چاپ
بازدید: 1616

سال ها پیش که قرار بود پیمانکاران فاضلاب، فاضلاب های خانگی ما را تجمیع نموده و آن ها را توسط خط لوله ای مشترک به خط اصلی خیابان متصل نمایند، آقای مهندس، سه نفر از کارگران خود، که به نظر می رسید تبعه افغانستان باشند، را تحویل ما داده و برای انجام کار، احتمالا غیر اداری، از خانه خارج شد.


از آنجا که سال ها در مهندسین مشاور کار کرده بودم توانستم کارگرها را جهت انجام کار درست راهنمایی کنم و اگر نبودم، آن ها حتی در پیدا کردن مسیر لوله ها به مشکل اساسی برخورد می کردند.

madaaam
مشکل یاد شده فقط به کارهای فاضلابی ربط پیدا نمی کند و بسیاری از فعالیت های مرتبط با بهداشت و محیط زیست از نبود یا کمبود عنصر لازمی به نام "نظارت" رنج فراوان می برند.
امروزه، بسیاری از شرکت های سمپاشی و طعمه گذاری و ضدعفونی برای اینکه هزینه ها را کاهش داده و رضایت مشتری را به دست آورند!؟، نسبت به کنارگذاری مهندسی که کار نظارت بر انجام فعالیت های زیردستان را انجام می دهد اقدام نموده و کارهای خود را تنها با استفاده از کارگران و افراد غیر متخصص و فاقد تحصیلات دانشگاهی جلو می برند.
متاسفانه، شرکت های سمپاشی و طعمه گذاری و ضدعفونی بهره مند از ناظر و سرپرست هم خیلی بهتر عمل نمی کنند، زیرا ایشان حق الزحمه خود را از شرکت متبوع( مطبوع!) دریافت داشته و ترجیح می دهند بیش از مشتری ها، هوای کارفرمایان خود را داشته باشند.
روی این حساب، بسیاری از مهندسین در عوض اینکه، مثلا، از استفاده کم از سموم حشره کش و یا سمبل کاری گلایه داشته باشند، زیر دستان خود را با بیان عباراتی از قبیل "حیف و میلش نکن!" و "زودتر تمومش کن برویم" مورد بازخواست قرار می دهند.
جالب این است که کارهای دولتی بزرگ که توسط پیمانکاران بخش خصوصی انجام می شوند، هرگز با اعتماد دولتی ها به بخش خصوصی جلو نمی روند و شما در اغلب قریب به اتفاق پروژه های اینچنینی با موجودی به نام "ناظر کارفرما" مواجه هستید.
در فعالیت های سمپاشی، طعمه گذاری و دیگر کارهای مربوط به بهداشت و محیط زیست، یک اتفاق بد می افتد و آن این است که چون صاحبخانه ها و مدیران سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی اطلاع چندانی از چگونگی درست انجام دادن کار ندارند مورد سوء استفاده های کننده های کار قرار گرفته و تنها وقتی که به اصطلاح متوجه تری جا و عدم وجود بچه می شوند مجبور می گردند نارضایتی خود را به شرکت انجام دهنده اطلاع دهند( مثلا هنگامی که پس از سمپاشی و طعمه گذاری با عدم کاهش سوسک ها و موش ها مواجه شدند)
ناگفته پیداست که اعلام نارضایتی پس از انجام کار جواب خوبی نمی دهد و صاحبخانه یا مدیر را مجبور می سازد دست به دامان شرکتی دیگر، که معلوم نیست چگونه شرکتی باشد، گردد.
با این حساب، چنانچه صاحبخانه ها و یا مدیران جهت انجام نظارت و سرپرستی کنندگان کار از شرکت های معتبر و اشخاصی که علاوه بر دارا بودن تحصیلات مربوطه و تجربه مفید، هوای آن ها را بیشتر دارند( چون حق الزحمه خود را مستقیم از مشتری ها می گیرند) کمک بگیرند، اشخاص و شرکت هایی که کم مصرف کردن سم و بد انجام دادن کار برایشان فایده و صرفه اقتصادی به همراه نمی آورد، امید می رود که نتیجه فعالیت های زیست محیطی و بهداشتی بسیار مقبول تر از آنچه هم اینک شاهد آن ها هستیم از آب در بیاید.
لذا، در صورتی که مایل هستید از خدمات ما جهت نظارت و سرپرستی فعالیت های مربوط به سمپاشی، طعمه گذاری و دیگر کارهای مرتبط با محیط زیست و بهداشت استفاده نمایید می توانید با شماره 09122039437 تماس حاصل نمایید.
ذکر این نکته به جاست که با توجه به شیوع کرونا و احتمال انتقال این بیماری از طریق همه کسانی که وارد منازل یا محیط های کاری می شوند، کسانی که فعالیت های مرتبط با سمپاشی، طعمه گذاری و ضدعفونی را انجام می دهند باید علاوه بر اطلاع از نحوه کار خود، از اقدامات حفاظتی ممانعت کننده از انتقال ویروس به دیگران هم بخوبی اطلاع داشته باشند. در واقع سرپرست و یا ناظر بر فعالیت ایشان باید چگونگی انجام اقدامات خاص حفاظتی شرایط کرونا را هم مد نظر قرار داده و از بروز خطاهای احتمالی مربوطه ممانعت به عمل آورند.

مهم: اگر اطلاعات خود را بیش از مطالعه و خواندن، از طریق شنیدن به دست می آورید بهتان توصیه می کنیم که "چرا مشاوره تلفنی!؟" را بخوانید.

نکته اول: چنانچه متن بالا نیاز شما را بر آورده نکرده است، کلیدواژه خود را در قسمت جستجو( بالای صفحه) وارد کرده و مقالات مرتبط با خواسته خود را ملاحظه نمایید. شاید یکی از آن ها بر طرف کننده نیاز شما باشد
نکته دوم: در صورت تمایل به اخذ مشاوره تلفنی از قوانین مشاوره، مندرج در بالای صفحه یا صفحه نخست، کسب اطلاع نمایید.
نکته سوم: چنانچه مایل هستید فعالیت خود را با صرف هزینه ای معقول در سایت "یاشار بوم راشین" تبلیغ نمایید، لطفا اینجا را کلیک کنید.