نیم نگاه


midanidVERY

 5comver0007

 09122039437       09224055895         02188331528

 

HUOS TOTAL

RUMI4

رنگ و کدورت آب(کد 0229)

راهنمایی ضروری: اغلب قریب به اتفاق مطالب این سایت ترجمه خود ما هستند. با توجه به اینکه برخی از این مطالب برای خواننده ایرانی ابهام و سرگشتگی ایجاد می کند، گاه مجبور به ارائه توضیحات اضافی هستیم. از آنجا که برای همه خوانندگان واجب و ضروری است که مطالب ترجمه را از توضیحات اضافی تشخیص دهند، تمام توضیحات اضافی را بصورت نوشته های کج دارای خط زیرین آورده ایم.

رنگ و کدورت دو پارامتر کیفی آب هستند که از ظاهر آب کاسته و به دلایل زیبایی شناختی آن را برای آشامیدن نامطبوع می سازند. متاسفانه هر دو این ها در منابع آب محلی عمومیت دارند.
رنگ ماده آلی است که به صورت محلول حل شده است در حالی که کدورت شامل ذرات ریز معلق در ستون آب است. اگر یک لیوان آب در طول یک شب روی پیشخوان رها شود، صبح روز بعد مواد مسبب کدورت در ته لیوان ته نشین خواهند شد در حالی که رنگ همانند سابق خواهد بود.


