کود خودتان را خودتان بسازید!
باورتان می شود که هر کسی با هر میزان معلوماتی، در حیاط خلوت و یا حتی در خانه و آشپزخانه، می تواند کود تولید کند؟
می توانید تصور کنید که در مراحل مختلف تولید کود هیچ بوی بدی مشام شما و خانواده محترم را نخواهد آزرد؟
جالب این است که همه این کارها بی آنکه احتیاج به نیروی برق وجود داشته باشد قابل انجام است!
توضیح فوق العاده مهم: توضیحات این صفحه برای استفاده آن هایی است که مایل هستند فقط پس از کسب اطلاعات گسترده خرید کنند. اگر شما از این گروه نیستید و می خواهید فوری و تند خرید کنید می توانید خلاصه اطلاعات این صفحه را در "محصولات ما" ببینید.
جهت مشاهده بروشور سطل کمپوست ساز خانگی پاسیویی از لینک زیر کمک بگیرید:
https://www.yarabumco.ir/index.php/waste/1117-compas
مژده! مژده: با توجه به رفع مشکل کوچک پیش آمده در تولید کمپوست ساز خانگی بوکاشی از اول خرداد سفارش این نوع سطل را مجددا پذیرا هستیم.
جهت مشاهده بروشور سطل کمپوست ساز خانگی بوکاشی از لینک زیر کمک بگیرید:
https://www.yarabumco.ir/index.php/waste/1170-bukbro
ابعاد و احجام
ابعاد از چپ به راست: طول، عرض، ارتفاع
سطل 120 لیتری:
95*48*53
سطل 60 لیتری:
62*41*47
سطل بوکاشی:
30*20*23
داخل سطل بوکاشی در پایان مرحله اول؛ محصول بی بو، کاهش حجم یافته و تیره رنگ( همانی که باید باشد!)
سطل توسط خریدار در حال بهره برداری می باشد. تهران. اردیبهشت 1403
کمپوست ساز لومی، شاید، کمپوست ساز خوبی باشد. با این وجود قیمت این کمپوست ساز نسبتا بالا می باشد( ما فروشنده و تولید کننده کمپوست ساز لومی نیستیم و به شما هم توصیه می کنیم این نوع کمپوست ساز را خریداری نکنید!): حدود 500 دلار که به پول ما تقریبا برابر 29750000 تومان می شود!( تازه در آنورآب!) کمپوست سازهای تولیدی ما، با همه خوبی هایی که دارند، در این قیمت ها نیستند!
علیرغم خواست و تمایل ما، به دلیل افزایش، گاه، لحظه ای مواد و وسایل اولیه، مجبور شدیم قیمت ها را افزایش دهیم. با این حال، نظر به اینکه فکر می کنیم خریداران و مشتریان با افزایش تدریجی قیمت ها راحت تر کنار می آیند در عوض افزایش قیمت زیاد به میزان 2 تا 3 بار در سال در هر ماه 3.2 درصد قیمت ها را بالا می بریم. علیرغم این موضوع، به دلیل ایجاد تاخیر در تولید سطل کمپوست بوکاشی، به احترام خریداران و مشتریان، قیمت های اعلامی تا پایان خرداد 1403 همانند اردیبهشت 1403 بوده اند:
نکته: همانطور که دیده می شود هنوز قیمت افزایش یافته فاصله زیادی با قیمت های اواخر سال گذشته، قبل از اعمال تخفیف ویژه، دارد:
یک بسته سبوس( پر کننده یا افزودنی) کمپوست ساز بسیار کوچک خانگی به وزن تقریبی 300 گرم( مدل بوکاشی یا آشپزخانه ای) : 228 هزار تومان
یک بسته سبوس( پر کننده یا افزودنی) کمپوست ساز بسیار کوچک خانگی به وزن تقریبی 300 گرم( مدل بوکاشی یا آشپزخانه ای) تا پایان آبان سال 1403: 156 هزار تومان
توجه: هر یک بسته تقریبا نیاز یک دوره را بر طرف می کند. هر دوره شامل زمان پر شدن سطل( حدود یک هفته تا دو هفته طول می کشد؛ بسته به تعداد افراد خانوار و میزان و نوع مصرف میوه و سبزی)، زمان انتظار دو هفته ای و زمان قرار گیری در خاک( بین 15 روز تا یکماه) است.
برای سفارش تعداد بسته های بیشتر بخش "تخفیفات" را ببینید!
سطل کمپوست ساز بسیار کوچک خانگی( مدل بوکاشی یا آشپزخانه ای) با حجم 6 لیتر: 843 هزار تومان
پکیج بوکاشی؛ مشتمل بر یک بسته سبوس 300 گرمی و سطل شیردار کمپوست ساز بسیار کوچک خانگی( مدل بوکاشی یا آشپزخانه ای) به حجم 6 لیتر، بروشور( راهنما) مصرف کننده، پیمانه( قاشق) استاندارد اندازه گیری، هواگیر: 911 هزار تومان
پکیج بوکاشی؛ مشتمل بر یک بسته سبوس 300 گرمی و سطل شیردار کمپوست ساز بسیار کوچک خانگی( مدل بوکاشی یا آشپزخانه ای) به حجم 6 لیتر، بروشور( راهنما) مصرف کننده، پیمانه( قاشق) استاندارد اندازه گیری، هواگیر تا پایان آبان سال 1403: 930 هزار تومان
پکیج کوچک پاسیویی؛ مشتمل بر سطل کمپوست ساز کوچک خانگی( مدل پاسیویی) به حجم 60 لیتر، بروشور( راهنما) مصرف کننده، بیلچه، سفره تا پایان آبان سال 1403: یک میلیون وهفتصد وشش هزار تومان
پکیج متوسط پاسیویی؛ مشتمل بر سطل کمپوست ساز کوچک خانگی( مدل پاسیویی) به حجم 120 لیتر، بروشور( راهنما) مصرف کننده، بیلچه، سفره تا پایان آبان سال 1403: دو میلیون و پانصد و پنجاه هزار تومان
کمپوست ساز دوقلو( هر کدام به ظرفیت 60 لیتر): یک میلیون و نهصد و نه هزار تومان
در صورت عدم تمایل به دریافت 3 کیلوگرم خاک اره مخصوص تولید کمپوست مبلغ یکصد هزار تومان از مبالغ فوق کسر می شود( سطل بوکاشی دارای سبوس است و خاک اره لازم ندارد!)
نکته:
تمام سطل های کمپوست سازی ما با دستورالعمل رایگان ارائه می گردند.
اینکه دستورالعمل را چگونه تحویل بگیرید به خواست شما بر می گردد. ما می توانیم همراه سطل ها بروشور کاغذی ارائه کنیم یا دستورالعمل را در قالب پیام های صوتی و تلفنی و تصویری ارائه دهیم. انتخاب با شماست!
توضیح ضروری:
سطل های کمپوست سازی ما بسیار ساده هستند. این سادگی باعث می شود که شما بدون استفاده از آموزش های کاملا اختصاصی ما قادر به استفاده کامل و اصولی از سطل نباشید. موضوع فقط این نیست و ما بسیار تمایل داریم کار آموزش شما را آنچنان جدی بگیریم که شما بتوانید به دیگران آموزش داده و یا، در صورت تمایل، کمپوست را در یک سطل زباله معمولی تولید نمایید.
بسته به سلیقه، نیاز یا مشاوره با کارشناسان ما به شماره های 09224055895، 09122039437 و 02188003988 و 09190288290 نوع کمپوست ساز انتخابی خود را برگزیده و آن را به یکی از شماره های بالا اعلام نمایید.
پس از تماس کارشناسان ما با شما یا ارسال پیامک توسط ایشان، کل مبلغ خرید واریز شده و سفارش شما در مدت 7 تا 10 روز کاری تحویل پیک یا پست می گردد.( هزینه پیک یا پست پس از تحویل کالا توسط شما اخذ خواهد گردید)
نکته: اگر از انتخاب خود مطمئن هستید لازم به طی مراحل فوق ندارید و می توانید براحتی و طی سه مرحله ذیل ثبت سفارش نمایید:
1- وارد قسمت "محصولات ما" شده و محصول مورد نظر را انتخاب نمایید.
2- مبلغ سفارش را به شماره کارت 5859831020617410 به نام سیده الهه مهدویان آهق واریز نمایید.
3- تصویر رسید سفارش و کد محصول را به شماره 09224055895 واتس آپ نمایید.
