سفارش و خرید تولید کننده کمپوست خانگی (کد 0051)
از بوکاشی تا پاسیویی!
باور اینکه پوست موز و سیب و پرتقال و ضایعات سبزی را در سطل ساده ای بریزید و بعد از مدتی به کوتاهی 4 تا 6 هفته همه آن ها را بصورت کود تحویل بگیرید بسیار سخت است! این مهم، کاملا ممکن است اما در این راستا مسائل و مشکلاتی ممکن است بوجود آید که خیلی ها نمی دانند چطور با آن ها تا نمایند.....
ما از همان اوایل کار متوجه شدیم که برخی اقشار متوسط و پایین دست جامعه از پس هزینه خرید دستگاه های بسیار گران قیمت و پر هزینه بر نمی آیند و این در حالی است که حتی در کشورهای مدرن و پیشرفته برای جا انداختن تولید کمپوست خانگی( تولید کود از زباله) در جامعه، گوشه چشمی هم به این گروه از افراد جامعه انداخته شده است.
قبل از ادامه بحث بهتر است بگوییم که تولید کمپوست خانگی بیش از آنکه یک علم باشد یک هنر است؛ یعنی محال است شما عاشق تولید تهیه کود از زباله در خانه باشید و نتوانید از زائدات غذایی و پسماند و ضایعات میوه و سبزی کمپوست خانگی خوبی به عمل آورید.
اگر دوست دارید در باره چیستی کمپوست اطلاع کسب نمایید، کمپوست چیست؟ را مطالعه نمایید.
مشکلات و راه حل های تولید
تولید کمپوست خانگی شلوغ، پلوغی؛ چسبندگی و پیچیدگی ندارد؛ اما بعضی وقت ها مشکلاتی بوجود می آیند. معمولا با به کار بردن ترفندهایی می توان شرایط نامطلوب تولید را مجددا به احوال مطلوب بازگردانید.
اگر کمپوست خانگی من خیلی تر است چه باید بکنم؟
مواد دارای سبزی خیلی بالا می توانند منجر به ایجاد توده بسیار مرطوب شوند. با جایگزین کردن مواد مرطوب تر (مانند بریده های چمن تازه) با مواد خشک تر و فیبری تر از تولید توده های خیس اجتناب کنید. مخلوط منتج باید مرطوب باشد و خیس نباشد. شما می توانید کار رطوبت زدایی را با پاشیدن خاکستر چوب انجام دهید، اما مهم است که این کار توسط خاکستر چوب صورت گیرد.
چرا کمپوست خانگی من بوی بد می دهد؟
اگر بوی گند از توده یا سطل کمپوست خانگی شما به مشام می رسد، به محتویات هوا برسانید. اختلاط منجر به تولید مواد ریزتر در محصول انتهایی نیز می شود که راحت تر توزیع می گردند. یک توده خوب بوی مختصر شیرین کمپوستی دارد. اگر بوی گندیدگی ساطع شود، رطوبت بسیار زیاد وجود دارد و یا زیادی مواد سبز داخلش ریخته اید.
چطور من آفات را از توده خود دور نگه دارم؟
از استفاده از زائدات غذایی پخته شده و محصولات حیوانی همانند گوشت و لبنیات اجتناب کنید( بوکاشی استثنا است) سعی کنید ضایعات سبزیجات یا سایر ضایعات غذایی را در مرکز توده خود دفن کنید. اگر جوندگان مشکل ساز هستند، اضافه کردن پوست سیب زمینی را کم کنید.
می توانم در تولید ، علف هرزها را کمپوست کنم؟
کمپوست کردن خانگی علف هرزها مادامی خوب است که علف هرزها هنوز بذر نداده باشند. یک توده کمپوست داغ باید بتواند بذرها را پخته و آن ها را بی اثر سازد، ولی هنوز هم ریسک وجود دارد. از استفاده از علفهای هرز چندساله مهاجم مانند نیلوفر صحرایی و مامیران در تولید کننده کمپوست خانگی خود خودداری کنید. بهتر است این علفها را در سطل زباله بیندازید!
کود را در یک سطل زباله معمولی هم می شود تولید کرد:
علیرغم این موضوع، این امر پیچیدگی های ظریفی دارد و اگر مبتدی و تازه کار هستید بهتان پیشنهاد می کنیم در عوض اینکه خودتان سطل مناسب را درست نمایید، کالاهای تولیدی ما را به کار بگیرید:
سطل و سبوس
این سطل ها مناسب استفاده اقشار متوسط و پایین جامعه هستند و هرکس به فراخور شرایط و نیازها و سلیقه خود می تواند یکی از دو نوع "بوکاشی" یا "پاسیویی" را انتخاب نماید.
موضوع مهمی که ما در تولیدات خود مورد توجه قرار داده ایم بحث آموزش است. این آموزش به قدری کامل است که آن هایی که با مشاهده شکل و شمایل و سادگی سطل در فکر "محال است این سطل کود تولید کند" فرو می روند، پس از استفاده از سطل از نتیجه حاصله بی نهایت متعجب خواهند شد.
دستورالعمل وفق خواست مشتری و خریدار در قالب فیلم کوتاه، صوت و بروشور و پیامک و تلفن تقدیم می گردد و ما در نخستین تجربه شما گام به گام همراهتان خواهیم بود.
همانطور که گفته شد هر کس می تواند یکی از دو نوع پاسیویی و بوکاشی را برگزیند. با این حال شما می توانید از نظرات مشورتی ما هم استفاده نمایید. در جدول زیر مقایسه ساده ای بین کمپوست سازی بوکاشی( کوچک 6 لیتری؛ فانتزی) و پاسیویی( 60 یا 120 لیتری) به عمل آمده که قادر است به شما در اتخاذ تصمیم درست یاری رساند:
مقایسه تولید کننده های کمپوست خانگی پاسیویی و بوکاشی
ما را در شبکه های اجتماعی تعقیب کنید!