نیم نگاه


midanidVERY

 5comver0007

 09122039437       09224055895         02188331528

فوری! فروشی! بدون معطلی! در انبار فقط یک سطل بوکاشی و دو بسته سبوس موجود است! در صورت تمایل به خرید، قبل از دیگران، تماس بگیرید!!

HUOS TOTAL

RUMI4

مروری بر مستند زمینه ای ارائه شده توسط خطوط راهنمای سازمان جهانی بهداشت برای کیفیت آب آشامیدنی
تمام یا بخش هایی از این مستند می تواند بصورت رایگان، بررسی شده، استخراج گشته، گزارش شده و یا ترجمه گردد؛ هر چند فروش آن ممنوع بوده و نباید جهت اهداف تجاری مورد استفاده قرار گیرد.

phmeter
اسامی به کار رفته و معرفی مواد این سند جهت بیان آنچه سازمان جهانی بهداشت در باره شرایط قانونی یک کشور، قلمرو، شهر، محدوده یا حاکمیت عنوان نموده نیست و در ضمن بر سرحدات و مرزها تمرکز نمی کند.
اسم بردن از شرکت های ویژه یا محصولات تولیدی مخصوص بر این نکته دلالت ندارد که آن ها نسبت به مشابه هایشان مزیت ویژه دارند و از این لحاظ مورد تایید یا توصیه سازمان جهانی بهداشت واقع شده اند. برای جلوگیری از خطاها و لغزش ها، نام محصولات خصوصی با حروف بزرگ اول مشخص شده اند.
سازمان جهانی بهداشت تضمین نمی کند که آگاهی های منتشر شده در این سند کامل و درست است و لذا نباید مسئول خسارات ناشی از استفاده از آن شناخته شود.
مقدمه
یکی از اهداف اولیه سازمان جهانی بهداشت و مقام های عضو آن این است که همه مردم، فارغ از شرایط توسعه و شرایط اقتصادی و اجتماعی، حق دسترسی به آب آشامیدنی ایمن کافی را داشته باشند. یک عملکرد مهم سازمان جهانی بهداشت در نائل شدن به چنین اهدافی قبول مسئولیت تدوین مقررات مناسب و دادن توصیه هایی است که جنبه های تندرستی بین المللی را مد نظر قرار می دهد.
اولین سند سازمان جهانی بهداشت که بطور ویژه در ارتباط با کیفیت آب آشامیدنی عمومی بود در 1958 و تحت عنوان "استانداردهای بین المللی آب آشامیدنی" منتشر شد. ویرایش های این سند بطور اساسی در سال های 1963 و 1971 صورت گرفت. در 1984-85 اولین ویرایش خطوط راهنمای سازمان جهانی بهداشت کیفیت آب آشامیدنی در سه جلد منتشر شد: جلد 1- توصیه ها. جلد 2- معیارهای تندرستی و دیگر آگاهی های حمایتی. جلد 3- نظارت و کنترل منابع اجتماع. ویرایش دوم این جلدها به ترتیب در 1993، 1996 و 1997 منتشر شد. الحاقیه های جلدهای 1 و 2 ویرایش دوم در باره مواد شیمیایی انتخابی در 1998 و در باره جنبه های میکروبی در 2002 منتشر شد. ویرایش سوم خطوط راهنمای آب آشامیدنی در 2004 منتشر شد و اولین الحاقیه ویرایش سوم در 2005 منتشر گردید. الحاقیه دوم ویرایش سوم در 2008 منتشر شد.
خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی در معرض ویرایش های بیشتر هم هستند. سراسر این فرآیند، جنبه های میکروبی، شیمیایی و رادیولوژیکی آب آشامیدنی در معرض مرور دوره ای هستند و مستندات مرتبط با جنبه های حفاظت و کنترل کیفیت آب آشامیدنی عمومی متناسبا آماده شده و به روز می گردند.
از نخستین ویرایش خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی، سازمان جهانی بهداشت آگاهی هایی را در باره معیارهای تندرستی و دیگر اطلاعات حمایتی خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی منتشر کرده است.شرح تقرب های مورد استفاده در مقادیر منتج از خطوط راهنما و ارائه دادن مرورهای اساسی و ارزیابی تاثیرات مواد روی سلامتی انسان یا آلاینده های آزمایش شده در آب آشامیدنی از دیگر کارهای سازمان جهانی بهداشت بوده است. در نخستین و دومین ویرایش ها، این ها شامل جلد 2 خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی بودند. از انتشار ویرایش سوم، آن ها یک سری کتاب ساده، شامل این یکی، را در بر گرفته اند.
