تجربه کار با محصولات ما

( با رعایت اصل امانتداری در نقل قول و بدون کوچکترین سانسور و دستکاری)
تجربه شماره 1
به لطف خدا و پیگیری هایی که داشتم بالاخره موفق شدم کمپوست یا کود خانگی تولید کنم و نقش هر چند کوچکی در بازیافت زباله های تر داشته باشم. پیشنهاد می دم حتما انجام بدید. حس خیلی خوبیه. مراحل رو براتون توضیح می دم:
برای شروع باید سطل مخصوص( بوکاشی) و سبوس ویژه را تهیه کنید:


سفارش سطل و سبوس
حالا 4 گام در پیش دارید:
1- زباله های تر رایج در خانه رو مثل پوست میوه ها و سبزیجات، گل های خشک شده، پوست تنقلات، تفاله قهوه و ... رو خرد کرده و در بوکاشی می ریزید و به صورت لایه لایه از سبوس مخصوص استفاده می کنید تا سطل کامل پر شود. این مرحله برای من دو هفته طول کشید.
2- بوکاشی در گوشه کابینت استراحت می کنه و هر شب باید شیرابه یا چای بوکاشی رو جمع آوری کنید. این شیرابه خودش چند تا کار مهم بلده اول اینکه چاه باز کن هست چون اسیدیه و از طرفی اگه رقیق بشه محلول مقوی برای خاک گلدان ها است. این مرحله هم دو هفته زمان می بره.
3- تا اینجا من بوی خاصی نداشتم اما این مرحله باید محتویات بوکاشی با خاک به صورت لایه لایه قرار بگیره تا تجزیه مواد تکمیل بشه. اگه بخواهید می تونید توی باغچه این کار رو انجام بدید. تو این مرحله بو داشت که بردم پشت بام گذاشتم و بعد یک ماه رفتم سراغش کمپوست آماده شده بود.
4- استفاده از کمپوست برای باغچه و گلدان ها
مشاهدات جالب:
پوست تخم مرغ رسمی در مدت کمتر از دو هفته تجزیه شده بود ولی پوست تخم مرغ های صنعتی بعد از این مدت همچنان در کمپوست اندکی بود.
کاهو رسمی یا سبز در مدت اندکی تجزیه شد ولی کاهو پیچ که بعدا فهمیدم از طریق اصلاح ژنتیکی به وجود اومده خیلی خیلی مقاوم بود.
سپاس فراوان از خانم مهدویان عزیز که همراه با تیمشون به مادر زمین می اندیشند.

 

تجربه شماره 2

بالاخره کود درست کردم.

الحمدالله. بویی چیزی نداشت.

نه! اصلا! البته مایعی که خارج می کردم بو دار بود.

پوست میوه و ضایعات سبزی کاملا تجزیه شده بودند؟ دیده نمی شدند.

کاملا تجزیه شده بودند و بو نداشتند.