نکته: زمان عمل آوری سبوس( پر کننده یا افزودنی) 2 ماه طول می کشد. پس اگر مشتاق در اختیار گرفتن این نوع سطل کمپوست ساز زیبا و کم جا هستید و مایل می باشید سفارش خود را در زمان عنوان شده تحویل بگیرید لازم است قبل از تمام شدن موجودی "سبوس بوکاشی" اقدام نمایید. از آنجا که "سطل کمپوست ساز بوکاشی" هدیه خوبی برای علاقمندان و دوستداران محیط زیست است و از طرفی مصرف سبوس از سطل بسیار بیشتر است، میزان تقاضای سطل بوکاشی ممکن است باعث شود موجودی آن از تقاضا پیشی گرفته و ما تا مدتی زمان انجام سفارش را طولانیتر نماییم( بدیهی است در این صورت حتما قبل از واریز وجه به شما اطلاع رسانی خواهد شد)
قبل از هر چیز، برای اینکه ارزش واقعی کمپوست بوکاشی دستتان بیاید، بهتر است بدانید که در حالی که ما پکیج بوکاشی را به قیمت زیر یک میلیون تومان( تا پایان شهریور 1403) می دهیم فقط کتاب بوکاشی در کشورهای دیگر به قیمت بالای 2 میلیون تومان به فروش می رسد!:
جدا از این مورد، برای اینکه متوجه شوید سبوس را واقعا به قیمت می فروشیم بد نیست اطلاع داشته باشید که سبوس 300 گرمی در کشورهای دیگر، دست کم یکی از آن ها، تقریبا 257 هزار تومان قیمت دارد و این در حالی است که اگر هم شکل و شمایل سطل های تولیدی ما با سطل های تولیدی دیگران فرق داشته باشد، از نظر خود ما که سطل هایمان فوق العاده شکیل هستند، سبوسی که ما تولید می کنیم از لحاظ کیفیت واقعا قابل رقابت با سبوس های تولیدی سایرین می باشند:
اگر از اقشار متوسط و یا بالایی جامعه بوده و عاشق فعالیت های مرتبط با گل و گیاه، و از جمله کمپوست سازی، هستید دلیلی ندارد که از خرید مصولات ما، دست کم یکی از آن ها، چشم پوشی نمایید. با این حال اگر پرداخت هزینه هایی بالای یک میلیون تومان برایتان سخت است کافی است بدانید که چنین هزینه هایی را بارها و بارها براحتی پرداخت کرده اید! لذا، شاید بد نباشد به این فکر کنید که اگر "سبوس" یا "سطل بوکاشی" را خریداری نکنید، چیزهای بهتری می توانید بخرید. ما برای سادگی کار شما چند چیز دم دستی که با نخریدن "سطل بوکاشی" یا "سبوس( پر کننده یا افزودنی) می توانید بخرید را آورده ایم:
چون در هر 60 روز( تقریبا) به یک بسته سبوس احتیاج دارید، اگر "سبوس بوکاشی" را نخرید می توانید چیزهای زیر را بخرید :
هر دو روز 1 عدد تخم مرغ تلاونگ!
هر ماه فقط! یک عدد چیپس مزمز 240 گرمی
یک و نیم کیلو ذرت خام پاپ کورنی
هر چهار روز یکبار یک عدد نان سنگک 10 هزار تومانی!
هر 3 روز یکبار یک روزنامه اطلاعات
سطل بوکاشی کالایی ماندگار محسوب می شود، اما حتی اگر ماندگاری آن را یکسال فرض کنیم، چنانچه "سطل بوکاشی" را نخرید می توانید چیزهای زیر را بخرید:
هر 146 روز یک عدد پیتزای بزرگ( دقت کنید که پیتزا محصول مصرفی است، اما کالای ما ماندگاری زیادی دارد و به قول سعدی: گل همین پنج روز و شش باشد این گلستان همیشه خوش باشد!)
هر دو روز یکبار یک عدد نان بربری!
یک بسته شکلات کادویی مرسی ( به امکان کادو دادن "سطل بوکاشی" حتما فکر کنید!)
شارژر موبایل دیواری سامسونگ 25 وات
روزی یک عدد کیسه زباله پنگوئن( حتما به کاهش مصرف کیسه زباله در اثر استفاده از سطل بوکاشی خوب فکر کنید)!
چه کسی می تواند مطمئن باشد که در داخل کمپوست های خریداری شده از بیرون چیزهای خوبی یافت می شود؟( کسی کمپوست خریداری شده از بیرون را تست نکرده و از محتویات آن کسب اطلاع نمی کند) لذا یک خوبی مهم سطل های کمپوستر ما این است که شما حدودا می دانید محتوی چه چیزهایی است و در نتیجه کمپوست حاصله چه چیزهایی خواهد داشت.
کافی است چرخی در سایت ما زده و از مطالب فراوان و متنوع ما دیدن فرمایید. اگر خود را جای ما بگذارید متوجه خواهید شد که ارزشی ندارد که به خاطر چیزی در مایه های 900 هزار تومان، که البته مبلغی قابل دار است، خود را در معرض دردسر "تعلیق سایت نشات گرفته از شکایت" قرار دهید!
البته کمپوست دقیقا کود نیست و بیشتر خاک است! یعنی بیش از آنکه روی گل ها و گیاهان اثر کند، بر روی خاک موثر بوده و قدرت حاصلخیزی و باروری خاک را بهبود می بخشد.
کمتر کسی است که تمایل به کودسازی در خانه و بیرون آن نداشته باشد؛ به ویژه اگر بداند کودهای موجود در بازار خیلی قابل اعتماد نیستند!
کمپوست مصرف کودهای شیمیایی را کاهش می دهد و ما را به سوی تولید محصولات "بیو" سوق می دهد.
لابد شما هم در صبح روز بعد از آبیاری باغچه کوچکتان، به ویژه در ماه های گرم تابستان، نگاهی به باغچه خشک شده ای که تمام آب آن از دست رفته است شده و احساس ناراحتی کرده اید.
کمپوست مانع از وقوع این امر می شود، زیرا در عوض اینکه به گیاه اجازه دهد آب را فوری- فوتی مصرف کند آن را در خود نگاه داشته و با در اختیار قرار دادن تدریجی آب، مانع از بی آبی گیاه می گردد.
اما اینکه می گوییم کودهای بیرونی قابل اعتماد نیستند بیشتر به ماهیت کودسازی صنعتی ربط پیدا می کند و همانطور که شما در تهیه غذای 4 تا 5 نفر بهتر و بیشتر می توانید مراقب بهداشت و سلامت غذا باشید( در قیاس با تهیه غذا برای ده ها هزار نفر)، کمپوست سازی که در مدت 2 ماه( حدودا) 4 تا 5 کیلو کود تولید کند هم در قیاس با کمپوست سازهای صنعتی با ظرفیت تولید بسیار بسیار بالا، قطعا، امکان کنترل کیفیت بهتر و بیشتری را دارد.
جدا از همه این ها لابد شنیده اید که فلانی دستش سبز است و محال است چیزی بکارد و آن چیز سبز نشود!
"دستش سبز است" اصطلاحی است که بیش از هر چیز به علاقه فرد بر می گردد و عاشقان گلکاری و باغبانی هستند که دست هایی سبزتر از باقی افراد جامعه دارند.
در مورد کمپوست سازی هم همین قاعده حکمفرماست و محال است شما عاشق کمپوست سازی خانگی باشید، اما نتوانید کود تولید کنید.( بحث آموزش جدا از این مقوله است)
حالا به این فکر کنید که چقدر افرادی که در هنگام سرو غذا برای میهمانان محترم "سبزی ها را خودم کاشته ام" می گویند احساس غرور و رضایت از خود می کنند. ناگفته پیداست که این احساس دو چندان می شود اگر "کود سبزی ها هم توسط خودم درست شده است" بر زبان آورده شود!
سطل کمپوست و چربی زدایی!
سطل های کمپوست ما با چربی خون آدم ها کاری نمی کنند، اما تا اندازه ای قادر هستند چربی هایی که به جای جداره رگ های خون انسان، جداره لوله های زهکش زیر سینک آشپزخانه را مسدود می کنندرا زدوده و مسیر گرفته شده را مجددا بازگشایی نمایند!
ماجرا از این قرار است که چای یا مایع بوکاشی که داخل سینک ریخته می شود و از آن راه خود را به چربی می رساند حاوی میکروارگانیزم های مفیدی است که چربی را به عنوان غذا مصرف می کنند و بی آنکه همانند لوله بازکن های شیمیایی به لوله ها آسیب برسانند، راه را باز می کنند.
یک احساس خوب!
یک نفر با بر دست کردن یک ساعت گرانقیمت به احساس خوب دست پیدا می کند و دیگری وقتی به چند نفر فقیر و مستمند غذا می دهد به چنین احساسی دست می یابد.