مواد آلی حوزه آبریز موجب رنگ و کدورت توامان می گردند. در حالی که در اغلب ایام سال رنگ و کدورت در مقادیر جزیی وجود دارند، آن ها به ویژه در طی بارش های بهاره(می تا جون) قابل رویت می گردند. این امر توسط جریانات سنگین ناشی از جریان توده برف ارتفاعات پایینتر به داخل انهار ایجاد می شود. ذوب برف سبب افزایش ارتفاع انهار شده و موجب شسته شدن ذرات کوچک رس،لای،مواد آلی و غیر آلی، پلانکتون ها و دیگر موجودات میکروسکوپی به داخل آبگیر بخش می گردد. ذرات کوچکتر از داخل آشغالگیر شما عبور کرده و ضمن ضد عفونی شدن با کلر وارد سیستم توزیع می شوند.
کدورت پارامتر حیاتی آب آشامیدنی است زیرا باکتری ها،ویروس ها و انگل ها می توانند خودشان را به ذرات معلق بچسبانند. علاوه بر این، در آب کدر ذرات با ایجاد سپری حفاظتی در برابر ضد عفونی کننده ها در انجام عمل ضد عفونی تداخل ایجاد می کنند. آب با مقدار کافی کلر تصفیه می شود تا اطمینان حاصل شود که باقیمانده کلر مناسب در آب مانده و ضد عفونی موثری را در برابر هر پاتوژنی که ممکن است وجود داشته باشد تامین می کند.
رواناب بهاره
رواناب بهاره هر سال در حد فاصل آوریل تا جون اتفاق می افتد. آبی که کثیف به نظر می رسد قابل اعتراض است اما هنوز برای اشامیدن سالم است.در این حال برای شما این امکان موجود است که آب آشامیدنی را در یخچال قرار داده و منتظر شوید که ته نشین شود.
در طی این زمان کنترل فیلترهای خانگی قابل توصیه است زیرا فیلترهای خیلی ریز قادر به متوقف ساختن لای موجود نیستند.
استفاده کنندگان از آب نهر تری پنیر سیستم آب اضطراری دارند که در طی رواناب های پیک بهاره فعال می شود.آب از دریاچه اکاناگان به استفاده کنندگان آب تری پنیر پمپ می شود.
آبگیر نهر عمیق شامل یک حوضچه دارای آشغالگیر و ایستگاه کلر زنی است، اما فیلتر آب ندارد.
درجه بندی کدورت
خوب(کدورت کمتر از یک NTU)-توصیه شده است که نوزادان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف از اب جوش یا یک گزینه سالم استفاده کنند.
متوسط(یک الی پنج NTU)-توصیه شده است که بچه ها، سالمندان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف و هر کس در جستجوی حفاظت اضافی از آب جوش یا گزینه سالم استفاده نماید.
ضعیف(بیش از 5 NTU)-توصیه شده است که کلیه استفاده کنندگان از اب جوشیده یا گزینه سالم استفاده نمایند.آب شیر در نظر گرفته شده برای آشامیدن برای حداقل یک دقیقه باید دارای حباب های نشات گرفته از جوش باشد.(دست کم یک دقیقه بعد از به جوش آمدن آب،آن را از روی شعله بردارید)
کدورت چطور اندازه گیری شده و گزارش می شود؟
کدورت، که بر حسب واحدهای کدورت نفلومتریک(NTU) اندازه گرفته شده و گزارش می گردد، یک اندازه گیری بصری آب در متفرق کردن و جذب نور نسبت به انتقال آن در خطوط مستقیم است.سطوح کدورت می توانند محدوده ای از کمتر از یک NTU تا NTU 1000 داشته باشند.آب دارای NTU 5 کدورت ابری به نظر می رسد و آب دارای NTU 25 گل آلود می نماید.
آب برای چه و چقدر تست می شود؟
آب آشامیدنی وفق استانداردهای فیزیکی، شیمیایی، رادیولوژیکی و میکروبی مشروح در خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی کانادا اندازه گیری می شود.در انتها آب شما بطور مرتب از نظر ویروس ها، باکتری ها(مثلا اشرشیا کلی)،انگل ها(مثلا ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم) و کدورت تست می گردد.خطوط راهنما توصیه می کنند که آب اشامیدنی کدورت کمتر از یک NTU داشته باشند.
گروه کیفیت آب پیچ لند نمونه هایی را روزانه تهیه می کنند تا اطلاعات کدورت آن لاین را تایید نمایند.
چطور میزان افزایش یافته کدورت گزارش می شود؟
وفق خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی کانادا و قانون حفاظت از آب آشامیدنی B.C ، تامین کنندگان آب به مصرف کنندگان اطلاع خواهند داد که کدورت آب از یک NTU تجاوز کرده است.یک شاخص کدورت وبسایت تامین کننده بر این نکته اشاره دارد که آب خوب(کدورت کمتر از یک NTU)، متوسط(کدورت بین یک تا 5 ) و یا ضعیف(کدورت بیش از 5) است و در هر مورد توصیه هایی صورت می گیرد.در مواقع ضعیف و متوسط،موضوع از طریق رسانه ها به اطلاع عموم مردم می رسد.
چرا کدورت شاخص مهم کیفیت آب است؟
باکتری ها، ویروس ها و انگل هایی مثل ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم می توانند خودشان را به ذرات معلق آب کدر بچسبانند.این ذرات با ایجاد سپر حفاظتی آلاینده ها،آن ها را در برابر ضد عفونی کننده هایی همانند کلر محفوظ نگاه می دارند.کلر در غیر فعالسازی کریپتوسپوریدیوم موثر نیست.
برای کسب اطلاعات بیشتر در باره کدورت آب می توانید به بالای صفحه مراجعه نموده و قوانین مشاوره تلفنی را مشاهده کنید.
جوشاندن آب
آب را داخل قابلمه ریخته و زیر آن را یک دقیقه پس از جوش آمدن و مشاهده حباب ها خاموش کنید.اگر از کتری برقی استفاده می کنید،اطمینان حاصل نمایید که سیم آن لخت یا ساییده نیست و ترجیحا از کتری که بطور خودکار خاموش می شود استفاده نمایید.آب را تا اندازه ای بجوشانید که بتوانید آن را به راحتی و بی هراس از ریخته شدن از جا بلند نمایید.برای به حداقل رساندن خطر سوختگی،احتیاطات لازم در حمل و نقل آب جوش را مورد توجه قرار دهید.
اگر جوشاندن آب غیر ممکن است،از منبع دیگر آب آشامیدنی مثل آب بطری شده استفاده نمایید.
غذا و آشپزخانه و ایمنی خانه
وقتی که توصیه به جوشاندن آب می شود،چطور از آب استفاده کنم؟همه آب مورد استفاده برای آشامیدن، شستشوی میوه و سبزی یا آماده سازی غذاهای خوردنی همچون فرمولاسیون نوزادان، آب میوه و ژله باید از آب جوشیده یا آب بطری شده تهیه شود.تمام یخی که از قبل آماده کرده بودید را دور بریزید و سینی های یخ های مکعبی را ضد عفونی نمایید.
من ماشین ظرفشویی دارم.آیا با اطمینان از ایمنی، می توانم از آن استفاده نمایم؟اگر ماشین ظرفشویی شما آب داغ 64 درجه سانتیگراد یا بالاتر دارد ظرف ها را با ایمنی ضد عفونی خواهد کرد.
من ظرف ها را با دست می شویم.چطور آن ها را ضد عفونی کنم؟ظرف ها را در آب داغ صابونی شسته و با آب جوشیده آبکشی نمایید.
آیا من می توانم از آب برای دستشویی استفاده کنم؟بله، اما در انتها دستتان را با الکل ضد عفونی نمایید.
آیا من می توانم حمام یا دوش بگیرم؟تا زمانی که آب را ننوشید بله!بچه های کوچک را باید شستشوی اسفنجی نمایید.
مسواک می توانم بزنم؟برای مسواک زدن از آب جوشیده سرد شده استفاده نمایید.
اگر مایل هستید فعالیت خود را با صرف هزینه ای اندک در وبسایت یاشار بوم راشین تبلیغ نمایید لطفا اینجا را کلیک کنید.

