walden-pond



آیا مزه آب شما غیر عادی است.مزه آب را در صورت تمایل با راهنمای ما چک کنید.
مزی کپکی یا آب میوه:
ما اغلب فکر می کنیم که آب تازه و خالص است.پس وقتی که آب مزه کپک یا آب میوه می گیرد،براحتی می توان نتیجه گیری کرد که چیز غلطی اتفاق افتاده است.


یکی از مهمترین دلایل مزه کپکی شیر آب این است که شکوفایی جلبکی در آب سطحی اتفاق افتاده است.رشد جلبکی اغلب در فصل بهار دیده می شود و بنابراین بیشتر احتمال دارد که مزه کپکی در چنین زمانی از سال اتفاق بیفتد.آب های شهری با ضد عفونی کننده تصفیه می شوند و جلبک هایشان قبل از ورود به شیر آب از بین می رود.با این حال مزه نامطبوع(هر چند بی ضرر) ممکن است باقی بماند.رشد باکتریایی در سیستم آب شما می تواند باعث مزه کپکی شود.این امر اغلب در اثر باکتری های احیاگر آهن به وجود می آید.علیرغم این موضوع به دقت مراقب باشید تا مزه کپکی با بوی بد تخم مرغ گندیده همراه نباشد.
پاک کننده:
اگر آب شما مزه پاک کننده بدهد احتمالا میزان کلر آن، یک ماده شیمیایی که به عنوان ضد عفونی کننده به 98 درصد منابع آبی عمومی ایالات متحده افزوده می شود، زیاد شده است.مقادیر کم(میزان های زیر 4 میلی گرم بر لیتر) از کلر افزوده شده برای سلامتی مضر نیستند.با این حال کلر به میزان یک میلی گرم بر لیتر می تواند بو دار(و اغلب دارای مزه) باشد.اگر مزه کلر و یا پاک کننده آب شیر شما بطور قابل ملاحظه بالا باشد این احتمال وجود دارد که منابع آب، آب را از فاصله زیاد توزیع می کنند و نیاز به افزودن کلر مازادی دارند که آب را در فواصل طولانی مسافرت تمیز نگه دارد.
اگر آب مزه پاک کننده یا کلر می دهد، می توانید از راههای زیر برای بهبود طعم آب کمک بگیرید:
جوشاندن آب شیر برای 5 دقیقه
خنک کردن آب در یخچال
استفاده از فیلتر کربن فعال(در شیر یا در پارچ)
تلخ یا دارویی:
تلخی اغلب به مس آب نسبت داده می شود.این امر معمولا در اثر خوردگی لوله های آبرسانی ایجاد می گردد.مشکلات تندرستی از قبیل قولنج معده و یا درد روده در میزان های بالای 60 میلی گرم در لیتر اتفاق می افتد.با این حال غلظت مس بطور نادر به این میزان می رسد زیرا مردم مزه و بوی مس آب را در میزان های 1.3 میلی گرم در لیتر احساس می نمایند.این میزان های پایینتر از جنبه زیبایی اثر گذار هستند.برای مثال، مس دوش آب ، ته رنگ سبز به موهای رنگ شده روشن اضافه می کند.
عامل دیگری که برای آب شیر شما مزه تلخ یا دارویی به ارمغان می آورد، میزان بالای املاح محلول یا TDS است.آبی که دارای مواد معدنی محلول باشد،به ویژه چنانچه سولفات آن غالب باشد،مزه بدی می دهد.TDS در مورد افرادی که جدیدا شروع به نوشیدن آب با مواد معدنی بالا کرده اند اثر مسهلی دارد.
فلزی:
آهن، روی و منگنز می توانند سبب مزه فلزی آب آشامیدنی گردند.در حالی که آهن و منگنز بطور طبیعی در منابع آب وجود دارند، روی می تواند از خوردگی لوله کشی گالوانیزه وارد آب شیر شما گردد.در مقادیر بالا، روی ممکن است سبب تهوع یا استفراغ شود.این غلظت خیلی بالاتر از آستانه ای است که مردم قادرند آب را بدون هیچ مشکلی مزه مزه نمایند.در مجموع، روی آب آشامیدنی ممکن است سبب مزه گردد ولی اثرات تندرستی آن ناشناخته است، زیرا وقتی که در آب آشامیدنی وجود دارد(و مردم کماکان آن را می نوشند) غلظت ها تا آن اندازه زیاد نیستند که مشکلات تندرستی ایجاد نمایند.
