نیم نگاه


midanidVERY

شخصی بد ما به خلق می گفت               ما چهره ز غم نمی خراشیم

ما خوبی او به خلق گفتیم                  تا هر دو دروغ گفته باشیم!

 5comver0007

 

 09122039437     09224055895     02188331528     09190288290  

بیشتر افرادی که در خرید سطل کمپوست ساز بوکاشی مردد هستند به مقدار کود جامد حاصله از هر سطل در هر دوره توجه دارند، در حالی که آنی که خرید سطل را دارای توجیه اقتصادی می کند کود مایعی است که معمولا هفته ای دو یا سه بار تولید می شود؛ چیزی که اصلا جدی گرفته نمی شود!

DOUBLEPAGEV

نکته: اگر می خواهید خرید کنید( هر چیزی را!) آن را تا لحظه آخر به تاخیر نیندازید! زیرا جدا از اینکه ممکن است هیچوقت صاحب چیزی که دوست دارید نشوید، با این کار حال کردن با خریدی که می کنید را تا لحظه آخر به عقب انداخته اید!!

HUOS TOTAL

RUMI4

کود ارزشمند یا خطری بالقوه؟!

همکارم، مت، گفت: "مشکلی که ما با سطل کود خود پیدا کردیم، خروج مایع قهوه‌ای تیره از سوراخ‌ها و لکه‌دار شدن کف است".

ما با استفاده از سطل های کمپوست سازی خانگی شرح دادیم که پلی تونل ها( چیزهایی همانند گلخانه) در زمستان گرم می شوند.

همکارم با موفقیت پلی تونل خود را در زمستان با کود حیوانی و تعدادی کمپوست ساز سطلی زباله گرم کرده بود.

اما ایرادش در مایعی بود که روی زمین ریخته شده بود.

این مایع، "شیرابه" نام دارد.

شیرابه چیست؟

شیرابه، بطور ساده، مایعی است که از کمپوست بیرون می آید.

(حداقل گاهی. در عکس زیر، یک کاسه برای گرفتن شیرابه زیر سطل قرار دادم، فقط برای اینکه هیچ چیزی بیرون نریزد!)

leach1

شیرابه می تواند ظاهر روشن، تیره یا زرد داشته باشد. می تواند بوی تند داشته و یا کلا بی بو باشد.

مایع پر از مواد مغذی است و می تواند کود ارزشمند گیاهی باشد.

ولی در عین حال ممکن است حاوی مواد مضر هم باشد. پس در استفاده از آن مراقب باشید. ما داستان را در اینجا بیشتر پوشش می دهیم.

در باره شیرابه کرمی چه بگوییم؟

همانطور که ممکن است حدس زده باشید، شیرابه کرمی مایعی است که از سطل کرم نشت می کند.

سطل های کرمی معمولا در ارتباط با نشت طراحی می شوند.

بعضی از آن ها شیری دارند که به شما کمک می کند شیرابه را به آسانی در اختیار بگیرید، در حالی که سطل کرمی خانگی من به سادگی روی یک ظرف قرار گرفته که شیرابه های فراری را می گیرد!

چطور کمپوست، شیرابه می سازد؟

leach2

همچنانکه ما در علم "کمپوست سازی" دیده ایم، کمپوست وقتی تولید می شود که ترکیبی از باکتری ها، قارچ ها، دیگر ارگانیزم ها مواد آلی را تجزیه می کنند.

در فرآیند، آب رها می شود.

این آب از میان کمپوست تراوش می کند. در حین انجام کار، مواد مختلف شامل مواد مغذی را جمع می کند، اما پاتوژن های بالقوه و همچنین فلزات سنگین را هم همراه می آورد.

چطور مقدار شیرابه تولیدی را کم کنم؟

از آنجا که شیرابه حاوی مواد مغذی است که می تواند در کمپوست از دست برود، ممکن است بخواهید از طرق زیر میزان آن را کاهش دهید:

برای انجام این کار:

اطمینان داشته باشید که کمپوست شما سطوح رطوبتی مطلوب دارد.

بین مواد کمپوست تر و خشک تعادل وجود دارد.

آن را از باران حفاظت کنید.

از اینکه آب زیادی بگیرد، اجتناب نمایید.

همه این ها تجربه خوبی را برایتان به هم می زند، زیرا آب خیلی زیاد فرآیند کمپوست سازی را آرام می کند.

اگر از 5 قاعده کمپوست سازی داغ پیروی کنید، شیرابه کمتری پیدا خواهید کرد، زیرا بیشتر آن در عوض نشت به ته تبخیر می شود.

برای باغبانی خانگی، شیرابه خوب است یا بد؟

ارزش غذایی

پژوهش ها نشان داده اند که شیرابه شامل مواد مغذی ارزشمند از قبیل کربن، ازت، فسفر، پتاسیم و عناصر نادر است.

این مواد مغذی می تواند بسیار وابسته به نوع شیرابه باشد.

زائدات سبز( بطور مثال کمپوست حاصل از گیاهان) محتملا بالاترین پتاسیم را دارد، در حالی که کمپوست کود حیوانی بیشترین فسفر را دارا می باشد.

تاثیر شیرابه روی گیاهان و خاک

مطالعه ای نشان داده است که شیرابه، رشد گیاهان را افزایش داد و مقدار نیتروژن خاک در دسترس را ازدیاد بخشید.

هر چند، تذکر این نکته مهم است که این در شیرابه تصفیه شده لندفیل دیده شد، که ممکن است از شیرابه حاصل از کمپوست شما متفاوت باشد.

یک مطالعه جداگانه نشان داد که شیرابه کرم تاثیری بر رشد گیاهان گوجه فرنگی ندارد مگر اینکه به صورت محلول پاشی استفاده شود.

قبل از اخذ هر تصمیم منصفانه ای، دوست دارم پژوهش های بیشتری ببینم.

خطر بالقوه پاتوژن؛ همیشه توسط تحقیقات ثابت نمی شود.

بسیاری از کمپوست سازها در مورد خطر پاتوژن حاصل از شیرابه کمپوست مد نظر قرار گرفته اند.

فرآیند کمپوست سازی معمولا در کاهش پاتوژن هایی که در کمپوست سازی پیدا می شوند کارآمد است.

با این حال، درست است که برخی از پاتوژن ها می توانند زنده بمانند، و شیرابه نیز از طریق فرآیند کمپوست تولید می شود.

با این حال، تحقیق کاملاً اطمینان بخش است. برای مثال، مطالعه کارلوس و همکاران هیچ پاتوژنی را در شیرابه ای که آن ها تست کردند پیدا نکرد.

البته، این پژوهش بر شیرابه کرمی متمرکز بود.

کرم ها کمک به کاهش پاتوژن در کمپوست می کنند، ولی یک مثال از مزرعه کرمی در ولز وجود دارد که در آن در شیرابه، سالمونلا و اشرشیا کلی پیدا شد.

قسمت دوم

قسمت سوم