اولین و تنها، در حال حاضر، مبتکر و سازنده سطل های تولید کمپوست خانگی و آپارتمانی ارزان قیمت  ( زیر 1 میلیون) در سراسر کشور

 

بهترین کود در خانه شماست!

5comver0007

 

 09122039437     09224055895     02188331528     09190288290  

بیشتر افرادی که در خرید سطل کمپوست ساز بوکاشی مردد هستند به مقدار کود جامد حاصله از هر سطل در هر دوره توجه دارند، در حالی که آنی که خرید سطل را دارای توجیه اقتصادی می کند کود مایعی است که معمولا هفته ای دو یا سه بار تولید می شود؛ چیزی که اصلا جدی گرفته نمی شود!

DOUBLEPAGEV

نکته: اگر می خواهید خرید کنید( هر چیزی را!) آن را تا لحظه آخر به تاخیر نیندازید! زیرا جدا از اینکه ممکن است هیچوقت صاحب چیزی که دوست دارید نشوید، با این کار حال کردن با خریدی که می کنید را تا لحظه آخر به عقب انداخته اید!!

HUOS TOTAL

RUMI4

انواع کمپوست سازی و فهم فرآیند( کد 0516)

در این متن
اصول کمپوست سازی
کمپوست سازی در جا


ورمی کمپوست
کمپوست سازی ویندرو( چرخشی) هوادهی شده
کمپوست سازی توده ای ایستای هوادهی شده
کمپوست سازی در ظرف

اصول کمپوست سازی

نکته

در باره طراحی طرح کمپوست خود، می توانید با یک حمل کننده زباله قابل کمپوست هم تماس بگیرید.

در طی کمپوست سازی، پنج حوزه اصلی وجود دارد که باید کنترل شوند.

تعادل مواد اولیه و مواد مغذی

کمپوست سازی، یا تجزیه کنترل شده، نیاز به یک تعادل مناسب مواد آلی "سبز" و مواد آلی "قهوه ای" دارد. مواد آلی "سبز" شامل هرس های چمن، خرده های غذا، کود حیوانی، که شامل مقادیر زیادی ازت است، می باشند. مواد آلی "قهوه ای" شامل برگ های خشک، خرده های چوب، شاخه ها، که مقدار زیادی کربن و مقدار کمی ازت دارند، است. دستیابی به ترکیب مواد مغذی مناسب نیاز به تجربه علمی و صبر دارد. بخشی از کمپوست سازی را هنر و بخش دیگر آن را علم تشکیل می دهد.

اندازه ذره

آسیاب کردن، خرد کردن و تراشه سازی مواد باعث افزایش سطحی می شود که میکروارگانیسم ها می توانند از آن تغذیه کنند. ذرات کوچکتر، ترکیب کمپوست را هموژن تر هم می کنند و برای کمک به نگهداری درجه حرارت بهینه( زیر را ببینید) عایق سازی توده را بهبود می بخشند. هر چند، اگر ذرات خیلی زیاد کوچک باشند ممکن است از جریان آزاد هوا در توده جلوگیری به عمل آورند.

محتویات رطوبت

میکروارگانیزم هایی که در توده زندگی می کنند برای بقا احتیاج به رطوبت دارند. آب عنصر کلیدی است که به انتقال مواد در داخل توده کمپوست کمک می کند و مواد مغذی موجود در مواد آلی را در دسترس میکروب ها قرار می دهد. مواد آلی حاوی مقداری رطوبت در مقادیر مختلف هستند، اما رطوبت ممکن است به صورت بارندگی یا آبیاری عمدی هم باشد.

جریان اکسیژن

چرخاندن توده، قرار دادن توده روی یک سری لوله، گنجانیدن عوامل حجیم ساز از قبیل تراشه های چوب و کاغذ روزنامه های ریز ریز شده، تماما، کمک به هوادهی توده می کنند. هوادهی توده باعث می شود نسبت به شرایط بی هوازی تجزیه با نرخ سریعتری اتفاق بیفتد. هرچند، مراقبت باید صورت گیرد تا اکسیژن بیش از حد داده نشود. این امر توده را خشک کرده و فرآیند کمپوست سازی را مختل می نماید.