اگر از دسته نخست هستید بدانید سطل های کمپوست سازی ما دردی از شما دوا نخواهند کرد، اما چنانچه در گروه دوم می باشید یقین داشته باشید که هر باری که در حال کمپوست سازی هستید با احساس اینکه سهم خود را در گرمایش زمین کم کرده اید و یا از دورریزهای غذا کالای ارزشمندی تولید کرده اید خود را انسان خوبی به شمار خواهید آورد.
این احساس خوب را ما هم داریم، زیرا بر خلاف مدیران کارخانجات خودروسازی داخلی که مردم را به خرید تولیدات کارخانجات متبوع خود دعوت می کنند اما خود سوار اتومبیل خارجی می شوند ما از نمونه هایی از همان سطل هایی که برای شما تهیه می کنیم در جهت تولید کمپوست استفاده می کنیم.
در این باره لازم است صادقانه بگوییم که چه زمانی که از سطل های مدل پاسیویی استفاده می کردیم حالش را می بردیم و چه در حال حاضر که از سطل های بوکاشی بهره می گیریم لذت کار را بر وجود مبارک و نازنین خود می نشانیم.( متاسفانه آنقدر زائدات نداریم که از هر دو کمپوست ساز در کنار هم استفاده کنیم) پس به شما هم توصیه می کنیم خود را از کسب این لذت بی نصیب نسازید.
باقلاپلو و سطل بوکاشی
دلتان نخواهد! دیروز ظهر باقلاپلو با گوشت داشتیم که کمش را خوردیم و زیادش ماند تا بعدا بخوریم( خارجی ها تعجب می کنند، اما بیشتر خانم های ایرانی دستشان به کم نمی رود و غذا را بیش از نیاز و حتی ظرفیت خورنده ها می پزند)
چشمتان روز بد نبیند! چون غذای داغ را توی یخچال نمی گذارند، آن را توی مایکروویو خاموش گذاشتم تا ساعتی بعد راهی یخچال گردد.
پاک ماجرا یادم رفت!( باورتان می شود) و صبح که دنبال باقلاپلو می گشتم، تا با خود به شرکت بیاورم، فهمیدم جه غلطی کرده ام.
کلی با خودم کلنجار رفتم تا غذای نازنین را حیف کرده و در زباله دان بیندازم( کاش رشته دیگری خوانده بودم و نمی دانستم غذای تا این اندازه مانده ممکن است چه بلاهایی سر آدم بیاورد)
متاسفانه، سطل بوکاشی نازنین من هم در حال استراحت به سر می برد( حیف دو تا سطل ندارم) و قادر نبود با میل کردن غذای مانده از حیف شدن 100 درصد آن جلوگیری به عمل آورد.
کمپوست ساز خانگی و برق!
خیلی ها باور نمی کنند که یک چیز بتواند کمپوست تولید کند و برق هم لازم نداشته باشد.
اما فقط ما نیستیم که مطمئن هستیم کمپوست سازی بدون برق هم کاملا امکان پذیر است.
دوست گرانقدری تماس گرفته و گفته بود که پوست میوه و زائدات سبزی را در دل خاک می گذارد و به مخلوط اندکی خاک اره اضافه می کند و شش ماهه کود تحویل می گیرد.
این دوست کاملا درست می گفت( البته ممکن است تولید کود با این روش یکی دو سال هم طول بکشد) و تمام تلاش های کمپوست سازی، در طی سال های طولانی، این بوده که زمان عمل آوری کم شود.
برق به خودی خود در باره تولید کمپوست کاری نمی کند و فقط کارهایی همانند اختلاط و گرم کردن توده( که گاه با روش های دیگر هم امکان پذیر است) را به انجام می رساند( قطعا با این روش ها زمان کمپوست سازی کوتاهتر می شود)
برق جدا از اینکه هزینه اضافی به مصرف کننده تحمیل می کند دارای این بدی هم هست که بیشتر از اینکه فعالیت خود را بر "کودسازی" متمرکز کند، کاهش حجم پسماندهای ریخته شده در دل کمپوستر و سادگی مصرف کننده و کاربر را مورد توجه قرار می دهد.
گاهی ارزشش را دارد!
انجمنی در سیدنی جنوبی از حفر چاه آب برای آبیاری استفاده می کند. به علت هزینه های چاه های مستغرق، خیلی از گیاهان کنار خیابانی و چشم اندازهای تزیینی به همان خوبی تعدادی از پارک های کوچکتر( چمن و بسترهای باغی) با استفاده از کامیون های آب( با ظرفیت های 1500 تا 6000 لیتر به ازای هر کامیون) که با آب چاه حاصل از پارک های بزرگتری که چاه های حفاری شده مستغرق داشته اند پر می شود، آبیاری می شوند.
انجمن سه تا از اینچنین کامیون های آبی را راهبری می کند؛ هر کدام 2 پرسنل نگهداری دارند. تخمین زده شده است که استفاده از محصولات کمپوست، همانند مالچ ها، پوشش بالایی آلی، و بهبود دهنده های خاک( برای تثبیت چمن) می تواند نیازمندی های آبیاری را حداقل تا 40 درصد کم کند.
این پتانسیل حذف یکی از کامیون ها را دارد و تمامی هزینه های بهره برداری مربوطه را کم می کند( بیش از 100 هزار دلار در سال)
ممکن است، همچنین، صرفه جویی های اضافی حاصل از خرید کاهش یافته آب جاهایی که منابع آب آشامیدنی برای آبیاری استفاده می شوند هم وجود داشته باشد.
من خارجی می خواهم!
کمپوست ساز پاسیویی را، به شکل و شمایلی که ما تولید کرده ایم، در خارج از کشور پیدا نمی کنید، زیرا این نوع کمپوستر یک جورهایی از ابداعات خود ماست.
کمپوست ساز بوکاشی را می توانید از خارج از کشور تهیه کنید، اما واقعا نمی دانیم با چه قیمتی در خانه آن را می توانید تحویل بگیرید!:
کمپوست خانگی در برابر کمپوست صنعتی؟
کمپوست حاصل از خرده های غذایی جدا شده در مبدا، عموما، نسبت به دیگر انواع کمپوست ها ارزش غذایی بالاتر و آلودگی کمتر دارند. بنابراین، بسیار مقبول بازار کمپوست واقع می شوند. کمپوست های حاصل از مواد خام جدا شده در مبدا بالاترین درآمد متوسط به ازای هر تن، معادل 40 دلار، را دارند. کمپوست های حاصل از هرس های باغی 32 دلار در هر تن می ارزند و کمپوست زائدات جامد شهری فقط 3 دلار در هر تن قیمت دارند.
گل دادن مجدد گیاه گوجه فرنگی پس از افزودن کمپوست خانگی
سطل کمپوست خانگی و زائدات باغی و باغچه ای
دیروز گل هایی که خریده بودم را در گلدان هایی که از قبل داشتم نشانیدم. در این ماجرا مقدار زیادی هرس و زائدات باغچه ای و باغی، مربوط به گل ها، تولید شد که کلا حیف شدند.
متاسفانه به دلیل استفاده از سطل کمپوست ساز "بوکاشی" نتوانستم از حیف شدن زائدات باغی و باغچه ای جلوگیری کنم، زیرا "بوکاشی" با همه محاسنی که دارد قادر نیست به خوبی از زائداتی که در اصطلاح کمپوست سازی "قهوه ای" نامیده می شوند تغذیه نماید! کاش می توانستم از سطل کمپوست ساز پاسیویی خود به این منظور استفاده نمایم.
از حیف شدن تا دزدی!
از یک نفر شنیدم که دزدی از حیف کردن بهتر است، زیرا حیف کردن و فدای سر نمودن باعث می شود که خیر چیزی به کسی نرسد، اما دزدی باعث می شود که بساط عیش و نوش یک نفر، شاید با خانواده محترم، فراهم گردد.
او گفت که مثلا وقتی شما یک گلدان کریستال گران قیمت را شکسته و فدای سر می کنید، کسی از این اتفاق سود نمی برد اما اگر دزد این گلدان را مال خود نماید خیر گلدان، دست کم، به او خواهد رسید.
شاید من این عقیده را قبول نداشته باشم، اما نمی توانم کتمان کنم که اینکه در این ایده "حیف شدن" کاری که باید تا جایی که ممکن است مانع آن شد دیده شده حائز ارزش گذاری است.
خوبی استفاده از کمپوست ساز خانگی این است که شما از حیف شدن پوست میوه، زائدات سبزی و خیلی چیزهای دیگر پیشگیری به عمل می آورید.
زباله صفر!
نمی دانم "زباله صفر" به گوشتان خورده یا نه! "زباله صفر" به طور مختصر به مفهوم عدم تولید زباله و دورریز است، یعنی شما جوری با زباله های خود تا کنید که راهی به بیرون خانه نداشته باشند!
