شده موقتی است و آب با گذشت چند ساعت دوباره به اوضاع و احوال پیشین بر می گردد.ادارات آب خوب می دانند که چه اتفاقی افتاده و می توانند به شما بگویند که با گذشت چه زمانی مشکل بر طرف می شود.در صورت امکان تا بازگشت شرایط به حالت عادی از مصرف چنین آبی برای رختشویی,ظرفشویی,پخت و پز و آشامیدن خودداری نمایید.
من لکه های سبزی روی وان می بینم.کسی به ما گفت که وجود آن ها به لوله های مسی ربط دارد.سازمان آب در باره این لکه ها چکار می کند؟
لکه های سبز روی تجهیزات لوله کشی واقعا به خاطر نشت مس از لوله کشی خانه های شما ایجاد می شود.این مشکل اجتماعات تحت پوشش امور آب ماساچوست نیست هر چند در زمان هایی ممکن است مشاهده گردد.البته امور آب پی اچ آب را تنظیم می کند تا مانع از نشت و یا دست کم کاهش نشت مس به داخل لوله های آب ساختمان های مسکونی مردم گردد.
لکه های صورتی تجهیزات لوله کشی
بعضی وقت ها لکه های صورتی در حمام, رختشویخانه یا سینک آشپزخانه وجود دارد.چه سبب این لکه ها است و چطور می توان از شرشان خلاص شد؟
این لکه های صورتی اغلب توسط بیوفیلم ها ایجاد می شوند و مضر نیستند.رشد صورتی از آب نیست بلکه از باکتری ها و میکروارگانیزم های هوا است که در محیط نمناک رشد و نمو می کنند.اغلب مشاهده شده که جایی بین آب و هوا و جاهایی که مرطوب است این رشد به چشم می خورد.بیوفیلم ها می توانند در رنگ های زرد یا قهوه ای, نارنجی یا قرمز هم به چشم بخورند.به علت اینکه بیوفیلم ها در حضور مقدار کمی مواد مغذی و آب رشد و نمو می کنند, در هر جایی که آب باشد پیدا می شوند و لذا می توان آن ها را در سینک ها, توالت ها, دیواره دوش, مرطوب کننده ها,یخ سازها و سیستم های خالص سازی آب دید.
تمیز کننده ها و پاک کننده های کلره بهترین محلول های مورد استفاده در حذف باقیمانده های صورتی هستند.یک راه ساده برای انجام این کار این است که سه تا پنج قاشق غذاخوری از محلول را داخل مخزن توالت به هم بزنید و با به کار انداختن فلاش تانک کاری کنید که کاسه توالت ضد عفونی گردد.بعد و با پر شدن مجدد مخزن فلاش تانک مقدار دیگری از محلول را در آن بریزید.با پاک و خشک نگه داشتن وان و سینک ها, از تشکیل باقیمانده های صورتی پیشگیری به عمل خواهد آمد.
آب تیره
آب سرد و گرم سینک آشپزخانه ما بعضی وقت ها خیلی تیره به نظر می رسد.وقتی آب را در ظرفی می ریزیم بلافاصله روشن می شود و تیرگی آن از بین می رود.آیا ما باید از این آب درست بعد از صاف شدن استفاده نماییم.

waterask
آب تیره که آب سفید هم نامیده می شود توسط حباب های آب ایجاد می گردد.این امر وقتی اتفاق می افتد که محیط پیرامونی آب خیلی سرد است و هوا در منبع آب مخلوط می شود.چنین آبی کاملا بی ضرر است.بهترین کار با این آب است که در ظرفی بی درپوش قرار گیرد و به آن اجازه داده شود که حباب های هوای خود را بتدریج از دست بدهد.
بوی ماهی یا خاک
در بهار و پاییز بعضی وقت ها متوجه بو و مزه ماهی یا خاک در آبمان می شویم.عامل آن چیست و آیا مصرف آن بی ایراد است؟
این موضوع احتمالا به خاطر رشد جلبک در منبع آب است که بویژه در هنگام تغییر فصل اتفاق می افتد.انواع گوناگون جلبک می توانند بوی ماهی,کپک, چربی یا حتی خیار یا بنفشه به آب مصرفی شما بدهند.سرد کردن آب می تواند بوی بد را حذف کند و اضافه نمودن یک برش لیمو مزه بد آب را از بین می برد.
در ضمن در هنگام مواجهه با مزه یا بوی عجیب آب,امور آب ماساچوست مشکل را با کاربرد سولفات مس که در جهت کنترل جلبک مورد استفاده قرار می گیرد, بر طرف می سازد.این کار است که در نهایت مشکل را مرتفع می نماید.