برای هر کدام از مواد مورد نظر یا آلاینده های شیمیایی، یک موسسه راهبری، یک سند معیارهای تندرستی ارزیابی خطر را برای تندرستی انسان از در معرض قرار گیری در برابر مواد شیمیایی ویژه آب آشامیدنی آماده کرده است. سازمان هایی از کانادا، دانمارک، فنلاند، آلمان، ایتالیا، ژاپن، هلند، نروژ، لهستان، سوئد، انگلستان، ایالات متحده اسنادی را برای ویرایش سوم و الحاقیه ها آماده کرده اند.
تحت نظارت یک گروه همکاری، هر گروه مسئول گروهی از مواد شیمیایی مد نظر خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی گردید. اولین نسخه معیارهای تندرستی برای بررسی دقیق تحویل تعدادی از موسسات علمی و متخصصین انتخابی گردید. کامنت ها توسط همکاران و نویسندگان مد نظر قرار گرفت. مستندات چکنویس در معرض قضاوت عمومی هم گذارده شد و جهت ارزیابی نهایی تسلیم جلسات تخصصی گردید.
در طی فراهم کردن مستندات زمینه و در جلسات تخصصی، با آگاهی های در دسترس حاصل از ارزیابی های خطر قبلی انجام شده توسط برنامه بین المللی ایمنی شیمیایی، در کتاب های معیارهای تندرستی زیست محیطی و مستندات ارزیابی شیمیایی بین المللی مختصر، سازمان بین المللی پژوهش سرطان، جلسات مشترک سازمان بهداشت جهانی و فائو در باره باقیمانده آفت کش ها، کمیته تخصصی سازمان بهداشت جهانی و فائو در باره افزودنی های غذا( که آلاینده هایی همانند سرب، کادمیوم، نیترات و نیتریت را علاوه بر افزودنی های غذا ارزیابی می کند)، ملاحظات دقیقی ارائه شد.
آگاهی های بیشتر به روز شده خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی و فرآیند توسعه آن ها در سایت اینترنتی سازمان جهانی بهداشت و در ویرایش جاری خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی در دسترس است.
دانش ها
به روز کردن پی اچ آب آشامیدنی و مستندات زمینه توسعه سازمان جهانی بهداشت برای خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی بوسیله جی کی فاول، از انگلستان، تهیه شد که در اینجا از ایشان سپاسگزاری می گردد.
کار تیم همکاری زیر در ارائه این سند و دیگر اسناد مرتبط با خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی فوق العاده بوده است:
همکاری Dr J. Cotruvo, J. Cotruvo، امریکا (مواد و مواد شیمیایی)
Mr J.K. Fawell، انگلستان (آلاینده های صنعتی و طبیعی)
Ms M. Giddings، بهداشت کانادا (ضد عفونی کننده ها و محصولات جانبی ضد عفونی)
Mr P. Jackson, WRc-NSF، انگلستان (مواد شیمیایی، جنبه های عملی)
Prof. Y. Magara،دانشگاه هوکایدو، ژاپن (قابلیت دسترسی آنالیتیکی)
Dr E. Ohanian، سازمان حفاظت از محیط زیست، امریکا (ضدعفونی کننده ها و محصولات جانبی ضد عفونی)
همکار سازمان جهانی بهداشت دکتر جی بارترام، مرکز فرماندهی سازمان جهانی بهداشت، بود. Ms C. Vickers از مرکز فرماندهی سازمان جهانی بهداشت یک ارتباط با برنامه بین المللی ایمنی شیمی پیدا کرد. Mr Robert Bosاز مرکز فرماندهی سازمان جهانی بهداشت، برنامه زیست محیطی و بهداشت عمومی، ورودی های آفت کش های افزوده شده به آب آشامیدنی برای اهداف بهداشت عمومی را فراهم نمود. Ms Penny Wardحمایت های اجرایی ارزشمندی را فراهم نمود. Ms Marla Sheffer از اوتاوای کانادا مسئول ویرایش علمی مستند بود.
بسیاری از افراد کشورهای مختلف در توسعه خطوط راهنمای کیفیت آب آشامیدنی سهیم هستند. لذا جا دارد در اینجا از کوشش های تمامی افراد سهیم نهایت قدردانی به عمل آید.
1- تشریح عمومی
پی اچ یک محلول، لگاریتم مشترک منفی فعالیت یون هیدروژن است:
pH = −log (H+)
در محلول های رقیق، فعالیت یون هیدروژن تقریبا معادل با غلظت یون هیدروژن است.
پی اچ آب معیاری از تعادل اسید-باز است و در اغلب آب های طبیعی توسط سیستم تعادلی دی اکسید کربن- بی کربنات- کربنات کنترل می گردد. بنابراین، یک غلظت افزایش یافته دی اکسید کربن پی اچ را پایین خواهد برد، در حالی که کاهش آن پی اچ را افزایش خواهد داد. درجه حرارت روی معادله و پی اچ اثر می گذارد. در آب خالص، وقتی درجه حرارت تا 25 درجه سانتیگراد بالا می رود، یک کاهش پی اچ حدود 0.45 اتفاق می افتد. در آب با ظرفیت بافری متاثر از یون های بی کربنات، کربنات و هیدروکسیل، این تاثیر درجه حرارت اصلاح می گردد. پی اچ اغلب آب های آشامیدنی در محدوده 6.5 تا 8.5 واقع است. پی اچ آب های طبیعی می تواند، برای مثال، توسط باران های اسیدی پایین برده شود و یا در زمین های آهکی بالا برود.