قطعا، جامعه ایرانی برای رسیدن به "زباله صفر" راهی طولانی در پیش دارد، اما اگر شما می خواهید در این راه گام بگذارید، کمپوست ساز خانگی می تواند کمک حالتان باشد.
پوست موز و کمپوست خانگی
پوست موزی که داخل کمپوست ساز خانگی می شود نه تنها کسی را بر زمین نزده و اسباب سرشکستگی او را فراهم نمی کند، بلکه موجب می شود برخی از گل ها و گیاهان حسابی رشد و نمو نموده و از شدت شوق و ذوق به آسمان ها پرتاب شوند.
کم پُست یا کُمپوست!؟
تماس گرفته و قیمت کم پُست های خانگی ما را می خواست! خنده ام نگرفت! حتی برایم جالب بود که کُمپوست می تواند خانه و زندگی آدم را کم پوست نموده و زباله های کمتری را راهی مخازن بیرونی جمع آوری زباله نماید.
برای کمپوست سازی وقت بگذارید!
قطعا باید برای درست کردن کمپوست خانگی خوب وقت بگذارید! لذا اگر هم استفاده از کمپوست سازهای خانگی برای آن هایی که واقعا وقت سر خاراندن ندارند، چنین آدم هایی کم پیدا می شوند، گزینه خوبی نباشد؛ بهره گیری از این سطل ها برای آن هایی که بارها و بارها حوصله شان از بیکاری سر می رود و دوستدار اینند که اوقات بطالت خود را با انجام کارهای مفید به حال جامعه و کره زمین پر کنند پیشنهادی که "نمی توانند رد کنند" به حساب می آید.
هدیه و بوکاشی!
شاید کمپوست ساز پاسیویی هدیه خوبی نیاشد، اما اگر مایل هستید با صرف هزینه زیر یک میلیون تومان برای دانشجویان و فارغ التحصیلان بهداشت محیط و محیط زیست، شاغلین در سازمان محیط زیست و مدیریت پسماند و ادارات وابسته، فعالین و علاقمندان محیط زیست و دوستداران فعالیت های کشاورزی و گل کاری و باغبانی هدیه مناسبی را تهیه و تدارک ببینید، که بخوبی زیر میز جا می گیرد، به "سطل و سبوس بوکاشی" فکر کنید! خوب هم فکر کنید!
بوکاشی و سرویس بهداشتی!
آن هایی که نگران بوی مختصر سطل و چای بوکاشی هستند( بالاخره سطل کمپوست سازی است و کارخانه گلابگیری نیست!) بهتر است بدانند که سطل بوکاشی آنقدر کم جا است که بخوبی در گوشه ای از سرویس بهداشتی، با توجه به بزرگی سرویس بهداشتی ما ایرانی ها، جا می گیرد( خود من آن را در اینجا جای داده ام) با این حساب، مختصر بوی آن نیز در فضای خانه پخش نشده و موجبات آزار ساکنین را فراهم نخواهد نمود.
مزرعه بیو!
لابد در باره "محصولات بیو" چیزهایی شنیده اید. سطل بوکاشی شما را قادر می سازد کمپوست خودتان را تولید کرده و پس از مدتی یک مزرعه بیو داشته باشید!
کمپوست، زندگی است!
کمپوست به پاکسازی هوا کمک می کند.( با کاهش گازهای گلخانه ای)
کمپوست به حفظ آب مصرفی برای آبیاری گل ها و گیاهان کمک می کند( با نگهداری آب و در اختیار قرار دادن آن بصورت تدریجی و نه یکباره)
کمپوست به افزایش کمیت و کیفیت غذا کمک می کند( با تولید گیاهان بیشتر و سالمتر)
کمپوست به زمین کمک می کند( با بارورتر و حاصلخیز تر نمودن خاک)
پس چرا نباید کمپوست را عین زندگی بدانیم!؟
کمپوست و محصولات آرایشی و زیبایی!
محصولات آرایشی و زیبایی تولید شده با مواد شیمیایی مضز را فراموش کن!
با عصاره گیاهان رشد یافته در کمپوست، محصولات زیبایی سالم و ارگانیک تولید کن!
کمپوست و زائدات غذایی!
گفته شده که یک سوم تولیدات غذایی تبدیل به زائدات غذایی شده و گره ای از مشکلات مردمان نیازمند نان شب نمی گشایند!
قطعا، زائدات غذایی حیف شده را نباید زائدات نامید؛ زیرا چیزی که می تواند غذای حیوان یا گیاه شود و یا حتی غیر مستقیم و مستقیم به مصرف انسان برسد را باید خرده های غذایی یا باقی مانده های غذایی نامید.( این که ما دیگر "سیر" شده ایم دلیل نمی شود که به باقی مانده غذای در بشقاب به دیده تحقیر آمیزی نگاه کنیم)
بعضی می گویند که زائدات غذایی را باید، به حق، منابع غذایی نامید و کمپوست سازی، به ویژه از نوع خانگی، باعث می شود ما این واقعیت را از صمیم قلب باور کنیم.
رفع گرفتگی های جزیی توالت!
باروش سخت است اما چای بوکاشی حتی می تواند گرفتگی های جزیی توالت ها را برطرف نماید، می توانید تست کنید!
گربه خانگی و کمپوست ساز پاسیویی!
گربه خانگی ما عاشق بازی با خرده کاغذهایی است که به قصد تغذیه کمپوست ساز پاسیویی ریز، ریز می شود. پس؛ هم فال است و هم تماشا! هم با گربه خانگی بازی می کنی و هم برای کمپوست ساز پاسیویی ماده "قهوه ای" آماده می کنی!
شما تصمیم بگیر!
درست است که کارشناسان ما در زمینه انتخاب نوع کمپوست ساز مشاوره های خوبی به شما می دهند، اما در نهایت شما تصمیم می گیری که چه نوع کمپوست سازی را انتخاب کنی!
جهت مقایسه محصولات ما از "مقایسه کمپوست ساز بوکاشی با کمپوست ساز پاسیویی" هم می توانی استفاده کنی!
رو کم کنی!
کار اصلی کمپوست ساز تولید کمپوست است و ظاهر و زیبایی و دلفریبی آن در درجات بعدی اهمیت قرار می گیرد. پس اگر دوست داشته باشید روی یکی از افراد فامیل و یا دوست و آشناها، که کمپوست ساز برقی دارد، را کم کنید کافیست محصول نهایی کمپوست ساز بوکاشی یا پاسیویی را با محصول نهایی کمپوست ساز برقی مقایسه کنید تا ......
تغییر نگاه با تولید کمپوست خانگی
با تولید کمپوست خانگی نگاه شما به آنچه در اطرافتان می گذرد تغییر خواهد کرد. مثلا اگر تا قبل از اینکه خودتان کمپوست درست کنید از مشاهده توت هایی که زیر پای رهگذران می افتادند ناراحت شده و "چقدر حیف!" می گفتید، بعد از تولید کمپوست خانگی با دیدن تک تک برگ های پاییزی قهوه ای رنگی که بی آنکه محصولات بیو را بوجود آورند هدر می روند "چقدر حیف!" می گویید.
تغییر عادت با تولید کمپوست خانگی
بعد از عادت به استفاده از سطل تولید کمپوست خانگی بوکاشی یا پاسیویی دیگر آن آدم سابق نخواهید بود و حتی در زمان هایی که از تولید کننده کمپوست خانگی بهره نمی برید، پوست های میوه و زائدات سبزی را ریز و خرد شده راهی زباله دان می کنید. به این ترتیب، به ویژه وقتی پای پوست هندوانه در میان است، حجم زباله هایی که از خانه بیرون می برید را به میزان قابل ملاحظه کاهش خواهید داد.
شرایط ویژه برای مشتریان
یادآوری: خریدار فقط یک بار خریداری می کند، اما مشتری کالا را بیش از یکبار می خرد.
با هر خرید یک کد مشتری 4 رقمی در اختیار شما قرار می گیرد( با فراموشی ما حتما یادآوری کنید تا کد مشتری را در اختیار شما قرار دهیم)
در خریدهای بعدی با اعلام کد اشتراک 10 درصد بابت هر کالا تخفیف خواهید گرفت.
در ضمن، اگر کالاهای تولیدی ما را به دوستان و آشنایان و غریبه ها معرفی کنید در ازای هر خریدی که فردی غیر از شما با کد اشتراک شما صورت دهد 5 درصد تخفیف از آن وی شده و 5 درصد از هزینه خرید شما بهتان عودت داده خواهد شد. به عبارت ساده با معرفی ما به 20 نفر عملا شما هیچ پولی بابت کالای خریداری شده پرداخت نخواهید نمود!