بوی کلر
در تابستان آب ما بوی کلر می دهد.چرا این اتفاق می افتد و چطور می توان این بو را کم کرد؟
امور آبی ماساچوست همانند هر تامین کننده دیگری منابع آب را در برابر باکتری های مضر(حاصل از پرندگان, حیوانات و حتی انسان) ورودی به مخزن با استفاده از ضدعفونی کننده حفاظت می نماید.برای این منظور از ازن جهت تصفیه خانه آب مارلبرو استفاده می گردد.ازن بی رنگ و بو است و مزه طبیعی آب را هم بهبود می بخشد.برای حفاظت از آبی که مایل ها طی می شود تا خود را به منازل مردم برساند امور آبی ماساچوست از یک ضدعفونی کننده ملایم یعنی منوکلروآمین که مزه و بوی کمی دارد کمک می گیرد.این امر سبب می شود که اشخاص حساس بوی کلر را حس نمایند.این بو طولانی مدت نیست و به تنظیمی بستگی دارد که در تصفیه خانه و روی منوکلروآمین اعمال می گردد.این امر در تابستان ها که آب گرمتر است محتمل تر است.خنک کردن آب معمولا بوی کلر را از بین می برد.برای از بین بردن بوی کلر شما می توانید ظرف آبتان را در یخچال بگذارید.
اگر از بطری یا ظرف آب استفاده می کنید فراموش نکنید که گاه گاه آن را بشویید.
پی اچ آب ماساچوست
پی اچ آب آشامیدنی ماساچوست چقدر است؟
آب ماساچوست پی اچ تقریبا 9.3 دارد که تا حدی قلیایی است.این پی اچ از برداشته شدن ذرات فلزی که ممکن است در لوله کشی خانه ها وجود داشته باشند ممانعت به عمل می آورد.
آب خام تصفیه نشده مخزن کوابین پی اچ تقریبا 6.8 دارد که تقریبا خنثی است.
پی اچ فعالیت یون هیدروژن در ماده را نشان می دهد.پی اچ از صفر تا 14 است که صفر پایین ترین و اسیدی ترین سطح پی اچ است.پی اچ 7 خنثی است و 14 بالاترین یا قلیایی ترین مقدار پی اچ می باشد.
سدیم
آیا سدیم در آب آشامیدنی ماساچوست وجود دارد؟
امور آبی ماساچوست سدیم را مرتب کنترل می کند و بیشترین مقدار آن را 33.4 میلی گرم بر لیتر تشخیص داده است(حدود 7 میلی گرم به ازای هر لیوان)از دیدگاه اف دی آ این مقدار سدیم مقدار کمی محسوب می گردد.سدیم آب کسر خیلی کوچکی از سدیمی که هر روزه خورده می شود را به خود اختصاص می دهد.
باکتری
باکتری ها در هر جای دنیا پیدا می شوند اما به دلیل ملاحظات تندرستی برخی از انواع آن را دوست نداریم در منابع آبی خود ببینیم.نمونه های آب مرتبا آزمایش می شوند و در آزمایشگاهها شمارش تعداد باکتری ها صورت می گیرد.یک نوع ویژه باکتری ها که آزمایش می شود کلیفرم است که شاخصی بر حضور میکروب های بیماریزای حاضر در آب می باشد.اگر بیش از 5 درصد نمونه های ماهانه اخذ شده دارای کلیفرم باشند افراد مصرف کننده باید از این حقیقت مطلع گردند.به علاوه در حضور کلیفرم آزمایشگاه ها باید آزمون های اضافی انجام داده و حضور یا عدم نوع ویژه کلیفرم که اشرشیا کلی است را تعیین نمایند.اشرشیا کلی شاهدی بر بحرانی بودن اوضاع و احوال منابع آب آشامیدنی می باشد.در چنین حالی تا رفع مشکل آب مصرفی باید جوشانیده شود.
مسئولین و دست اندرکاران امور آب سخت کار می کنند تا حفاظت از منابع آب را تامین نمایند و بویژه این منابع را در برابر پرندگان, سگ ها,حیوانات دیگر و حتی شناگران حفاظت نمایند.بهبودی های اخیر در آزمایش آب و گزارش گیری به اطمینان بیشتر آیندگان که آبی غیر آلوده می آشامند کمک می نماید.
*درست است که این مقاله برای ماساچوست نوشته شده اما بسیاری از اطلاعات آن کاملا به درد خواننده ایرانی می خورد.