درجه حرارت

میکروارگانیزم ها نیاز به محدوده ویژه ای از درجه حرارت دارند تا فعالیت بهینه داشته باشند. دماهای خاص باعث کمپوست سازی سریع و نابودی پاتوژن ها و بذر علف های هرز می شوند. فعالیت میکروبی می تواند درجه حرارت مرکز توده را دست کم تا 140 درجه فارنهایت بالا ببرد. اگر درجه حرارت افزایش نیابد، شرایط بی هوازی( مثلا پوسیدگی) اتفاق می افتد. کنترل 4 عامل قبلی می تواند حدودا درجه حرارت مناسب را ایجاد نماید.

کمپوست سازی درجا

سازمان هایی که قصد دارند مقدار کمی از مواد غذایی هدر رفته را کمپوست کنند، می توانند در محل کمپوست کنند. کمپوست سازی می تواند به میزان قابل ملاحظه ای مقدار زائدات غذایی که دور ریخته می شود را کاهش دهد. هرس های باغی و مقادیر کوچک خرده های غذایی می توانند در محل کمپوست شوند. محصولات حیوانی و مقادیر زیاد خرده های غذایی مناسب کمپوست سازی درجا نیستند.

چیزهایی برای تفکر

تغییرات آب و هوایی و فصلی تاثیرات زیادی در کمپوست سازی درجا ندارند. هنگام بروز تغییرات، همانند وقتی که فصل بارانی فرا می رسد، تنظیمات کوچکی انجام می شود.
خرده های غذایی را باید بطور مناسب مدیریت کرد. در این حال، آن ها جذب حشرات و حیوانات را صورت نداده و بد بو نخواهند بود.
کمپوست سازی درجا نیاز به تجهیزات و صرف زمان زیاد ندارد. کلید، آموزش است. جوامع محلی ممکن است گرد همایی ها و سمینارهای کمپوست سازی را برای تشویق صاحبان خانه یا مشاغل به کمپوست کردن زائدات خود برگزار کنند.
ایجاد کمپوست می تواند دو سال وقت بگیرد، اما چرخاندن دستی می تواند این زمان نسبتا طولانی را ته سه الی 6 ماه کم کند.
به دلیل دارا بودن بذر علف های هرز و چمن، کمپوست نباید به عنوان خاک گلدان در گلخانه ها مصرف شود.
شما می توانید هرس های چمن را روی باغچه رها کرده و پدیده ای به نام "بازگشت چمن" ایجاد نمایید. همانند کمپوست، این هرس ها بطور طبیعی تجزیه شده و بخشی از مواد مغذی را به خاک بر می گردانند.
می توانید برگ ها را کنار بگذارید و از آنها به عنوان مالچ در اطراف درختان و درختچه ها برای حفظ رطوبت استفاده کنید.

ورمی کمپوست

کرم های قرمز سطل ها از خرده های غذایی و هرس ها و برش های حیاط و باغ و دیگر مواد آلی تغذیه کرده و کمپوست تولید می کنند. کرم ها این مواد را به کمپوست کیفیت بالایی تجزیه می کنند که "فضله" یا casting نام دارد.
سطل های کرمی به آسانی ساخته می شوند و برای خرید هم به سادگی در دسترس هستند. یک پوند کرم بالغ( تقریبا 800 تا 1000 کرم) می تواند نیم پوند مواد آلی را در روز بخورد. سطل ها می توانند سایز بندی شوند تا با حجم خرده های غذایی که تبدیل به "کستینگ" می شوند سازگار باشند.
عموما سه تا چهار ماه طول می کشد تا "کستینگ" قابل استفاده تولید شود. کستینگ ها می توانند به عنوان خاک گلدان استفاده شوند. دیگر محصولات جانبی ورمی کمپوست، "چای کرم" است که به عنوان یک کود مایع کیفیت بالا برای باغ ها و گلخانه ها استفاده می شود.

نکته

کرم های شب خیز و کرم های خاکی که در باغ ها پیدا می شوند مناسب "بستر کرمی" نیستند.

چه می تواند در بستر کرمی کمپوست شود؟

خرده های غذا
کاغذ
هرس های باغی از قبیل چمن و گیاه

چیزهایی برای فکر کردن

ایده آل برای ساکنین آپارتمان و ادارات کوچک
مدارس می توانند از بسترهای کرمی برای آموزش حفاظت و بازیافت به بچه ها استفاده نمایند.
نگهداری زنده و سالم کرم ها با فراهم کردن شرایط مناسب و غذای کافی مهم است.
آماده سازی بستر، دفن زباله، جداسازی کرم ها از کستینگ آن ها
کرم ها به تغییرات شرایط آب و هوایی حساس هستند.
1- درجه حرارت های فوق العاده بالا و نور خورشید مستقیم برای کرم ها سالم نیستند.
2- بهترین درجه حرارت برای ورمی کمپوست بین 55 تا 75 درجه فارنهایت می باشد.
3- در حوزه های گرم و خشک، سطل باید زیر سایه قرار گیرد.
4- ورمی کمپوست داخلی می تواند مانع بروز بسیاری از این مشکلات گردد.