تخفیف!؟
فعالین عرصه های محیط زیست و بهداشت محیط در صورت ارائه مدرک معتبری همانند کارت دانشجویی می توانند تا آخر سال از 10 درصد تخفیف ویژه ما بهره مند شوند.
در ضمن، در صورت خرید 4 بسته سبوس، یک بسته به رایگان در اختیار شما قرار داده شده و نیاز یک سطل را برای مدت زمانی بین 9 تا 12 ماه بر طرف خواهد کرد.
کاغذ و کمپوست ساز پاسیویی
به علت در دسترس نبودن حاک اره از کاغذ برای تولید کمپوست خانگی، در مدل پاسیویی، استفاده کردم. از آنجا که کاغذ مناسب اینکار نیست به اصطلاح کلوخه تشکیل شد. عدم اطلاع و رعایت نکات اینچنینی، که در بیشتر منابع و مراجع داخلی و خارجی نیامده است، موجب می شود که پیشنهاد کنیم در صورت مبتدی بودن از تولید کننده های کمپوست تولیدی ما، به همراه دستورالعمل ها و راهنمایی های مفید و ارزنده و خدمات پس از فروش، بهره مند شوید و تنها وقتی حسابی خبره شدید خودتان اقدام به ساخت سطل تولید کننده کمپوست پاسیویی، یا دیگر انواع تولید کننده های کمپوست خانگی، نمایید.
تولید کننده کمپوست خانگی و پنگوئن امپراطور!
محققین و دانشمندان گفته اند که اگر گرم شدن کره زمین بصورت فعلی پیش برود، که دلیل ندارد اینطور پیش نرود!، تا 80 سال آینده پنگوئن های امپراطور از بین خواهند رفت. از آنجا که که با تولید کمپوست خانگی سهم خود در افزایش گرمای کره زمین را کاهش خواهیم داد به شما توصیه می کنیم که اگر به پنگوئن های امپراطور و ادامه حیات آن ها علاقمند هستید کمپوست سازی خانگی را جدی بگیرید.
بوکاشی و اسراف!
پسماند صفری هم نباشید، دوست ندارید که در زمره آدم هایی که در مصرف غذا زیاد اسراف می کنند در بیایید. بوکاشی از اسراف جلوگیری نمی کند اما باعث می شود که با ممانعت از حیف شدن برنج و پاستا و گوشت و دیگر چیزهایی که در بشقاب ها و ظروف غذا باقی مانده اند، احساس بهتری شما را در بر گیرد!
گرمای مطبوع کمپوست ساز پاسیویی!
اگر کارها خوب پیش برود در طی فرآیند کمپوست سازی و در هنگام اختلاط گرمای مطبوعی دستانتان را نوازش خواهد داد.( چنانچه اختلاط را با دست صورت دهید) این گرمای مطبوع و لذت بخش نشانه آن است که میکروب های رشد یافته در حال انجام کارشان هستند و در نهایت کود کمپوست بسیار خوبی تحویل شما خواهند داد.
کمپوست خانگی و مهاجرت به کانادا!
باورتان می شود که کانادایی ها، یا ساکنین کانادا، به همراه مردم نیوزلند، بیش از مردمان هر کشور دیگری به مقوله "کمپوست خانگی" علاقه دارند. پس اگر قصد مهاجرت به کانادا را دارید و از همین الان مایل هستید خود را به یکی از فرهنگ های خوب مردم کانادا علاقمند نمایید می توانید کار را با کمپوست سازی خانگی آغاز نمایید!
تهرانی ها بیشتر می خرند!
شاید باورش سخت باشد، اما وفق اطلاعات به دست آمده از "گوگل ترندز" در 12 ماه گذشته ساکنین استان تهران بیش از دیگر استان ها، به جستجوی مطالب مرتبط با " کمپوست خانگی" علاقه نشان داده اند. البته، تجربه شخصی ما دلالت بر آن دارد که به .ترتیب در چهار استان "تهران" و "آذربایجان غربی" و "هرمزگان" و "مازندران" و "گیلان" افراد علاقمندتری، در زمینه خرید کمپوست ساز خانگی، وجود دارند
بلایی که با عدم کمپوست سازی خانگی می آورید!
در خرید تولید کننده کمپوست خانگی عجله کنید!
ما ایرانی ها، بیشترمان، به تاسی از "عجله کار شیطان است" خریدهای خود را، اغلب، تا لحظه آخر به تاخیر می اندازیم. شاید چون فکر می کنیم فکر آدم ها در لحظه آخر بهتر باز می شود! درست است که این کار بعضی وقت ها خوب است، اما نباید از یاد برد که معمولا کالاهایی که تازه پای خود را به بازار باز کرده اند در ابتدای کار کیفیت بهتر و قیمت مناسبتری دارند، چرا که قصد دارند خود را در ابتدای کار، که گیر آوردن مشتری و خریدار بسیار سخت است، خوب معرفی کنند. لذا به شما توصیه می کنیم که اگر واقعا قصد خرید محصولات ما را دارید عجله کنید. شاید سال دیگر جنس ما را با قیمت بیشتر به دست آورید و با کیفیت نامناسب تر!
با تولید کمپوست خانگی به سوی تولید محصولات سالم گام بردارید!
اولش سخته!
اگر بخواهید در یک لیوان آب، نمک ریخته و آب را با شوری خاصی درست کنید کار سختی در پیش دارید، اما چنانچه بخواهید در آب استخر دارای مقدار خاصی شوری کمی نمک بریزید چندان نگران این نیستید که کار از دستتان در برود! درست است که کمپوست سازی بوکاشی به مراتب از کمپوست سازی پاسیویی سخت تر است، اما این نوع تولید کمپوست این حسن را دارد که تنظیم رطوبت و نسبت کربن به ازت فقط در اول کار سخت است و بعد از آن خود سیستم تشکیل شده به شما کمک می کند تا کار را بخوبی جلو برده و کمپوست متعادلی تولید نمایید.
تست شخصیت شناسی!
خانم ها یا آقایان!؟
33.3 درصد خریداران تولید کننده کمپوست خانگی آقا و 66.7 درصد آن ها خانم بوده اند. از میان محصولات هم، سطل و سبوس تولید کننده کمپوست خانگی بوکاشی تاکنون بیش از دیگر محصولات ما متقاضی داشته اند.
دو سطل در داخل یک سطل!
خوبی سطل بوکاشی ما این است که دو سطل را در داخل یک سطل جای داده ام، یعنی در عوض اینکه توسط فیلتر محفظه های مخصوص جداسازی کودهای جامع و مایع را جداسازی نماییم، یک سطل را مخصوص جدا کردن کود مایع گرفته ایم و سطل دوم را به جداسازی کود جامد اختصاص داده ایم.
فصل و کمپوست سازی خانگی!
فصل تابستان برای کمپوست ساز خانگی پاسیویی خوب است، زیرا پوست هندوانه باعث می شود که سطل بوکاشی زود و سریع پر شود. از سوی دیگر در فصل پاییز، که برگ های قهوه ای به فراوانی در دسترس هستند، نیز می توان روی کمپوست ساز پاسیویی حسابی ویژه گشود. در فصول زمستان و بهار کمپوست ساز بوکاشی عملکرد فوق العاده ای دارد.
بد بو یا کنترل بو!؟
نه تنها مایع بوکاشی بد بو نیست، بلکه بعضی ها از آن برای کنترل بوی بد زهکش های حمام، توالت و سینک های ظرفشویی استفاده می کنند.
این چای است که ارزش دارد!
در حالی که بیشتر مردم فکر می کنند "کود" حتما باید جامد باشد، هنر بوکاشی در این است که در کنار کود جامد، کود مایع هم تولید می کند. مزیت تولید کود مایع این است که هم به مقدار زیاد تولید می شود(کود آنقدر قوی است که یک قاشق چایخوری آن را باید با 2 تا 3 لیتر آب مخلوط کنید) و هم لازم نیست برای تهیه ان تا آخر کمپوست سازی صبر کنید و شاید در همان هفته اول به دست بیاید.
چرا بوکاشی خیلی بهتر است!
ماهها کار میتواند برای مدیریت یک توده کمپوست معمولی صرف شود، فقط برای اینکه به درستی تجزیه نشود یا خاک قابل توجهی تولید نکند، در حالی که بوکاشی بیشتر به عنوان یک فرآیند "عمل در لحظه" توصیف میشود تا "انتظار و دید".
وقف طبیعت!
اگر اهل وقف و کارهای خیر خواهانه هستید، نگران هزینه ای که بابت خرید سطل های تولید کننده کمپوست خانگی می پردازید نباشید؛ زیرا پول شما حیف نشده و وقف گل ها و گیاهان زیبا و مثمرثمر و دوست داشتنی می شود.
کمپوست سازی بی سر و صدا!