رنگ_کدورت_آب#

صفحه نخست

مهم: اگر اطلاعات خود را بیش از مطالعه و خواندن، از طریق شنیدن به دست می آورید بهتان توصیه می کنیم که "چرا مشاوره تلفنی!؟" را بخوانید.

نکته اول: چنانچه متن بالا نیاز شما را بر آورده نکرده است، کلیدواژه خود را در قسمت جستجو( بالای صفحه) وارد کرده و مقالات مرتبط با خواسته خود را ملاحظه نمایید. شاید یکی از آن ها بر طرف کننده نیاز شما باشد. در این باب به این نکته توجه کنید که از آنجایی که اغلب قریب به اتفاق مطالب این سایت ترجمه خود ما است ممکن است آنچه در سایت های دیگر پیدا نمی کنید را اینجا هم پیدا نکنید، اما آنچه اینجا می یابید را به احتمال زیاد در دیگر جاها نخواهید یافت؛ الا اینکه از اینجا برداشته باشند. در ضمن اگر می خواهید مطالب خوب زیست محیطی سایت های دیگر را ببینید به بخش های روزشمار، هفته شمار و مهم مندرج در صفحه نخست رجوع کنید.( روی قسمت خانه کلیک کنید) این اطمینان را هم داشته باشید که بیشتر مطالب سایت بر اساس پاسخ دادن به سوالات تلفنی یا پیامکی از ما یا دیگران پای بر عرصه وجود گذاشته اند و لذا اگر شما از ما سوالی بپرسید که جوابش را نمی دانیم، یا می دانیم اما در رابطه با آن مطلب در سایت نگذاشته ایم، به احتمال زیاد مدتی بعد مطلبی در باره آن تهیه کرده و در سایت قرار خواهیم داد. 
نکته دوم: در صورت تمایل به اخذ مشاوره تلفنی از قوانین مشاوره، مندرج در بالای صفحه یا صفحه نخست، کسب اطلاع نمایید.

چنانچه به یکی از دو مقوله "بهداشت" و "محیط زیست" علاقمند هستید، یا کلا نسبت به هیچیک از این دو مقوله نگاه خوبی ندارید، به شما اکیدا توصیه می شود اینجا را کلیک کنید.

در ضمن، اگر دوستدار این هستید که در زمره حامیان ما باشید، لطفا اینجا را کلیک کنید.  از آنجا که ما توسط دولت حمایت نمی شویم، امید خود را به حمایت شما عزیزان دوخته ایم. پس اگر فکر می کنید ارزش بیشتر دیده شدن را، دست کم جهت مبارزه با آن هایی که با اطلاعات غلط مردم را در مسیر نادرست قرار می دهند، داریم، لطفا لینک زیر را در گروه های شبکه های مجازی( لینکدین، واتس آپ ، تلگرام و ...) به اشتراک بگذارید.

WWW.YARABUMCO.IR

دیسک سشای