walden-pond



سوسیس; شالوده کارناوال های زیبا و روزهای انتخابات
سوسیس در کارناوال های زیبای مدارس، جمع آوری اعانه برای کلیسا و روزهای انتخابات نقش و اهمیتی ویژه دارد.شما می توانید سوسیس را ترجیحا و با پرداخت 50 سنت پول اضافی ، در تکه ای نان سفید قرار داده و با یک لیتر سس گوجه فرنگی و پیاز تحویل بگیرید.

sosisphoto1
یکی از برنامه های جنجالی تابستان،کاهش قیمت سوسیس تولیدی توسط وولورتز و آلدی بود.اینگونه بود که قیمت خرید عمده سوسیس از کلز، وولورتز و آلدی به 4 دلار در ازای هر کیلوگرم رسید که در مقایسه با تولیدات گوشتی قیمت پایینی محسوب می شود،به ویژه اگر این قیمت با سوسیس های اغذیه فروشی های ویژه مقایسه شود.برای مثال، در ویکس میت واقع در فروشگاه ماهی سیدنی قیمت سوسیس استاندارد تولید شده از گوشت باریک گاو 12.9 دلار به ازای هر کیلوگرم بوده و این مقدار در فروشگاههای زنجیره ای میتز هودسون به 17.95 دلار به ازای هر کیلوگرم می رسد.
با این حساب،چه چیز مرتبط با قیمت در سوسیس وجود دارد؟آیا در ازای هر دلار،سوسیس بیشتری نصیبتان خواهد شد؟