اغلب کمپوست سازهای برقی گران قیمت، سر و صدای زیاد و گاه وحشتناکی تولید می کنند. محصولات ما، اما، کاملا ساکت و بی سر و صدا هستند.
خوره کمپوست سازی!
یکی از دوستان می گفت که عادل فردوسی پور خوره فوتبال است؛ آنقدر خوره که در آن واحد سه فوتبال تماشا می کند( مثلا همزمان لیگ انگلستان و آلمان و لیگ برتر ایران را می بیند) وقتی این ماجرا را به یاد آوردم فکر کردم که خود من خوره کمپوست سازی خانگی هستم، زیرا تقریبا تمام انواع کمپوست سازی خانگی را تست کرده ام( به جز کمپوست ساز برقی) قبلا کمپوست ساز کرمی داشتم که فوق العاده ازش راضی بودم( هر چند مراقبت زیادی لازم داشت) الان هم سه نوع کمپوست ساز دارم که دو تای آن ها در حال استفاده است(بوکاشی، پاسیویی و دوقلو) لذا، حتی اگر دوست ندارید محصولات ما را خریداری کنید و می خواهید خودتان در خانه کمپوست ساز بسازید می توانید با من تماس بگیرید:
09122039437
کمپوست خانگی و غرفه بازیافت!
بیشتر ما برای افرادی که پسماندهای خشک خود را تحویل غرفه های بازیافت داده و یا آن ها را جدا از پسماندهای تر در کنار مخازن بزرگ جمع آوری زباله می گذارند ارزش و احترام قائل بوده و در باره عملکرد آن ها "می صرفد یا نمی صرفد؟" نمی گوییم. کسانی که کار کمپوست سازی خانگی می کنند هم آدم های محترمی هستند، زیرا مانع حیف شدن پسماندهای سبزی که هنوز قابلیت استفاده مجدد دارند می گردند.
درون یا بیرون!؟
درست است که بوکاشی به عنوان یک سطل کمپوست ساز داخلی معرفی شده است، اما آن را بیرون هم می توان گذاشت؛ فقط باید دقت شود تا در برابر تابش مستقیم خورشید قرار نگیرد( در سایه باشد)
خشکاله بهتر است یا بوکاشی؟!
خشکاله با این فرض که "شیرابه زباله خطرناک است و باید حذف شود" پای بر عرصه وجود گذاشت و انصافا هم برخی معضلات زیست محیطی را حذف کرد و هم برای دام ها غذای خوبی تهیه و تدارک دید. با این حال، شیرابه را اگر بدرستی مورد استفاده قرار دهیم نه تنها خطری متوجه محیط زیست نمی کند بلکه عاملی برای تمیز شدن زهکش ها و رشد و نمو بیشتر و با کیفیت تر گیاهان می گردد. روی این حساب است که ادعا داریم: "خشکاله خوب است، اما بوکاشی به مراتب بهتر است!"
یک مزیت اساسی بوکاشی بر خشکاله!
خشکاله برای مصرف دام استفاده می شود( عموما) یعنی افراد معمولا خشکاله را برای دیگران تولید می کنند( جز روستاها کمتر خانواده ای در حیاط خانه دام دارد) این در حالی است که بیشتر خانواده ها گل و گیاه دارند و از کود مایع یا جامد بوکاشی می توانند استفاده شخصی نمایند.
کمپوست سازی خانگی و افسردگی!
درست است که بعضی ها فرصت سر خاراندن ندارند، اما هستند کسانی که از سر بیکاری مشکلات روحی روانی پیدا کرده و افسرده می شوند. کمپوست سازی خانگی این حسن را دارد که برای فرد کار ایجاد کرده و با ایجاد حس مفید بودن، مصرف داروهای ضد افسردگی، که بسیار گران قیمت هستند، را به میزان زیادی کم می کند.
بوکاشی و گرمایش جهانی
متخصصین اعتقاد دارند که شرایط بی هوازی ایجاد شده در اماکن دفن باعث تولید گاز متان و گرم شدن کره زمین می شود. این امر در کمپوست سازی بوکاشی اتفاق نمی افتد، زیرا میکروب های عمل کننده بوکاشی، اغلب، لاکتوباسیل هایی هستند که با ایجاد پی اچ پایین، محیط را برای رشد باکتری های تولید کننده متان نامطلوب می سازند.
معجزه بوکاشی!
اگر مایل هستید بدرستی از معجزه بوکاشی آگاه شوید کافی است چند خط زیر را مطالعه نمایید:
اگر به نمونهای نیاز دارید که چگونه چای بوکاشی و بقایای بوکاشی میتوانند یک منظره را تغییر دهند، نگاهی به باغ اجتماعی ال سول بریلانت بیندازید.
چیزی که زمانی در دهکده شرقی منهتن تحت سلطه مواد مخدر و باندها قرار داشت، کاملاً به منظره ای سرسبز تبدیل شده است.
در طول 50 سال گذشته، باغبانهای ال سول بریلیانت چندین روش کمپوستسازی را امتحان کردهاند و بر روی روشی که فکر میکردند مؤثرترین است، تصمیم گرفتند: دفن بقایای مواد غذایی تخمیر شده در خاک.
ضایعات مواد غذایی دفن شده و آب بوکاشی تأثیر بسیار مشابهی دارند و هر دو در اصلاح توده های خاک بی ثمر به خاک سرسبز مؤثر هستند.
اگر درست از آن استفاده کنید، می توانید همان را برای باغچه و حیاط خود انجام دهید!
قیمت محصول محصول!
هر متر مکعب از کمپوست تولید شده توسط سطل کمپوست ساز پاسیویی دست کم 1000000 تومان قیمت دارد!
با بوکاشی حیاط و باغچه خود را احیا کنید!
هرگز نباید مایع بوکاشی را مستقیما برای آبیاری گل ها و گیاهان به کار ببرید، چون این ماده غلیظ و اسیدی است و فوری باعث از بین رفتن آن ها می شود. با این حال، این عیب نیست و سراپا حسن است! زیرا موجب می گردد مایع یا چای بوکاشی فقط با اختلاط با 100 برابر آب!؟ قابلیت استفاده جهت مصارف آبیاری گل ها و گیاهان را داشته باشد. این یعنی می توانید باغچه و حیاط کوچک خود که تا الان شرایط مناسبی از لحاظ میکروارگانیزم های خاک نداشته اند را احیا کرده و قابلیت آنها را در رشد و نمو گل ها و گیاهان بیشتر نمایید. باور کنید که می توانید چنین کنید و اینکار را قبلا خیلی ها کرده و جواب گرفته اند!
کمپوست خانگی و مصرف پلاستیک!
کمپوست های خریداری شده از بیرون معمولا در کیسه های پلاستیکی عرضه می شوند. با تولید کمپوست خانگی می توانید در مصرف پلاستیک، که معضلات آن روز به روز آشکارتر می شود، صرفه جویی نمایید.
کاهش حجم و وزن زباله!
زائدات آلی، از قبیا زائدات غذایی و زائدات باغی، 25 تا 50 درصد دور انداختنی های مردم را تشکیل می دهند. در حالی که ممکن است شما نتوانید تمام زائدات آلی تولیدی را تبدیل به کمپوست نمایید، کمپوست سازی بطور قابل ملاحظه ای کل زباله را کم می کند.
در واقع، اگر کمپوست سازی بر پایه مستمری صورت گیرد، حجم زباله تولیدی می تواند تا 25 درصد کم شود!
یک احساس خوب!
خیلی ها خریدهای خود را فقط برای بدست آوردن یک احساس خوب انجام می دهند. این امر به ویژه در هنگام خرید اتومبیل و تلفن همراه کاملا به چشم می خورد. در کار با کمپوست ساز خانگی من سه بار به احساس خوب زایدالوصف دست یافتم: بار اول مربوط به وقتی می شود که از پوست موز و سیب و پرتقال و امثالهم خاک بوکاشی تولید کردم. هنوز هم باورم نمی شود که این امر واقعا صورت گرفته و چیزی شبیه معجزه روی داده بود. بار دوم به گرمای مطبوعی ربط پیدا می کند که در هنگام کار با کمپوست ساز پاسیویی نصیب دست هایم گردید( میکروارگانیزم های دخیل در فرآیند این گرما را تولید می کنند) بار سوم هم به زمانی بر می گردد که از برگ های قهوه ای پاییزه جهت اختلاط با پسماندهای سبز، در کمپوست سازی پاسیویی، استفاده کردم. خرد کردن برگ ها و استماع صدای خش خش آن ها دقیقا همانند ترنم ترانه گوش نواز و روح بخش و جان آفرین است. باور نمی کنید! امتحان نمایید!
