چاپ
بازدید: 5438

ننیترات و رژِیم غذایی( کد 0575)
نیترات ترکیبی از نیتروژن و اکسیژن است و علاوه بر طبیعت در خیلی از غذاهایی که شما در رژیم غذاییتان از آن ها استفاده می کنید یافت می شود.عموما غلظت نیترات در آب های زیر زمینی کم است.در افراد بالغ بیشتر نیترات در نتیجه مصرف مواد غذایی و نه مصرف آب وارد بدن می شود.سبزیجاتی همانند اسفناج, کاهو, چغندر و هویج مقادیر فراوانی نیترات دارند. تنها درصد کمی از نیترات ورودی به بدن محصول و نتیجه مصرف آب آشامیدنی است.

نیترات در آب آشامیدنی
اگرچه میزان نیترات طبیعی آب معمولا کم است,گاهی مقادیر بالای نیترات در آب های آشامیدنی یافت می شود که بالقوه به ویژه برای نوزادان خطرناک است.ایلی نویز استاندارد آب آشامیدنی نیترات را 10 میلی گرم بر لیتر بر حسب نیتروژن تصویب کرده است.استفاده از این استاندارد برای منابع تامین آب عمومی اجباری و برای منابع تامین آب اختصاصی توصیه و پیشنهاد می شود.سازمان حفاظت از محیط زیست امریکا نیز از همین مقدار به عنوان استاندارد ملی الزامی نیترات تحت نظر قانون ایمنی آب های آشامیدنی استفاده می کند.استاندارد 10 میلی گرم بر لیتر نیترات بر حسب نیتروژن معادل 45 میلی گرم بر لیتر نیترات است که بر حسب نیترات بیان شده باشد.
منابع نیترات بالا
منابع نقطه ای نیترات به سختی شناسایی می شوند زیرا احتمالات فراوان است.منابع نیترات و نیتروژن ممکن است رواناب یا نشت حاصل از زمین های کشاورزی کود دهی شده, فاضلاب های شهری و صنعتی, دپوهای زباله, چراگاههای حیوانات ,سپتیک تانکها و دیگر سیستم های اختصاصی دفع فاضلاب ,زهکش های شهری و گیاهان در حال فساد باشد.تشکیلات زمین شناسی و مسیر جریان زیر زمینی هم در غلظت نیترات موثر است.
مشکلات سلامتی
میزان نیترات بالا در آب آشامیدنی برای تندرستی نوزادان خطرناک است زیرا در آن ها بیماری متهموگلوبینمیا بوجود می آورد که سندرم بچه آبی شناخته می شود.
نیترات بالا فرآیندهای طبیعی بدن را در بعضی از نوزادان قطع می کند.نیترات وقتی به نیتریت تبدیل می شود سمی می گردد و این فرآیندی است که در معده و بزاق شکل می گیرد.بچه ها بویژه حساس هستند زیرا شیره معده آنها اسیدیته کمتری دارد و بنابراین برای رشد باکتری های احیا گر نیترات مساعد است.(بالغین می توانند مقادیر زیاد نیترات را در آب آشامیدنی یا غذایشان مصرف کنند و هیچ نشانه ای از بیماری را در خود بروز ندهند زیرا معده آن ها اسید های قوی تولید می کند که رشد باکتری هایی که نیترات را به نیتریت تبدیل می کنند افزایش نمی دهد.)
نیتریت در خون با هموگلوبین ترکیب می شود و متهموگلوبین را بوجود می آورد که قابلیت انتقال اکسیژن را به تمام بخش های بدن کم می کند.این امر به آبی شدن رنگ پوست بچه منجر می شود.
نوزادان زیر 6 ماه مستعدترینند.هرچند به سبب اختلاف ویژگی های نوزادان بعضی هایشان تحت تاثیر قرار نمی گیرند.اگر نوزادی بیمار شود رنگش آبی می شود;هم رنگ رگ های خونی قرار گرفته نزدیک پوست.اگر این رنگ توسط والدین یا پرستاران بچه ها مشاهده شد,مراقبت های پزشکی باید بلافاصله آغاز شود.نوزاد شروع به خفه شدن می کند زیرا اکسیژن نمی تواند انتقال پیدا کند.مراقبت های سریع پزشکی معمولا منجر به بهبودی سریع نوزاد می شوند.
در تمامی جاهایی که آب آشامیدنی دارای بیش از 10 میلی گرم نیترات بر حسب نیتروژن است, یک منبع دیگر آب باید برای نوزادان فراهم شود.جوشاندن آب غلظت نیترات را کاهش نمی دهد.در حقیقت غلظت نیترات با تبخیر آب و باقی ماندن نیترات زیاد هم می شود.آبی که نیترات بالا دارد نباید به هیچ صورتی مورد استفاده بچه ها قرار بگیرد.
آزمایش نیترات*
سیستم های آبی عمومی باید برای مقادیر بالای نیترات مورد آزمایش قرار گیرند حتی اگر نیترات آب منابع اختصاصی همچون چاه ها بالا باشد.اگر نوزادان آب چاههای اختصاصی را مصرف کنند,این آب باید از نظر باکتری و نیترات آزمایش شود.

ما ترتیب آزمایشات باکتریولوزیکی یا نیترات آب شما را می دهیم! بعلاوه اگر شما سوالی در رابطه با سلامت آب آشامیدنیتان داشته باشید,می توانید علاوه بر تماس با کارشناسان و متخصصین سازمان های آب و شرکت های آب و فاضلاب,به جوابگویی ما هم امیدوار باشید!
*این قسمت برای تطبیق با شرایط کشورمان بومی سازی شده است!