2- روش های تجزیه و تحلیل
پی اچ یک نمونه آبی معمولا بطریقه الکترومتریکی و توسط الکترود شیشه ای تعیین مقدار می گردد. درجه حرارت تاثیر مهمی در اندازه گیری پی اچ دارد.
3- ارتباط بین پارامترهای کیفی آب
در تعیین خوردگی آب، پی اچ مهم است، اما ارتباط با شماری از دیگر پارامترها پیچیده است. آب های طبیعی شامل گازها، مواد کلوئیدی، گستره ای از مواد الکترولیتی و غیر الکترولیتی هستند و این ها همراه با پی اچ، گستره خوردگی یک سیستم را تعیین می کنند. هر چند، بطور کلی، پی اچ پایین دال بر سطح پتانسیل بالاتر خوردگی است.
4- تاثیرات تندرستی پی اچ
تاثیرات اسیدها و بازها وابسته به قدرت اسید یا باز و غلظت است. اسیدها و بازهای تغلیظ شده قوی خورنده هستند، در حالی که اسیدها و بازهای رقیق و ضعیف خورنده نیستند. تنها پی اچ تعیین کننده اساسی تاثیرات معکوس نیست و در آب، اسیدها و بازها فوق العاده رقیق هستند. پی اچ مایع معده، که شامل اسید هیدروکلریک است، بین 1 و 3.5 می باشد و تقریبا 2 در نظر گرفته می شود. همچنین، غذاهایی با پی اچ عموما پایین وجود دارند. این ها شامل آب لیمو با پی اچ 2.4 و سرکه با پی اچ 2.8 هستند. به خاطر اینکه این ها اسیدهای ضعیف هستند، مصرف کننده را از زمان خورده شدن دچار مشکل نمی کنند. غیر ممکن است که یک رابطه مستقیم بین تندرستی انسان و پی اچ آب آشامیدنی ثابت گردد، زیرا پی اچ بطور تنگاتنگی با دیگر جنبه های کیفی آب مربوط است و اسیدها و بازها ضعیف و معمولا خیلی رقیق هستند. هر چند، به سبب اینکه پی اچ می تواند روی درجه خوردگی فلزات و کارآمدی ضد عفونی اثر بگذارد، هر تاثیر روی تندرستی محتمل است که غیر مستقیم و به علت افزایش هضم فلزات حاصل از لوله کشی و لوله ها یا ضدعفونی ناکافی باشد.
5- نتیجه گیری
اگرچه پی اچ معمولا تاثیر مستقیم روی مصرف کنندگان ندارد، این پارامتر یکی از مهمترین پارامترهای کیفی بهره برداری از آب است. توجه دقیق به کنترل پی اچ در تمام مراحل تصفیه آب ضروری است تا از زلالسازی و ضدعفونی رضایتبخش آب اطمینان حاصل شود. برای ضد عفونی موثر با کلر، پی اچ باید ترجیحا کمتر از 8 باشد. پی اچ آب ورودی به سیستم توزیع باید به گونه ای کنترل شود که حداقل خوردگی خطوط اصلی و لوله های سیستم های آب خانگی اتفاق بیفتد. کوتاهی در انجام این مهم باعث آلودگی آب آشامیدنی می شود و تاثیرات معکوس روی مزه، بو و ظاهر دارد.
پی اچ بهینه منطبق با ترکیب آب و طبیعت مواد ساختمانی مورد استفاده در سیستم توزیع متفاوت خواهد بود. با این حال اغلب باید بین 6.5 و 9.5 باشد. پی اچ های فوق العاده موجبات پاشش های حادثه ای، نقص در تصفیه آب و پرورش ناکافی آستر لوله های دارای لعاب سیمان را فراهم می آورد.
پی اچ معمولا دارای خطوط راهنمای تندرستی نیست، زیرا نیاز به توصیه های اینگونه احساس نمی شود.

مهم: اگر اطلاعات خود را بیش از مطالعه و خواندن، از طریق شنیدن به دست می آورید بهتان توصیه می کنیم که "چرا مشاوره تلفنی!؟" را بخوانید.

نکته اول: چنانچه متن بالا نیاز شما را بر آورده نکرده است، کلیدواژه خود را در قسمت جستجو( بالای صفحه) وارد کرده و مقالات مرتبط با خواسته خود را ملاحظه نمایید. شاید یکی از آن ها بر طرف کننده نیاز شما باشد
نکته دوم: در صورت تمایل به اخذ مشاوره تلفنی از قوانین مشاوره، مندرج در بالای صفحه یا صفحه نخست، کسب اطلاع نمایید.
نکته سوم: چنانچه مایل هستید فعالیت خود را با صرف هزینه ای معقول در سایت "یاشار بوم راشین" تبلیغ نمایید، لطفا اینجا را کلیک کنید.