ماندگاری مواد مغذی؛ ارزش دیده نشده بوکاشی
زمان ماندگاری مواد مغذی در بوکاشی بطور شگفت انگیزی طولانی است! در عدم استفاده، تا دو سال! یکی از چیزهای ارزشمند در بوکاشی این است که به سبب فرآیندی به نام "معدنی سازی" مواد مغذی در خاک در یک رویه نیمه تراوا ذخیره می گردند. با این حال، تا زمانی که مواد آلی زیادی در خاک وجود داشته باشد، تعداد میکروبهای بوکاشی همچنان افزایش مییابد. همچنانکه زمان جلو می رود، خاک بطور فزاینده ای زنده می گردد!
یک کارخانه خاک!
در عوض حفاری مستقیم، شما می توانید کارخانه خاک بیرونی و درونی را با تبدیل بوکاشی به خاک درست کنید.
کمپوست و خاک خوب!
در باره اینکه کمپوست حال خاک را خوب می کند لابد چیزهایی شنیده یا خوانده اید. اما واقعا خاک خوب چیست؟ جهت اطلاع بد نیست بدانید که در حالی که بعضی خاک ها ارگانیزم های زنده کمی دارند، یک قاشق چایخوری از خاک خوب بیش از کل انسان های کره زمین ارگانیزم زنده در اختیار دارد!
بوکاشی و زمستان
در زمستان بسیاری از فعالیت های کمپوست سازی بیرونی عملا متوقف می شوند. در این حال، بوکاشی واقعا خوب کار می کند!
کمپوست خانگی و اقتصاد ملی!
شکست معنی ندارد!
گاهی وقت ها در کمپوست سازی بوکاشی، به دلایلی، مشکلاتی پیش می آید! خبر خوب این است که بیشتر این مشکلات قابل پیشگیری و اصلاح هستند. لذا، هر گاه فکر کردید که کارها آنطور که انتظار دارید خوب جلو نمی رود "عیب یابی" را مطالعه کنید!
چیزی که هر کسی ندارد!
امروزه، داشتن تلفن همراه یا موبایل امری کاملا معمولی است و کمتر کسی پیدا می شود که موبایل نداشته باشد. با این حال، در سال های جوانی من اینطور نبود و لذا یکی از افتخارات من این است که از اولین نفراتی بودم که نسبت به خرید این کالای لوکس و لاکچری( آن موقع ها اینطور بود) اقدام کردم. خوب یادم است که آن موقع ها همکاران با بیاناتی در مایه های "تلفنت را بده یه دور بزنیم" و "تلفنت را بده یه بوق بزنیم" سر به سر من می گذاشتند. شاید "کمپوست ساز بوکاشی" هم همین حکایت را داشته باشد و در حالی که امروزه کمتر کسی به داشتن آن افتخار می کند، در 5 تا 10 سال آینده خرید آن چیزی معمولی و پیش پا افتاده باشد. لذا، برد با آن هایی است که در آن موقع می توانند پز این را بدهند که از نخستین کسانی بودند که در ایران "کمپوست سازی خانگی" را جدی گرفتند!
بوکاشی و کهنسالان!
نباید از افراد مسن و کهنسال( بالای 80 سال) انتظار داشت که بخوبی از پس اختلاط کمپوست ساز پاسیویی(حیاط خلوت یا حیاط پشتی) بر بیایند. با این حال؛ حتی این عزیزان براحتی می توانند با استفاده از سطل بوکاشی، کمپوست درست کنند!
بوکاشی و احساس قدرت!
یکی از خریداران بوکاشی، که سن و سال بالایی هم دارد، در باره بوکاشی اصطلاح جالبی دارد. او می گوید که با مفید بودن احساس قدرت می کند.
کمپوست پاسویی و خاک بازی بچه ها!
بسیاری از خانواده ها نگران خاک بازی بچه ها هستند. کمپوست سازی پاسیویی این مشکل را به بهترین صورتی حل کرده است، زیرا بچه ها می توانند در حضور و با مدیریت والدین خاک بازی( کمپوست سازی) کنند و ضمن انجام یک کار مفید به خاطر داشته باشند که با اتمام کار باید دست ها را خوب با آب و صابون شستشو دهند.
اعتیاد به کمپوست سازی!
کمپوست سازی می تواند اعتیادآور باشد! این فقط حرف فروشندگانی که قطعا می خواهند فروش بیشتر داشته باشند نیست. برخی مصرف کننده ها هم این حرف را می زنند. حرف زیر نمونه ای از حرف حساب آن ها است:
کمپوست سازی می تواند اعتیارآور باشد! من کارم را با یک سطل دالک ارثی شروع کردم. اکنون آن را دارم به اضافه سه سطل پالت، یک سطل داغ و یک سطل دیگر را هم در نظر دارم!
کباب بناب و سطل بوکاشی!
جایتان خالی نباشد! دیروز سه کباب بناب از شعبه شیراز گرفتیم و تعدادی دوغ و نوشابه؛ جمعا به مبلغ یک میلیون تومان! جدا از اینکه کباب ها اصلا خوشمزه نبودند، داخل آن ها خام و نپخته بود! انصافا اگر قیمت کباب بناب به درستی تعیین شده باشد، سطل بوکاشی ما، به دور از هر گونه تعصبی، باید 9 تا 10 میلیون تومان قیمت گذاری می شد!
کمپوست خانگی و سلامتی!
وقتی از پوست میوه و ضایعات سبزی کمپوست خانگی درست کنید، بعد از مدتی این کار آنچنان برایتان لذتبخش می شود که مدام در تلاش تولید پوست میوه بیشتر خواهید بود. این امر، ناخودآگاه، ذایقه شما را از گوشتخواری به گیاهخواری تغییر خواهد داد و کیست که نداند برای حفظ سلامتی گیاهخواری به مراتب بهتر از گوشتخواری است!
آموزش مرحله ای!
ما از نادر گروه هایی هستیم که با دادن آموزش های مرحله به مرحله خریداران و مشتریان خود را قادر می سازیم از خریدهای خود نهایت بهره را ببرند؛ اما چرا آموزش مرحله ای؟
شده است که وقتی می خواهید به یک جای دور و پر پیچ و خم بروید از کسی آدرس بپرسید؟ طرف، که آدرس را می داند، آنقدر "به چپ بپیچ" و "به راست بپیچ" و "دور بزن" و "نرسیده به" و چیزهای دیگر می گوید که شما فقط برای اینکه از شرش راحت شوید "فهمیدم" را بر زبان می آورید. این در حالی است که اگر او، مثلا، به شما می گفت که تا انتهای همین خیابان مستقیم بروید و بعد به راست بپیچید و از یکی دیگر بپرسید کمک بهتری بهتان می کرد.
شیوه آموزش مرحله ای ما از داستان بالا نشات گرفته است، با این تفاوت که وقتی به راست پیچیدید ما کسی را در انتظار شما گذاشته ایم که راهنمایی مرحله بعد را صورت دهد!
در آموزش مرحله ای، ما فقط اولین کاری که باید انجام دهید را گفته و بعد از شما می خواهیم که از کار عکس یا فیلم گرفته و برای ما ارسال نمایید( پیامک معمولی هم بدهید خوب است!) اگر کار درست صورت گرفته بود می گوییم که چه کنید، اما اگر کار غلط بود به شیوه ای دیگر آموزش داده و شما را قادر می سازیم کار درست را صورت دهید( دقیقا انگار که شما در یک کارگاه آموزشی شرکت کرده باشید!) پس، اگر خرید از ما را انجام می دهید بهتان توصیه می کنیم که از ما بخواهید بصورت مرحله به مرحله راهنمایتان باشیم. قطعا این کار به نفع شما تمام خواهد شد.
سطل بوکاشی و کافه لاته!
دو تا کافه لاته و دو تا چیزکیک از رییس گرفتیم؛ نزدیک 500 هزار تومان شد! با این حساب، واقعا سطل های بوکاشی را مفت می فروشیم. این را از ته قلب می گویم.
سبوس بوکاشی و بستنی منصور!
جایتان خالی! یک فالوده از بستنی منصور خریدیم؛ 160 هزار تومان! یک روزه به اتفاق همسر گرامی تهش را در آوردیم. سبوس بوکاشی، با همین قیمت، دو ماهی کار شما را راه می اندازد. باز فکر می کنید گران است!؟
بوکاشی و تست خاک باغچه!؟
محصول بوکاشی در زمانی حدودا 15 روزه در خاک باغچه تبدیل به خاک بوکاشی می شود. این زمان در خاک گلدان طولانیتر است و یک تا دو ماه به طول می انجامد. نکته جالب این است که هر چه خاک خوبتر باشد و میکروارگانیزم های زنده و مفید بیشتری داشته باشد، زمان تبدیل بوکاشی به خاک کوتاهتر می شود. با این حساب، شما از محصول بوکاشی می توانید برای تست خاک خود هم استفاده نموده و متوجه شوید خاک باغچه یا گلدان چقدر خوب است. اصلا خوب است؟!