کمپوست سازی ویندرو( چرخشی) هوادهی

کمپوست سازی ویندرو چرخشی برای کمپوست برای حجم‌های زیاد مانند آنچه که توسط کل جوامع تولید می‌شود و توسط دولت‌های محلی جمع‌آوری می‌شود و کسب‌وکارهای فرآوری مواد غذایی با حجم بالا (مانند رستوران‌ها، کافه تریاها، کارخانه‌های بسته‌بندی) مناسب است. این کمپوست سازی، کمپوست مقدار بالا تولید می کند و لذا برای فروش محصولات انتهایی و بازاریابی آن ها نیاز به کمک دارد. دولت های محلی ممکن است بخواهند کمپوست را به رایگان یا با هزینه پایین برای خانوارها قابل دسترس سازند.

این نوع کمپوست سازی مستلزم قرار دادن زائدات آلی در ردیف توده های طولانی است که "ویندروز" نام دارند. هوادهی آن ها بطور طبیعی یا با چرخش مکانیکی توده ها انجام می شود. ارتفاع ایده آل توده بین 4 و 8 فوت است و عرض ایده آل بین 14 تا 16 فوت می باشد. این اندازه توده به اندازه کافی بزرگ است تا حرارت کافی تولید کند و گرما را نگهداری نماید. آن به اندازه کافی کوچک است تا به اکسیژن اجازه دهد به مرکز توده راه یابد.

از طریق این روش، احجام بزرگ زائدات گوناگونی از قبیل هرس های باغی، چربی، مایعات، محصولات جانبی حیوانی( از قبیل زائدات ماکیان و ماهی) می توانند کمپوست شوند.

چیزهایی برای تفکر

کمپوست سازی ویندرو اغلب به زمین های بزرگ، تجهیزات محکم، نیروی کار مستمر برای نگهداری و بهره برداری از تأسیسات و صبر برای انجام و آزمایش مخلوط مواد مختلف و تناوب های چرخش نیاز دارد.
در آب و هوای خشک و گرم، ویندروها بعضی وقت ها پوشش داده می شوند یا زیر سایبان قرار می گیرند تا از تبخیر آب ممانعت به عمل آید.
در فصول بارانی، شکل توده می تواند تنظیم شود و در عوض اینکه آب به داخل توده جذب شود، در بالای توده جریان یابد.
کمپوست سازی ویندرو می تواند در آب و هوای سرد کار کند. اغلب، بیرون توده ممکن است یخ بزند، اما در مرکز، درجه حرارت توده به 140 درجه فارنهایت برسد.
مایع رها شده در طی فرآیند کمپوست لی کیت نام دارد. این مایع می تواند آلاینده منابع آب سطحی و زیر زمینی باشد. این مایع باید جمع آوری و تصفیه شود.
کمپوست سازی ویندرو یک بهره برداری بزرگ مقیاس است و ممکن است در معرض الزامات قانونی، منطقه بندی و مکانیابی باشد. کمپوست باید از لحاظ محتویات باکتریایی و فلزات سنگین در آزمایشگاه تست شود.
بو هم نیاز به کنترل شدن دارد. مردم باید از عملیات مطلع شوند و روشی برای رسیدگی به هرگونه شکایت در مورد حیوانات یا بوی بد داشته باشند.

کمپوست سازی توده ایستای هوادهی

کمپوست سازی توده ایستای هوادهی، کمپوست را نسبتا سریع تولید می کند) در 3 تا 6 ماه) آن مناسب مخلوط نسبتا هموژن مواد آلی است و برای مقادیر بیشتری از تولیدات برش ها و هرس های حیاط و زباله‌های جامد شهری قابل کمپوست (مانند ضایعات مواد غذایی، محصولات کاغذی) تحت پوشش دولت‌های محلی، محوطه‌سازی‌ها یا مزارع به خوبی کار می‌کند. این روش، هر چند، برای کمپوست کردن محصولات جانبی حیوانات و چربی صنایع فرآیند و فناوری غذایی کارآیی خوبی ندارد.

