برگ داده های کمپوست سازی خانگی آشپزخانه بوکاشی
استایل زندگی و فرصت ها
نکاتی برای اینکه خرده های غذایی را تبدیل به کمپوست نمایید.
چرا خرده های غذایی را کمپوست کنیم؟
شما با شروع تولید کمپوست خانگی یا ایجاد مزرعه کرمی کارهای زیر را به منصه ظهور می رسانید:
فضا را ذخیره می کنید و انتشار متان از لندفیل ها یا اماکن دفن زباله را کاهش می دهید.
یک الحاقیه یا افزودنی ارزنده خاک ایجاد می کنید که می تواند در باغچه و باغ خانگی مورد استفاده قرار گیرد.
پول را ذخیره می کنید!
یک چهارم نیمی از زائداتی که به سطل زباله خانگی می سپارید، خرده های غذا هستند!
کمپوست سازی خانگی آشپزخانه بوکاشی چیست؟
روش کمپوست سازی( تولید کمپوست) خانگی آشپزخانه بوکاشی خرده های غذا را با یک تلقیح کننده( که بوکاشی نام دارد) میکس می کند و بهتر است بدانید که این تلقیح کننده حاوی میکروارگانیزم های مفیدی است که فرآیند کمپوست را سرعت می بخشند.
مایع تولید شده از این فرآیند کمپوست سازی با میکروب ها و مواد مغذی بارگیری شده است و باید هر دو تا سه روز تخلیه شود. مایع می تواند رقیق شود و به عنوان آب آبیاری گیاهان و گل های داخل و بیرون خانه مورد استفاده قرار گیرد.
وقتی سطل بوکاشی پر است، در دو تا سه هفته محتویات تخمیر می شوند و سپس می توان آن ها را به یک سطل کمپوست بیرونی اضافه کرد.( سرعت بخشیدن به فرآیند کمپوست سازی)
گام به گام با بوکاشی
گام یک: آنچه که در سطل بوکاشی می ریزیم:
زائدات آشپزی:
گوشت
استخوان
لبنیات
تفاله قهوه و تی بگ
پوست تخم مرغ
خرده های میوه و سبزی
به خاطر داشته باشید که یک مشت از مخلوط بوکاشی را روی هر لایه از زائدات بپاشید.
بعد از هر اضافه کردن زائدات و مشت مخلوط بوکاشی، فشار دهید و هوا را حذف کنید. نکته: از له کننده سیب زمینی استفاده نمایید.
گام دو: بسته نگه دارید!
در تمام زمان هایی که فرآیند کمپوست سازی اتفاق می افتد، در سطل را کنترل کنید که محکم بسته باشد.
گام سه: مایع را زهکشی کنید
با استفاده از شیر کف سطل، مایع تولید شده بوکاشی را مرتبا زهکشی کنید( هر دو تا سه روز یکبار)
گام چهار: لایه گذاری پایین به بالا
فرآیند لایه گذاری زائدات را با یک مشت مخلوط بوکاشی تا زمانی تکرار کنید که سطل بوکاشی پر شود.
گام 5: زائدات را تخلیه نمایید
به مجرد پر شدن، زائدات آماده دفن یا ریختن به داخل سطل کمپوست، توده یا دفن در خاک هستند.( آن ها را خیلی نزدیک گیاهان نریزید، زیرا اولش فوق العاده اسیدی هستند)
گام 6: آبکشی
بعد از هر استفاده سطل بوکاشی خود را آبکشی نمایید. از صابون و شوینده استفاده نکنید.
گام 7: شروعی دوباره
اگر دو سطل بوکاشی دارید، می توانید فرآیند را با دومی ادامه دهید و اجازه دهید که محتویات اولی تخمیر خود را ادامه دهند.
توجه: زائدات در سطل تجزیه نمی شوند؛ در سطل تخمیر صورت می گیرد و حجم با از دست رفتن آب کاهش می یابد. تجزیه کامل زائدات و کمپوست سازی هنگامی روی می دهد که محتویات در خاک دفن شوند و یا داخل سطل کمپوست ریخته گردند.
مایع بوکاشی
مقدار مایعی که سطل بوکاشی شما تولید می کند بستگی به نوع غذای ذخیره شده در آن دارد. پس، روی این قضیه که مایع کم تولید شده یا اصلا تولید نشده متمرکز نشوید.
اضافه کردن سبزی و میوه، مایع را زیاد می کند.
مراقب باشید که مخلوط بوکاشی را زیادی استفاده نکنید، زیرا منجر به تولید مایع کم می شود.
مراقب شیر باشید. آن را بیش از سه چهارم نچرخانید. گرفتگی شیر را با سیخ مرتفع گردانید.
استفاده از مایع بوکاشی
در باغ
مایع بوکاشی باید قبل از استفاده در باغ رقیق شود.
مایع بوکاشی حاوی مواد مغذی حاصل از زائدات غذایی است و با میکروارگانیزم هایی زنده است که یک بارورکننده رایگان و غنی از مواد مغذی می سازند!
برای بارور کردن باغ و باغچه و گلدان، یک قاشق چایخوری از مایع را با 2 تا 3 لیتر آب رقیق کنید و آن را مستقیما روی خاک بریزید.
برای بارور کردن درختان و بته ها، 2 قاشق چایخوری را با 2 تا 3 لیتر آب رقیق کنید.
آن را مستقیما روی شاخ و برگ گیاهان نپاشید( ادامه دارد.....)