وقتی که مقادیر بالای آهن و منگنز در آب آشامیدنی وجود دارد آن ها می توانند باعث مشکلات زیبایی شناختی شوند(همانند لکه گذاری روی البسه ،لوله کشی و تاسیسات) آن ها می توانند در هیترهای آب تشکیل شده و نیاز به زهکشی برای حذف ته نشست های معدنی را باعث گردند.
تخم مرغ گندیده:
مزه تخم مرغ گندیده مزه نامطبوع آب است.در حالی که این مزه می تواند بسیار آگاهی دهنده باشد،مزه تخم مرغ گندیده(و بوی آن)، به ویژه در مقادیر عمومی که در آب شیر یافت می شود، عموما یک خطر تندرستی به حساب نمی آید. این به خاطر این است که حتی در مقادیر پایین تر از خطرناک، مزه و بوی تهوع آور مانع از این می شود که اغلب مردم آب شیر را بچشند.
عامل این مزه بد سولفات یا گاز هیدروژن سولفوره است.
راههای حذف مزه تخم مرغ گندیده از آب شیر عبارتند از:
کلرزنی
هوادهی
فیلترهای کربن فعال
نمکی:
اگر آب مزه نمکی مثل اقیانوس بدهد، محتمل ترین دلیل این است که مقادیر زیادی یون کلر در خود دارد.شما قطعا در باره کلرید سدیم شنیده اید(همان نمک آشپزخانه مورد مصرف روزانه است) اما احتمالا با کلریدهای عمومی دیگر همانند کلرید پتاسیم و کلرید کلسیم آشنا نیستید.عوامل عمومی ازدیاد کلر ممکن است شامل موارد زیر باشند:
ورود آب دریا به منابع آب محلی
ضایعات صنعتی ورودی به منابع آب محلی
ذوب برف و حرکت باران که نمک جاده ها را وارد مخازن می کند.
در حالی که یون های کلر مظنونین همیشگی مزه نمکی آب شناخته می شوند، ممکن است که کار ، کار سولفات ها باشد.از آنجا که خیلی از سولفات ها در زمره اجزای طبیعی خاک ها و سنگ ها هستند و اب زیر زمینی از درون خاک ها و سنگ ها عبور می کند،سولفات ها می توانند بخوبی راه خود را به سوی منابع آب محلی پیدا کنند.در نهایت اگر فاضلاب وارد آب شود می تواند غلظت کلر و سدیم را بالا برده و آب را دارای مزه نمکی نماید.
آب دارای مزه نمکی نه تنها برای آشامیدن نامطبوع است،بلکه می تواند به لوله ها آسیب برساند.مزه نمکی آب محتملا برای انسان خطرناک نیست، هر چند می تواند موجب بروز اسهال گردد.مردمی که طبق تجویز پزشک نباید سدیم زیاد مصرف کنند نیازمند این هستند که ملاحظات اضافی را مد نظر قرار دهند.
شیرین:
آیا هرگز ابی با مزه شیرین نوشیده اید؟در اغلب موارد غلظت بالای مواد معدنی طبیعی از قبیل کلسیم و آهن به آب مزه شیرین می دهد.شیرینی می تواند در اثر عدم تعادل پی اچ یا قلیاییت آب هم اتفاق بیفتد.
روش های عمومی غلبه بر مزه یا بوی شیرین آب عبارتند از:
هوادهی
فیلترهای کربن فعال
خنثی سازی(برای تنظیم پی اچ)
اگر هیچکدام از این روش ها مشکل را مرتفع نسازد، باید منبع آلودگی را شناسایی نموده و با تصفیه آن را بر طرف نمایید.اگر مشکلی در رابطه با مزه،رنگ یا بوی آب دارید با ما تماس بگیرید.خوشحال خواهیم شد که کمکتان نماییم(قبل از تماس شرایط مشاوره تلفنی را ملاحظه نمایید)
اگر مایلید فعالیت خود را در سایت "یاشار بوم راشین" تبلیغ نمایید لطفا اینجا را کلیک کنید.