در کمپوست سازی توده ایستای هوادهی، زائدات آلی در یک توده بزرگ مخلوط می شوند. برای هوادهی توده، لایه های عوامل حجیم ساز توده شده بصورت شل و ول( مثل خرده های چوب، روزنامه ریز ریز شده) بصورتی اضافه می شوند که هوا بتواند از کف به بالای توده گذر کند. توده ها همچنین می توانند روی یک شبکه لوله قرار گیرند که هوا را به داخل توزیع کند یا به خارج توده بکشاند. دمنده های هوا می توانند توسط تایمر یا سنسور حرارتی فعال شوند.

چیزهایی برای تفکر

در شرایط آب و هوایی گرم و خشک، ممکن است نیاز به پوشش توده یا قرار دادن آن زیر سایبان باشد تا از تبخیر آب ممانعت به عمل آید.
در آب و هوای سرد، مرکز توده گرم نگهداری می شود. هوادهی ممکن است مشکلتر باشد، زیرا در عوض جریان هوای فعال چرخاندن از جریان هوای غیر فعال استفاده می شود. بعضی اوقات، قرار دادن داخلی توده های ایستای هوادهی با تهویه مناسب یک اختیار است.
از آنجا که چرخش فیزیکی موجود نیست، این روش نیاز به پایش دقیق دارد تا اطمینان حاصل شود که بیرون توده به اندازه مرکز، گرما دریافت داشته است.
استفاده از یک لایه ضخیم از کمپوست تمام شده روی توده ممکن است به کاهش هر گونه بو کمک کند. اگر دمنده هوا، هوا را به بیرون توده بکشد، فیلتر سازی هوا از میان یک بیوفیلتر درست شده از کمپوست نهایی نیز به کاهش هر نوع بویی کمک می کند.
این روش ممکن است نیاز به هزینه مهم و کمک فنی خرید، کارگذاری و نگهداری تاسیسات از قبیل دمنده، لوله، سنسور و فن داشته باشد.
داشتن یک منبع کنترل شده هوا اجازه ساخت توده های بزرگ را می دهد که نیاز به زمین کمتری از ویندرو را دارد.

کمپوست سازی در ظرف

کمپوست درون ظرف می‌تواند مقادیر زیادی زباله را بدون اشغال فضای زیادی به اندازه روش ویندرو پردازش کند و تقریباً می‌تواند هر نوع ضایعات آلی (مانند گوشت، کود حیوانی، جامدات زیستی، ضایعات مواد غذایی) را در خود جای دهد. این روش متضمن تغذیه مواد آلی داخل یک سیلو، درام( استوانه) ترانشه آستر بتنی یا تجهیزات مشابه است. این اجازه کنترل خوب به شرایط زیست محیطی از قبیل درجه حرارت، رطوبت، جریان هوا را می دهد. مواد بطور مکانیکی چرخیده و مخلوط می شوند تا اطمینان حاصل شود که مواد هوادهی شده اند. ظرف می تواند در ظرفیت ها و اندازه های گوناگون تولید شود.

این روش کمپوست را فقط در چند هفته تولید می کند. به خاطر اینکه فعالیت میکروبی نیاز به تعادل دارد و توده نیاز به خنک شدن دارد؛ ممکن است چند هفته یا چند ماه بیشتر طول بکشد تا کمپوست آماده استفاده گردد.

چیزهایی برای تفکر

بعضی ها به اندازه کافی کوچک هستند تا مناسب آشپزخانه رستوران یا مدرسه باشند.
بعضی ها خیلی بزرگ هستند؛ تقریبا به اندازه اتوبوس مدرسه. اغلب، از این ها، کارخانجات بزرگ فرآیند غذایی استفاده می کنند.
کنترل دقیق و اغلب الکترونیکی شرایط آب و هوایی اجازه می دهد که این نوع کمپوست ساز در تمام سال قابل استفاده باشد.
با استفاده داخلی یا عایق سازی، در آب و هوای فوق العاده سرد هم این نوع کمپوست سازها قابلیت استفاده را دارند.
بو و نشتی خیلی کم از این نوع کمپوست ساز تولید می شود.
این نوع کمپوست ساز گران است و ممکن است برای بهره برداری مناسب نیازمند متخصص فنی باشد.
نسبت به ویندرو، نیاز به زمین خیلی کمتر داشته و تعداد کارگر مورد نیاز هم کمتر است.