sosisphoto2
سوسیس خوک و رازیانه از قصابی AC در لیچ هارت
گوشت
این ایده که سوسیس ارزان مملو از پک و پوزه و سم و دل و روده است از یک شایعه مدرسه ای نشات می گیرد.
کدهای استاندارد مواد غذایی نیوزلند و استرالیا تولید کنندگان را ملزم می کنند تا میزان محتویات شکم(دل و روده) به کار گرفته شده در سوسیس را اعلام نمایند.
اصطلاح دل و روده به مغز،قلب،کلیه، جگر،زبان و شکمبه اشاره می کند(ذکر این نکته بجاست که دل و روده باید قیمت بالاتری داشته باشد تا هیچکس نخواهد آن را در استفاده از سوسیس هدر بدهد)
در عوض،سوسیس ارزان از قسمت های زاید و اضافی گوشت درست می شود.
سوسیس حاصل از باریکه های قصابی برننس از مخلوطی از گوشت گاو و بره درست شده و علاوه بر آن ها از زایدات و اضافی های گوشت نیز بهره می گیرد.یکی از کارکنان آلدی می گوید:این گوشت همان گوشتی است که برای درست کردن قیمه استفاده می شود.این اضافات می توانند مال هر جای گوشت،از قبیل کپل و کتف،باشند.
یکی از کارکنان سخنگوی سوپرمارکت می گوید:سوسیس های وولورتز هم با مخلوطی از اضافات گوشت بره و گاو درست می شوند.سخنگوی کلز می گوید که تنها سوسیس های گاوی از گاوهای استرالیایی بدون هورمون درست می شوند.
آنتونی پوهاریک،چهره برجسته گوشت و مغز ویکز،در دنباله اظهارات شاگرد قصابی می گوید که هیچ چیز بدی در استفاده از اضافات گوشت وجود ندارد.
او می گوید:"من از استفاده از هر چیزی که متعلق به حیوان است حمایت می کنم".در ادامه وی چنین ادامه می دهد:"سوسیس قصابی های ویژه در عوض زایدات و اضافی ها از برش های قسمت های اساسی مثل گوشت سینه،شقه گاو و بخش های بالایی حیوان درست می شود.این سوسیس ها گرانترند اما مزه مطلوب تری دارند"
آرد و آب
پوهاریک می گوید:"سوسیس های ارزانتر شامل پر کننده هایی هم هستند که خوراک سوسیس نام دارد.این خوراک معمولا از آرد گندم یا برنج درست می شود"
"آب بعدا به سوسیس اضافه شده و بعد از اینکه جذب خوراک سوسیس شد،وزن محصول را بالا می برد.شما اصولا پول آب را می پردازید"
"شما ممکن است تعداد زیادی از سوسیس ها را ببینید که در عوض آرد برنج از آرد گندم ساخته شده اند.این سوسیس ها می توانند با برچسب "بدون گلوتن" مشخص شوند"
"در حقیقت،همه سخنگویان کلز، وولورتز و آلدی اعتراف کرده اند که سوسیس های آن ها فاقد گلوتن می باشد."
نگهدارنده ها
پوهاریک می گوید:"آب بر روی ماندگاری سوسیس در فروشگاههای مواد غذایی تاثیر منفی دارد.لذا لازم است به سوسیس مواد نگهدارنده اضافه شود تا با این امر مقابله گردد"
نمک های معدنی و نگهدارنده 223 مواد معمول خریدهای عمده محسوب می شوند.
چول مک لود،یک متخصص تغذیه معتبر و مجرب،می گوید:"تمام نگهدارنده ها توسط استانداردهای غذایی استرالیا و نیوزلند به منظور اطمینان از ایمنی تست می شوند و هر نگهدارنده ای می تواند با داشتن دلایل فنی پذیرفتنی به فهرست نگهدارنده های موجود معتبر اضافه شود."
"سولفیت ها(به علاوه نگهدارنده های 221-225 و 228) توسط بعضی از اشخاص بخوبی قابل تحمل نیستند و بنا بر این اگر شما نسبت به این نگهدارنده ها حساسیت دارید بهتر است که از سوسیس های بدون آن ها استفاده نمایید"
طعم دهنده ها
افزودن آب ، مزه طبیعی سوسیس را از بین می برد و برای همین نیاز است که به سوسیس،طعم دهنده اضافه شود.
دکستروز(یک شیرین کننده تصفیه شده) و پروتئین نباتی هیدرولیز شده ساخته شده از ذرت عموما به عنوان طعم دهنده هایی استفاده می شوند که به عنوان پر کننده استفاده شده و موجب می گردند گوشت بیش از آنچه هست به نظر بیاید.طعم دهنده ها به اندازه نگهدارنده ها در معرض بررسی های ایمنی و تندرستی FSANZ هستند اما مک لود به کسانی که نسبت به استفاده از طعم دهنده ها حساس هستند توصیه می کند که تحت نظر متخصص تغذیه قرار گرفته و از حساسیت های ویژه در برابر مواد شیمیایی غذایی آلرژی زا مطلع گردند.
پوسته
سوسیس بدون پوسته می تواند یک وعده غذایی خوب باشد.
پوسته های طبیعی ساخته شده از روده حیوانات،اصل هستند و از خوشمزه ترین پوسته ها می باشند.این پوسته ها هنوز در اغلب قصابی های ویژه مورد استفاده دارند.وقتی تقاضای سوسیس بیش از مقدار روده در دسترس حیوانات می گردد، پوسته های کلاژن خوردنی به دست آمده از پوست گاو و خوک عموما به دلیل ارزانی وارد بازار خرید و فروش عمده می شود.
پوهاریک می گوید که ترکیب و مزه پوسته های کلاژن امروزه کاملا نزدیک نمونه های طبیعی می باشد.
یک انتخاب سالم
مک لود می گوید:"پژوهش ها دلالت بر این دارند که مصرف بالای گوشت فرآیند شده که شامل مقادیر بالایی چربی و نمک است می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را ازدیاد بخشد.
او می گوید:"با این حساب ایده خوبی خواهد بود که از مصرف سوسیس زیاد خودداری نموده و یا از سوسیس هایی بهره بگیریم که میزان نمک و چربی کم داشته و کیفیت گوشت مصرفیشان بالا می باشد."
"سوسیس های درست شده از ماکیان،اغلب و نه همیشه، کم چرب تر از سوسیس های تهیه شده از گوشت خوک و گاو می باشند.این سوسیس ها در غالب مواقع انتخاب بهتری برای قرار گرفتن در رژیم غذایی افراد می باشند.