چاپ
بازدید: 2489

آنچه صاحبان و مدیران ساختمان ها و تاسیسات تندرستی نیاز دارند در باره رشد و گسترش لژیونلا بدانند
لژیونلا،یک باکتری که سبب بیماری لژیونرها می شود، بطور طبیعی در محیط های آبی شیرین همانند دریاچه ها و انهار یافت می شود.مقادر کم این باکتری در آب شیرین عموما عامل بیماری نیستند.با این حال،حضور این باکتری در سیستم های آبی ساختمانی مخاطرات تندرستی را به همراه خواهد داشت.برای انجام این مهم،لژیونلا ابتدا نیازمند رشد است(افزایش تعداد)سپس می تواند داخل قطرات ریز آب گسترش پیدا کند(آئرولیزاسیون) و مردم می توانند این قطرات را تنفس نمایند.شما می توانید با پیمودن گام های زیر خطر لژیونلا در ساختمانتان را کم کنید.


عواملی که منجر به رشد لژیونلا می شوند
لژیونلا می تواند در بیوفیلم زندگی کرده و رشد نماید

legi1
مقطع عرضی لوله
یک مجموعه از عوامل بیرونی و درونی در ساختمان شما می توانند مشکلات لژیونلا را ایجاد نمایند:
ساختمان
شکستگی های عمده آب
تغییر در کیفیت آب شهری
بیوفیلم
رسوب و ته نشست
نوسانات درجه حرارت آب
نوسانات پی اچ
میزان غیر مناسب ضد عفونی کننده
تغییر فشار آب
سکون آب
چطور رشد لژیونلا را شناسایی کنیم؟
اطمینان یابید که میزان ضد عفونی کننده کافی است
وقتی که کاهش در میزان ضد عفونی کننده در سیستم های آبی ساختمان شما وجود دارد،لژیونلا می تواند رشد کند.در بعضی ساختمان ها فرآیندهایی همانند گرمادهی،ذخیره سازی و فیلتراسیون می تواند مقدار ماده ضد عفونی کننده در دسترس را کاهش داده و در نبود گام های متوقف کننده موجبات رشد لژیونلا را فراهم آورد.منبع تامین آب ساختمان شما ممکن است نیاز به افزودن ضد عفونی کننده های تکمیلی طولانی مدت داشته باشد تا به افزایش سطوح ضد عفونی کننده کمک کرده و به محدودیت رشد لژیونلا یاری رساند.مثال هایی از ضد عفونی کننده ها مشتمل بر کلر، منو کلرآمین، دیوکسید کلر، اشعه فرابنفش و ازن می باشند.
اطمینان یابید که درجه حرارت آب درست است
بهترین رشد لژیونلا در درجه حرارت ویژه ای صورت می گیرد(77 الی 108 درجه فارنهایت) برای اینکه آب در خارج از محدوده رشد لژیونلا نگهداری شود مهم است که آب سرد،سرد و آب داغ،داغ باشد.
یک نکته در باره آب سرد:در شرایط اب و هوایی گرم، آب لوله هایی که آب سرد را حمل می کنند ممکن است به درجه ای برسد که شرایط رشد لژیونلا را مهیا نماید.
یک نکته در باره آب داغ:مهم است که آب هیترها در درجه حرارت مناسب و وفق مقررات محلی و ضد سوختگی ایالتی نگهداری شود.بعضی وقت ها حداکثر درجه حرارت مجاز ایالت شما ممکن است تا اندازه ای پایین باشد که رشد لژیونلا را محدود نماید.کنترل های مهندسی که آب سرد و داغ را در و یا نزدیک استفاده ترکیب می کنند می توانند خطر سکون را کاهش دهند و در عین حال اجازه دهند که آب لوله ها برای محدود ساختن رشد لژیونلا به اندازه کافی داغ باقی بماند.
جلوگیری از سکون
وقتی که آب خوب جریان نداشته باشد، سطوح منتج از سکون رشد بیوفیلم را تشویق کرده و درجه حرارت آب را تا سطوحی که به لژیونلا اجازه رشد بدهند پایین می آورد.از این گذشته سطوح ضد عفونی کننده هم کاهش پیدا می کنند.شناسایی میزان جریان آب ساختمان شما به شما اجازه می دهد که جاهایی که آب در آن ها راکد است و خطر لژیونلا وجود دارد شناسایی گردد.
تجهیزات نگهداری و بهره برداری
نگهداری و بهره برداری تجهیزات ساختمان شما بطور کارآمدی به جلوگیری از تشکیل بیوفیلم، اشغال های آلی و خوردگی حاصل از آلودگی سیستم های آبی شما کمک می کند و همه این ها سکونتگاه و مواد مغذی لژیونلا را فراهم می کنند.
پایش عوامل بیرونی
پایش عوامل بیرونی که ممکن است روی آب ورودی به ساختمان تاثیر گذاشته و رشد لژیونلا را در سیستم های ترکیبی آب افزایش دهند مهم است.ساختمان، شکستگی های عمده آب و تغییر در کیفیت آب شهری عوامل مهمی هستند که باید مورد نظر قرار گیرند.
جایی که لژیونلا می تواند رشد یافته یا گسترش یابد
لژیونلا می تواند در خیلی قسمت های سیستم های آبی ساختمان که مستمرا تر هستند و وسایل ویژه ای که می توانند قطرات ابی آلوده را منتشر نمایند رشد نماید.مثال هایی از وسایلی که لژیونلا می تواند در آن ها رشد کرده و از طریق آئروسلیزاسیون یا استنشاق(وقتی آب در حین نوشیدن بطور اتفاقی وارد شش می شود) گسترش یابد عبارتند از:

legi2
مخازن ذخیره آب سرد و داغ
هیترهای آب
متوقف کننده های ضربه آبی
مخازن انبساط
فیلترهای آّب
شیرهای دستی و الکترونیکی
هواده ها
محدود کننده های جریان شیر
خرطومی ها و سردوشی ها
لوله ها،شیرها و اتصالات
مه سازهای مرکزی کارگذاری شده، اتم سازها، شوینده های هوا و ایجاد کننده های رطوبت
رطوبت سازهای تولید کننده آئروسل غیر جریانی
تجهیزاتی که مدام مورد استفاده قرار نمی گیرند مثل ایستگاههای چشم شویی
یخ سازها
وان آب داغ
چشمه های تزیینی
برج های خنک کننده
تجهیزات پزشکی(همانند ماشین های CPAP ، تجهیزات هیدروتراپی،برونکوسکوپ ها)
مردم در معرض خطر بیماری لژیونرها
مردمی که قطرات آب شامل لژیونلا را تنفس می کنند یا اینکه در حین نوشیدن،آب آلوده را وارد شش هایشان می کنند می توانند بیماری لژیونرها را بگیرند.گروههای ویژه ای از مردم که در معرض خطر بیشتر بیماری لژیونرها هستند افراد دارای سن بیش از 50 سال، سیگاری های فعلی یا قبلی و مردم دارای بیماری مزمن یا دارای نقص سیستم ایمنی می باشند.
خطرات منتقله از آب در ماورای لژیونلا
بسیاری از عوامل محیطی که رشد لژیونلا را تشویق می کنند به میکروب های دیگر هم اجازه رشد در سیستم های توزیع آب آشامیدنی را می دهند که از میان آن ها می توان به سودوموناس و مایکوباکتریوم غیر توبرکولوزیس اشاره کرد.در تاسیسات تندرستی ، برنامه های مدیریت آب راهی برای کمک به کاهش خطر عفونت در میان جمعیت بیماران آسیب پذیر،گروه همکاران و بازدید کنندگان می باشد.
چنانچه مایل هستید فعالیت خود را با صرف هزینه ای معقول در وبسایت "یاشار بوم راشین" تبلیغ نمایید لطفا اینجا را کلیک کنید.