مزیت کمپوست درست شده در خانه نسبت به کمپوست تولیدی کارخانه!
قابلیت اعتماد به کمپوست خانگی( که خودتان درست می کنید) اصلا قابل مقایسه با کمپوستی که از بیرون خریداری می شود نیست. در این باره کافی است به این نکته اشاره شود که در تحقیقی که در سال 1380 توسط دکتر علی ترابیان و سرکار خانم مریم مهجوری انجام گرفت نتایج زیر حاصل گردید:
در ایران زباله های شهری منبع اصلی تامین مواد اولیه کارخانه جات کمپوست سازی می باشند که مهمترین مصرف کنندگان آنها کشاورزان هستند . با توجه به هدف این تحقیق سه عامل مقدار فلزات سنگین ، مقدار مواد خنثی و بی اثر و درجه پختگی به عنوان پارامتر های تایین کننده کیفیت مورد بحث مشخص گشته و در کمپوستهای آماده فروش کارخانجات فعال کمپوست سازی ایران اندازه گیری شده اند .
این مطالعه نشان داد که مقدار مواد خارجی و بی اثر و سنگ در کمپوست کلیه کارخانجات کمپوست سازی کمتر از مقدار استاندارد ( کمتر از 2 درصد وزن خشک ) بود . از سویی فاکتور درجه پختگی کمپوست که از نظر حذف عوامل بیماری زا بسیار حائز اهمیت است بجز در کارخانه صالح آباد که درجه سه بود و نیاز به تخمیر بیشتر داشت ، در سایر کارخانجات از استاندارد تبعیت می کردند. اما مشکل اصلی کمپوست ایران از دیدگاه بهداشتی – زیست محیطی در مقایسه با مقادیر فلزات سنگین است که مس و کادمیم و روی در کمپوست ها به ترتیب تفاوتها را با مقادیر استاندارد دارند . بطوری که مثلا برای مس نمونه های کمپوست تفاوتی حدود 8-5/4 برابر استاندارد آلما ن(100 میلی گرم بر کیلوگرم ) را نشان می دادند . برای فلزات سنگین دیگر مورد مطالعه بجز نمونه های اندکی ، در سایر موارد غلظتها باز هم از استانداردها تجاوز می کردند . مثلا کرم بجز در یک کارخانه در بقیه نمونه ها حداقل تفاوتی حدود 5/2 -2 برابر را با استانداردها نشان می داد .
"بوکاشی" و حساسیت
کمپوست ساز پاسیویی چندان مناسب کسانی که حساسیت دارند و در هنگام دستکاری برگ های خشک گیاهان تا مدت ها عطسه و سرفه می کنند نیست؛ در حالی که کار با بوکاشی برای چنین افرادی هیچ مشکلی را ایجاد نکرده و بسیار مناسب حال این عزیزان می باتشد.
بوکاشی و تعمیر چرخ خیاطی!
چرخ خیاطی مادر را در مدت 10 دقیقه تا یک ربع تعمیر کرد و 550 هزار تومان گرفت؛ بدون تعویض و یا تغییر هیچ قطعه ای! با این حسابغ پکیج بوکاشی( با این همه لوازم و وسایل) را مفت می دهیم: واقعا مفت!
جرثقیل
ششصد هزار تومان دادم تا جرثقیل، ماشین را از حوالی امیر آباد به صادقیه منتقل کرد؛ یک کم بیشتر پول سطل بوکاشی( با تمام اجزای خود) می شود!
تعمیر ماشین و بوکاشی
تعمیر ماشین چیزی حدود سی میلیون تومان شد! باورتان می شود؟ با این پول می توانستم نزدیک 33 پکیج بوکاشی بخرم!
پیتزا بهروز!
محصولات ما محصولات ما ارزان نیستند!؟
قیمت روغن کنجد!
قیمت این کالای مصرفی را با کالای غیر مصرفی و ماندگار ما مقایسه کنید!
بوکاشی خراب شدنی نیست!
برخی از افراد مردد از هراس اینکه نتوانند با سطل بوکاشی خوب کار کنند از خرید سطل و سبوس هراس دارند. برای اطمینان خاطر این عزیزان خاطر نشان می گردد که اصولا بوکاشی خراب شدنی نیست و حتی اگر در حین کار، خریدار متوجه کپک های سبز و سیاه و آبی شد، که کپک های بد هستند، می تواند کار را نیمه تمام گذاشته و محصول را فقط در عمق بیشتر و با فاصله زیادتر از گیاهان قرار دهد. به همین سادگی!
هنری ها و کمپوست!
شاید باورتان نشود اما هنرمندان عملگرا از اولین گروه هایی بودند که به سوی کمپوست سازی کشیده شده اند. لذا اگر هنرمند هستید و یا از فعالیت های هنری خوشتان می آید، به احتمال قوی، از کمپوست سازی در خانه لذت خواهید برد.
مجتمع و شهرک مسکونی!
یکی از ایرادات! کمپوست سازی بوکاشی این است که کود بیش از نیاز خانه و گلدان های موجود در آن تولید می کند. با این حساب؛ از خوبی های زندگی در شهرک مسکونی و مجتمع مسکونی این است که شما می توانید کود مایع و جامد بیش از نیاز خود را در اختیار باغبان قرار دهید تا از آن برای فضای سبز و گل ها و گیاهان شهرک و مجتمع استفاده کند. کمتر باغبانی است که به این خوبی "نه" بگوید!
کارآفرینی!
آقای کارآفرین از زبان همسر خود می گفت که محال است یک وسیله خوب آشپزخانه از دست او در برود! ظاهرا بوکاشی از دست او در رفته است! اگر شما هم دوست دارید از اولین نفراتی باشید که از یک وسیله خوب آشپزخانه استفاده می کند، حتما سطل بوکاشی بخرید!
بی بو و با خاصیت!
مادر، اوایل که از کمپوست ساز بوکاشی و به ویژه شیرابه اش استفاده می کرد، اعتراض می کرد که بوی گند "چای بوکاشی" حیاط را بر داشته است! الان اوضاع کاملا بر عکس شده و پز این را می دهد که گل ها و گیاهان عزیزش به برکت "مایع بوکاشی" حسابی حال آمده اند! مشکل بوی بد شیرابه را هم بزودی بر طرف خواهیم کرد. مطمئن و با ما باشید!
فاجعه کودهای شیمیایی
از دزفول تماس گرفته و حرف های جالبی می زد. می گفت به برکت! استفاده از کودهای شیمیایی، سرطان در شهر دزفول روند رو به رشدی داشته و کشاورزان برای اینکه خیار یک وجبی بار بیاورند با سلامت مردم بازی می کنند. می گفت خیلی از کشاورزان لب به تولیدات خود نمی زنند و برای همین در یک سخنرانی شاهد این بوده که سخنران با عتاب و خطاب به کشاورزان گفته که شما با صدام هیچ فرقی ندارید، زیرا او مواد شیمیایی را توی بمب می کرد و در خانه و زندگی مردم می انداخت و شما مواد شیمیایی را روی زمین می پاشید و وارد دل و روده مردم می کنید! دنبال ورمی کمپوست بود اما خوشحال بود که ما هم کود طبیعی تولید می کنیم. از نظر او کودهی طبیعی، از ورمی کمپوست گرفته تا بوکاشی و از سنتی گرفته تا صنعتی و از خانگی گرفته تا عمومی، یک هدف را دنبال می کنند و آن ارتقاء سلامت مردم است. کاش همه اینطور فکر می کردند!
حیوان و کمپوست خانگی!
می گویند پدری به بچه اش می گوید که اگر حیوان خانگی توی خانه بیاوری خود و او را سر کوچه می گذارم. بچه گوش به حرف پدر نداده و سرپرستی یک گربه کوچولوی بامزه را به عهده می گیرد. پدر، به زودی، آنچنان به گربه علاقمند می شود که حاضر می گردد بچه را سر کوچه بگذارد اما به کسی اجازه ندهد دست به گربه بزند! حکایت کمپوست خانگی هم همینطور است و فقط کافی است شما یکبار در داخل خانه یا حیاط کمپوست درست کنید. بعید می دانم بخواهید یا بتوانید از ادامه کمپوست سازی دست بر دارید! لذت این کار در وصف نمی گنجد. آن هایی که می گویند "نه" می توانند امتحان کنند.
وفق "خوشتر آن باشد که سر دلبران گفته آید در حدیث دیگران"، وارد صفحه نخست، خانه، شده و قسمت خواندنی ها را ببینید!
ما را در شبکه های اجتماعی تعقیب کنید!