پنج دلیل برای کمپوست سازی( کد 0617)
قانون بازیافت جهانی ورمونت بر انحراف خرده های فراوان غذایی و کمپوست سازی تمرکز دارد. ولی چرا؟ جدا از اینکه با این کار پول کمتری بابت دور ریختن زباله پرداخت می گردد، کمپوست سازی برای جامعه، محیط زیست و خاک فوق العاده است.
1- کمپوست سازی زائدات را کاهش می دهد، ما را کمتر به لندفیل ها وابسته می کند و انتشار گازهای گلخانه ای را کم می کند.
هر روز، هر امریکایی بطور متوسط 4.5 پوند زائدات تولید می کند که حدود 1600 پوند در سال به ازای هر نفر است. با نرخ بازیافت حدود 34 درصد و حدود 13 درصد زائدات سوزانده شده، عمده زائدات، تقریبا 53 درصد یا 136 میلیون تن، در هر سال به لندفیل ها فرستاده می شود.( منبع) بیشترین جزء زائدات شهری لندفیل شدهخرده های غذایی هستند که تقریبا 22 درصد زائدات شهری ارسالی به لندفیل ها را شامل می گردند.
مواد آلی لندفیل ها بطور بی هوازی تجزیه می شوند، یعنی بدون دسترسی به اکسیژن. این فرآیند از تجزیه هوازی مختلف است، که تجزیه طبیعی مواد آلی است. وقتی غذا بدون اکسیژن تجزیه می شود، تولید گازهای گلخانه ای( اساسا متان) می کند که می تواند از لندفیل ها رها شده و در اتمسفر تجمع یابد. این گازها در تولید گرمایش جهانی سهیم هستند. در واقع، لندفیل های زائدات شهری، سومین منتشر کننده متان تولید انسان در ایالات متحده می باشند.
کمپوست سازی، از طرف دیگر، روش تجزیه طبیعت را تقلید می کند و به مواد آلی اجازه می دهد که بطور هوازی تجزیه شوند. بنابراین، کمپوست سازی به مقدار زیادی زائدات شهری ارسالی به لندفیل ها را کاهش می دهد و علاوه بر آن از انتشار گازهای گلخانه ای می کاهد.
2- کمپوست، خاک را قوی می کند و رشد گیاهان سالم را تسریع می نماید.
افزودن کمپوست به خاک، بافت و ساختار آن را بهبود می بخشد، با اضافه کردن مواد الی، آن را برای رشد گیاهان ایده آل تر می سازد. با درصد بالاتر مواد آلی، خاک؛ آب، مواد مغذی و هوا را بهتر نگه می دارد و با ایجاد یک محیط بهینه برای گیاهان، برای کل اکوسیستم فایده دارد. رواناب و سایش هم کم می شود. مطابق با سازمان حفاظت از محیط زیست، افزایش فقط یک درصد از مواد آلی، ظرفیت نگهداری آب خاک را سه برابر می سازد. در این باره می توانید " کمپوست ساختار خاک را بهبود می بخشد" را مطالعه نمایید.
3- کمپوست نیاز به آفت کش و مواد شیمیایی مصنوعی را کم می کند.
به خاطر اینکه کمپوست خاک را غنی می کند و رشد سالم گیاه را تقویت می کند، گیاهانی که در خاک غنی از کمپوست رشد می کنند نسبت به بیماری ها، آفات و قارچ ها مقاوم تر هستند. باکتری ها و مخلوقات سالم که در کمپوست وجود دارند، همچنین، با آفات مضر و امراض قبل از اینکه گیاهان را تحت تاثیر قرار دهند مقابله می کنند. بنابراین، نیاز به آفت کش های سمی را کاهش می دهند.
به علاوه، کمپوست مواد مغذی گیاهی را به آرامی رها می کند. مواد متنوع موجود در کمپوست با سرعت های مختلف تجزیه می شوند و به آرامی مواد مغذی را در مدت زمان طولانی آزاد می کنند؛ برخلاف رهاسازی همه آنها به یکباره، همانطور که کودها انجام می دهند. کمپوست همچنین دارای واریته مواد مغذی بیشتری نسبت به کودها است، زیرا از انواع مختلفی از مواد تشکیل شده است. از آنجایی که کمپوست هم مواد مغذی را به خاک اضافه می کند و هم ساختار خاک را تغییر می دهد تا مواد مغذی را به طور موثرتری حفظ کند، کمپوست نیاز به کود را کاهش می دهد.
4- کمپوست باعث بازیافت مواد مغذی ضروری به خاک می شود.
خرده های غذا منبع ارزشمندی هستند. درست مانند قسمتهایی که میخورید، قسمتهایی از غذایی که دور می ریزید حاوی ویتامینها و مواد معدنی مهمی هستند که وقتی به خاک بازگردانده میشوند، دوباره در اکوسیستم بازیافت میشوند و توسط دور بعدی محصولات کشت شده در زمین جذب میشوند.
متاسفانه، روش های کشاورزی شدید تر امروزه منجر به تخلیه مواد مغذی خاک شده است، که به نوبه خود سبب شده نسبت به دو دهه گذشته، میوه ها و سبزی ها با مواد مغذی با اهمیت کمتر رشد کنند. یک راه مهم برای مبارزه با این امر، ترویج خاک سالم است؛ که می تواند با کمپوست انجام شود.
5- کمپوست یک اکوسیستم خاک پربار را ترویج می کند.
کمپوست مخلوقات و میکروارگانیزم هایی را جذب می کند که برای خاک و گیاهان خوب هستند. به کمپوست مانند پروبیوتیکها برای بدن انسان فکر کنید؛ باکتریهای خوب برای مبارزه با بیماریها و زنده نگه داشتن و عملکرد ما مورد نیاز هستند. به طور مشابه، برای اینکه خاک سالم باشد، باید جامعه ای از موجودات را پرورش دهد که مواد را تجزیه می کنند، ساختار خاک را بهبود می بخشند و محیطی حاصلخیز برای گیاهان ایجاد می کنند. کمپوست با تعداد بی شماری از ارگانیسم ها عرضه می شود که این کار را انجام می دهند.